AK Parti İzmir geçmiş dönem milletvekili Kerem Ali Sürekli ve İl Eski Başkanı Ali Aşlık’ın da Selman İçelli’yi desteklemeye geldiği gecede Yanık Konak Meydanını dolduran binlerce Tireli, ‘Bizimkisi bir aşk hikâyesi’ şarkısını söyledi.

Demokrasi şöleninde ilk konuşan AK Parti İl Eski Başkanı Ali Aşlık oldu. Aşlık şunları kaydetti, “Birilerini meclis üyesi ya da belediye başkanı yapmak değil amacımız. Bu coğrafyadan bizi yüz yıl önce silmeye kalkıştılar silmediler. 100 yıl sonra torunları piyasaya çıktı. Hiçbir şekilde bir araya gelemeyecek insanlar bir araya geldi. Bunlara fırsat verirsek geleceğimizi karartırlar. Selman İçelli belediye başkanı olacak Tire’yi daha güzel hale getirecek.”

BEKA, ‘TÜRKİYE CUMHURİYETİ İLELEBET PAYİDAR KALACAKTIR’ SÖZÜNÜN AÇIKLAMASIDIR

Daha sonra konuşan AK Parti İzmir Eski Milletvekili Kerem Ali Sürekli, “Bekayı konuştuğumuz günlerde millilik önemli. Bazıları İzmir’in bir ilçesinin belediye başkanı iken, Türkiye Cumhuriyeti’ni bölme girişimlerinin en büyüğü olan çukur eylemleri sırasında sosyal medyada ne dedi, ‘Sizin yanınızda olamadığımız için üzgünüz’ dedi. Demek ki bu Kılıçdaroğlu’nun adayı. CHP’nin adayı olamaz. Biz milli ve yerli büyükşehir belediye başkanı istiyoruz. Beka nedir, var olmak demektir. Beka, Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün, ‘Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır’ sözünün açıklamasıdır” dedi.

SELMAN İÇELLİ İLE DURMAK YOK YOLA DEVAM

2004-2009 yılları arasında Tire Belediye Başkanı Sıtkı İçelli ile çalışmalar yaptıklarını belirten eski Milletvekili Sürekli, “Belediye Başkanı Sıtkı İçelli’nin hukuk danışmanıydım o dönemde. Buraya yapılan projelerde kendisine destek verdim. Birlikte Ankara’ya çok gittik. Tire’ye gelen pek çok hizmete katkı sunmuştuk. Bu dönemde inşallah Selman İçelli ile durmak yok yola devam diyeceğiz” şeklinde konuştu.

YAZICIOĞLU’NU ANARAK BAŞLADI

Milletvekillerinin konuşmalarının ardından Cumhur İttifakı Tire Belediye Başkan Adayı Selman İçelli kendisini bekleyen ve desteklemek için Yanık Konak Meydanını dolduran binlerce Tireliye coşkuyla hitap etti. “Yanık Konak bu gece başka bir güzel. Hepinizden Allah razı olsun” diyerek vatandaşları selamlayan İçelli, Rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu’nun ölüm yıldönümü nedeniyle Yazıcıoğlu’nun yazdığı bir şiiri okudu ve şunları söyledi, “Bugün Türk siyasetinin yetiştirmiş olduğu, Sivas’ın bağrından kopup gelen Muhsin Yazıcıoğlu’nun vefatının 10. Yıl dönümü. Onun bir şiiriyle başlamak istedim. Allah rahmet eylesin nur içinde yatsın” dedi.

BİZİMKİSİ BİR AŞK HİKÂYESİ

Selman İçelli’nin konuşması, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da eşlik ettiği, Selman İçelli’nin görüntülerinden oluşan klibin vatandaşlara izletilmesi ile sürdü ve Yanık Konak Meydanındaki Tireliler hep bir ağızdan coşkuyla, ‘Bizimkisi bir aşk hikâyesi’ şarkısını söyledi.

BİZİM GETİRDİKLERİMİZİ UTANMADAN YAZMASINLAR BİR YERE

İçelli, “Bizimkisi bir aşk hikâyesi. Tire için yapacak olduğumuz çok iş var. Tire’nin güzel insanları ayaklarınıza sağlık. Bize güç kattınız. Tire 10 yılını bir stadyumla geçirdi. Kim bu memleket için 1 çivi çaktıysa Allah razı olsun. Biz 1 değil 10 çivi 20 çivi çakmaya geliyoruz. Biz belediyeciliği çok iyi biliriz. 2004-2009 yıllarında yaptıklarımız bizim referansımızdır, örneğimizdir. Geçenlerde birisi demiş ki doğal gaz ile ilgili olarak, ‘Tayfur Çiçek’in orta parkta yaktığı meşale ne? Valla önceki yıllarda da bizim yaktığımız meşale var ona baksınlar. Bizim getirdiklerimizi utanmadan yazmasınlar bir yere. Adama sormazlar mı, ‘O yazdığınız projelerde doğal gaz kimin zamanında geldi’ demezler mi. Fatih Sultan Mehmet Bulvarı yine 2004-2009 da bizim zamanımızda açıldı. Bir de artık pes dedirtiyorlar, Belediye sarayını bizim yaptığımızı küçücük çocuklar dahi biliyor, onu bile biz yaptık diye yazmışlar” dedi.

VATAN HAİNLERİ İLE BENİM HİÇ İŞİM OLMAZ

Genel başkanları milletvekili dahi olmayan İYİ Parti ve DSP’nin Tire’ye faydalı olmayacağını iddia eden İçelli, “Ben vatanını milletini seven herkesin oyuna talibim. Vatanını milletini sevmeyenle benim işim olmaz. Vatan hainleri ile benim hiç işim olmaz. Biz Tire’de tarih yazacağız tarih. Tire’ye 5 yıllık bir altın çağ yaşatacağım. Kapalı kapılar altında başkanlık yapmayacağım. Belediye başkanı da olmayacağım belediyeye hizmetkâr olacağım. ‘Selman gel çayımız var’ dediğinizde orada olacağım” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi