Ercan ÇELİK

Geçtiğimiz günlerde sosyal medya üzerinden bir mesaj yayınlayan genç ilçe başkanı Hayati Okuroğlu aslında istifanın sinyalini vermişti. Okuroğlu, sosyal medya hesabından şu açıklamayı yapmıştı; “” İlçemde Sığlaşmış Siyasi Hayatı Değiştirmek Adına Bir Mücadeleydi Benimkisi... Bunu Millet İttifakı Olarak Hep Birlikte Başardık. Genel ve Yerel Seçimleri Koordine Etmem İçin Partimin Verdiği İlçe Başkanı Görevimi Gereğince Yapmaya Çalıştım. Bu Süreçte Kırdıklarım ve Üzdüklerim Varsa Herkesten Özür Dilerim. Hiçbir Zaman Koltuğa Yapışan Siyasetçi Olmadım ve Olmayacağım. Siyaset Bir Bayrak Yarışıdır! Bu Yarışta Şahsım İçin Bayrağı Teslim Zamanı Gelmiştir.Saygılarımla...”

Bundan birkaç gün sonra İYİ Parti İzmir İl Başkanlığı’ndaki bayramlaşmaya, Belediye Başkanı Atakan Duran ve partililerle birlikte katılan İlçe Başkanı Hayati Okuroğlu, hazırladığı dilekçesini burada İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar’a verdi.

İstifa dilekçesinde Okuroğlu, “Partimizin kuruluş süreci sonrası, genel ve yerel seçim süreçlerinde görev vermiş olduğunuz İYİ Parti Tire İlçe Başkanlığı görevimden istifa ediyorum. Gereği bilgilerinize arz olunur.”

İstifasıyla Hayati Okuroğlu detaylı bir açıklama yapmasa da istifa sebebinin, misyonunu tamamladığı düşüncesinde olmasından ve kan değişimini gerekli görmesinden kaynaklandığı, parti içinde herhangi bir sorun yaşanmadığı öğrenildi. Öte yandan önümüzdeki günlerde İYİ Parti Tire İlçe Yönetim Kurulu’nun aralarından bir ismi ilçe başkanı olarak seçmesi bekleniyor.

Editör: Haber Merkezi