Önceki gün Tire İlçe Teşkilatını ziyaret eden AK Parti İzmir 2. Bölge 1. Sıra Milletvekili Adayı Mustafa İbrahim Turhan, birbirleri ile hiç alakası olmayan, hatta birbirinden hiç hoşlanmayan kesimlerin AK Parti karşıtlığı karşısında birleşmesinin düşündürücü olduğunu ifade etti. Turhan, “Bir tarafta AK Parti, öteki tarafta beş benzemezden oluşan ittifak !” sözleri ile durumu özetledi.


Ercan ÇELİK

HABER VİDEOSU EN ALT KISIMDA

İzmir 2. Bölge’den 1. sıra adayı olarak gösterilmesi ile AK Parti teşkilatlarında ve tabanında heyecana yol açan ekonominin deneyimli ismi olan Mustafa İbrahim Turhan ile yine aynı bölgeden 10. sıra adayı Bilal Kırkpınar ve AK Parti’den aday adayı olan fakat listeye giremeyen Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Sarılı önceki gün Tire İlçe Teşkilatını ziyarete geldiler ve partililerle buluştular.

ÇELTİKCOĞLU, “TİRE TEŞKİLATI OLARAK SEÇİME HAZIRIZ”
İlçe Başkanı Mehmet Çeltikcoğlu, parti yöneticileri, belediye meclis üyeleri ve partililer tarafından karşılanan milletvekili adayları burada toplantı salonunda partililer buluşup konuşma yaptı. İlk sözü alan Çeltikcoğlu, Tire’de bulunan yaklaşık 62 bin seçmenin 209 sandıkta oya kullanacağını, kendilerinin tüm birimlerle seçime hazır olduklarını ve en iyi şekilde çalışacaklarını belirtti. 

KIRKPINAR, “BU SEÇİM ADETA BİR KURTULUŞ SAVAŞI”
Sonrasında sözü alan Bilal Kırkpınar, gençlik kolları başkanlığından gelen bir isim ve İzmir’in en genç milletvekili adayı olarak gençlere çok güvendiğini ifade etti. Kırkpınar diğer partilerin gençleri sürekli konuştuğunu fakat onlara yetki, sorumluluk ve görev vermediğini, fakat bu durumun AK Parti’de böyle olmadığını, AK Parti’nin gençlere güveninin tam olduğunu, gençlere milletvekili hatta bakan olma yolunun bile rahatlıkla açıldığını belirtti. Kırkpınar, bu seçimin çok önemli olduğunu, AK Parti ile ona karşı birleşmiş şer güçleri arasında yapıldığını, adet bir ‘Kurtuluş Savaşı’ olduğunu söyledi.

“TİRE BENİM MEMLEKETİM, DEDEMİN BABAMIN YURDU”
Dedesi ve babası tarafından Tireli olduğunu söyleyen ve Tire denildiğinde aklına bayramın geldiğini ifade eden Turhan, “Çocukken bayramlarda sık sık Tire’ye gelirdik. Bayram namazını Lütfü Paşa Caminde babam, dedem ve akrabalarla kıldıktan sonra hep birlikte dedemin evinde kahvaltıda bir araya toplanırdık” diyerek, Tire’nin Yalınayak Camiinin bulunduğu semtten olduğunu belirten ve dedesinin Ali Efe olduğunu söyleyen Turhan, Tire’nin her zaman kalbinde ve hatıralarında özel bir yeri olduğunu belirtti.

MERKEZ BANKASI BAŞKAN YARDIMCILIĞINI YAPTI
Ekonomi eğitimi ve ekonomi yönetimi konusunda çok deneyimli olan, dünyanın çok farklı noktalarında bulunma, bu konuda ihtisaslaşma, Merkez Bankası Başkan Yardımcılığı gibi önemli görevlerde bulunma başarısı gösteren M. İbrahim Turhan, bu deneyimlerini ve birikimlerini ülkesi ve milleti için en iyi şekilde kullanacağını söyledi.

AK PARTİ’NİN YÜRÜYÜŞÜ KUTLU BİR YÜRÜYÜŞTÜR
AK Parti’nin yaptığı yürüyüşün Mekke’den Medine’ye, Horasan’dan Anadolu’ya yapılan yürüyüşün bir benzeri olduğunu ve Dünyayı sömürgeleri gibi yöneten ve bundan sonra da yönetmek isteyen güçlere karşı bir yürüyüş olduğunu ifade eden Turhan, kendisinin de Allah’a inanan ve zalimlere karşı olan biri olarak bu kutlu yürüyüşün içinde olduğunu ve bundan da onur duyduğunu ifade etti.
Bu seçimin gerçek anlamda tam bir bağımsızlık sahibi biri ülke olmak, kendi milli tankını, uçağını, gemisini, bilgisayarını yapan bir ülke olmak için aşılması gereken bir engel olduğunu belirten Turhan, birbirleri ile alakası yok gibi görünen, hatta birbirlerinden nefret ediyor gibi görünen siyasi partiler ve kesimler, AK Parti karşıtlığı noktasında bir araya geliyor veya getiriliyor. Bu çok düşündürücü bir durum. Vatandaşlarımızın bunu iyi analiz etmesi gerekir. 

TRUHAN’DAN, ÜST AKIL TÜRKİYE’DE “CHP-MHP-HDP” KUALİSYONU KURMAK İSTİYOR İDDİASI
Son günlerde Avrupa’da ve ülkemizde ‘koalisyon’ seslerinin yükselmeye başladığını, 5 benzemeyeni bir araya getiren küresel üst akılın gönlünde yatan CHP, MHP ve HDP koalisyonunu seslendirip kitlelerde bu algının oluşturulmak istendiğini iddia ve ifade eden Turhan, “Birbirine hiçbir yakınlığı olmayan 3 partiden kualisyon kurmak istiyorlar. Bu ülke kualisyon hükümetlerini daha önceki yıllarda gördü. 70’li ve 90’lı yıllarda gördü. 1994-2001 yılları arasında bu ülke kualisyon hükümetleri ile yönetilirken yaşanılan siyasi, toplumsal ve ekonomik krizleri, batan onlarca bankayı, bir gecede tavan yapan Dolar fiyatlarını, üç haneli enflasyonları gördük.” 

BAŞKANLIK SİSTEMİNE DEĞİNDİ
Başkanlık sistemi konusunda da değinen Turhan, “Ne kadar uğraşırlarsa uğraşsınlar, bu millet başkanlık sistemini istemekte ve bu sistem gelecektir” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın halkın oyaları ile seçilmiş Cumhurbaşkanı olduğunu ifade eden Turhan, fiiliyatta bir çeşit başkanlık uygulaması olan bu durumun artık resmi anlamda da sistem değişikliği ile resmen uygulanması gerektiğini belirtti. Bu durumun ülkenin önünü açacağını, birçok hizmetin zamanında yapılmasında büyük engel olan bürokratik duvarların kaldırılmasında şart olduğunu söyleyen Turhan, “Birileri ısrarla Başkanlık sistemine karşı çıkmakta” dedi.

HABER VİDEOSU:

Editör: Haber Merkezi