CHP ve MHP’nin köşk için uzlaşıya vardıkları Cumhurbaşkanı Adayı Prof. Dr.  Ekmeleddin İhsanoğlu’nun Tire’yle bağlantıları çıkmaya devam ediyor. Tireli Eğitimci ve Araştırmacı Yazar Yılmaz Göçmen ile uzun zamandır tanışan İhsanoğlu’nu, Göçmen’in anlatımıyla dinledik.

 

Ergün ÇELİK

HABER VİDEOSU EN ALT KISIMDA

İhsanoğlu hakkında son derece olumlu yorumlarda bulunan Göçmen, “Kendisiyle 1997 yılında Kahire’de çalıştık. Biz okul gezisi için oradaydık. Ekmeleddin Bey de Kahir Fuarı için Mısır’daydı. Kendisiyle orada bol bol görüşme sohbet etme imkanı bulduk. Bana Tire ile ilgili benim bile bilmediğim konuları anlattı. Tire Necip Paşa Kütüphanesi’ni benden daha iyi biliyor. Tire hakkındaki bilgilerini duyunca, kendisine hayran oldum.” Dedi.

 

“BAZI CHP’LİLER ONU TANIMIYOR”

CHP’de bir kesimin İhsanoğlu ismine sıcak bakmaması ve eleştirmesi konusuna da değinen Göçmen, “Kendisi bir ilim adamıdır. Türkiye için bulunabilecek en doğru adaydır. Hiç kimse hangi siyasi kanaatta olduğunu bilmez. Bazı CHP’liler, “Siyasi İslam” diyorlar. Adamı tanımıyorlar. Siyasi islam dedikleri, 8 yıl dünyadaki 57 islam ülkesinin liderlerinin ortak kararıyla islam birliği genel sekreterliği yapmış bu kıymetli devlet adamı, bilim adamı, Nazım Hikmet’in şiirlerini Arapçaya çevirterek yayınlatmıştır. O CHP’liler bir de siyasi islamdan bahsediyorlar.” Dedi.

 

“BAŞARILAR DİLİYORUM”

Cumhurbaşkanı adayını anlatan Göçmen sözlerini şöyle sürdürdü; “İhsanoğlu gibi bir devlet adamı, Türkiye için aramakla bulunmaz. Kim akıl ettiyse Allah onlardan da razı olsun. Böyle bir insanı bu devlet başına varlığımızın, birliğimizin teminatı olarak, kabul edip aday gösteren 2 siyasi partinin genel başkanlarını kutluyorum. Dostum Ekmeleddin Beye de bu yolda başarılar diliyorum.

 

“TÜRKİYE İÇİN BİR ŞANSTIR”

Yazdığım eserlerden kendisine dört tanesini gönderdim. Dördünü de okumuş. Kendisi  10 Nisan  2013 tarihinde Cidde’den bana İslam Birliği Genel Sekreterliği’nin takdir belgesini göndermiştir. Şu nezakete, şu güzelliğe bakın. Türkiye’nin birliğe, kardeşliğe, güzelliğe ihtiyacı var. Kendisi Türkiye için bir şanstır.

 

“TİRELİLERİN GURUR DUYMASI LAZIM”

Tirelilerin, ‘A partisi, B partisi’ demeden, Ekmeleddin Beyin yanında yer alması lazım. Küçük oğluna Tire kız verdi. Tire’nin dünürü oldu. Gelinini Tire’den aldı. Tirelilerin büyük gurur ve sevinç duyması lazım. Tire’nin kendi insanlarına sahip çıkması lazım. Geçmişi tertemiz, ağzından bir kötü laf çıktığı görülmemiş, insanları ayrıştırmamış, tüm dünyadaki devlet adamları tarafından bilinen, Harvard Üniversitesi’nde görev yapmış, 4 dil bilen bir adamdan bahsediyoruz.”


HABER VİDEOSU:

Editör: Haber Merkezi