İlk ziyaret programını 30 yılı aşkın görev yaptığı Tire Devlet Hastanesindeki 670  personelle vedalaşarak gerçekleştiren Ak Parti Tire Belediye Başkan Aday Adayı Dr. Fatih Hayali, cuma günü yapacak olduğu basın toplantısının ardından esnaf ve köy ziyaretlerini hızlı bir program dahilinde sürdüreceğini ifade ederek “Ben her zaman tam bir hizmet adamı olduğumu, üstlendiğim görevi başarmak için gecemi gündüzüme katarak çalışmayı prensip olarak belirlediğimi söylüyorum. Şimdi de Tireye çalışan, üreten bir belediye kazandırmak için  çıkmış olduğum bu kutlu yolculukta şehrimizde çalmadık kapı, ulaşmadığım yer bırakmama kararlılığı içindeyim. Bizim anlayışımızda belediye başkanı şehirde doğumdan ölüme herkesten sorumludur. Bu anlayışla sorunları yerinde tespit etmek, halkımızın isteklerini belirlemek ve kendimizi ifade edebilmek için planlı bir çalışma temposu içindeyiz. Durmadan, yorulmadan çalışacağız” dedi.

ADAY ADAYLARIMIZ BAŞARILI İNSANLAR

Ak Partide aday adaylığı başvurusu yapan 3 aday  aday bulunduğunu hatırlatan Hayali, “Partimizde bildiğiniz gibi 3 aday adayı var. Hepimiz Ak partinin Tire’de seçim kazanması için mücadele ediyoruz. Her yerde projelerimizi ve Ak belediyecilik anlayışını anlatıyoruz. Diğer iki kardeşimde liyakatli ve başarılı insanlar. Ben kendi adıma konuşuyorum. Genel merkezimiz kimi aday olarak takdir ederse, ben o kardeşimle çalışmaya hazırım. İnanıyorum ki, diğer aday adayı kardeşlerimizde aynı düşüncedeler” şeklinde konuştu.

BABAMIN MEZARI TİRE’DE

Kendisiyle ilgili Tireli değil şeklinde yorumlar yapıldığını üzüntüyle duyduğunu söyleyen Dr. Fatih Hayali, “ Doğrusunu söylemek gerekirse bu tür ifadeler ve düşüncelerle yapılan siyasi yorumların son derece tutarsız olduğunu düşünüyorum. Ben 30 yılı aşkın bir süredir Tire'de yaşıyor ve Tireye hizmet ediyorum. Ömrümün yarısı bu kentte geçti. Her sokağını, her köyünü iyi biliyorum. Tirelilerin dertlerini, isteklerini ve hayallerini dinleyip öğrenmiş biriyim. Bu nedenle bu tür ayrımcılık içeren yorumları doğru bulmuyorum. Hepimiz insanız ve inancımız gereği kardeşiz, aynı dinin mensuplarıyız. Ayrımız gayrımız yok. Benim çocuklarım Tire’de yetiştiler, ailem evim barkım, dostlarım Tire'de. Hatta rahmetli babamın mezarı da Tire’de” dedi.

LİYAKAT BENİM İÇİN ÖNEMLİ

Tire Devlet Hastanesinin bugün itibariyle Türkiye’de tek, Avrupa’da ilk dört hastane  içinde yer aldığını hatırlatan Dr. Fatih Hayali, “Uzun yıllar başhekimlik görevini  üstlendiğim hastanemizi bu günkü seviyesine  getirmek için büyük emekler verdik. Bu çalışmalar esnasında en büyük sırrım ve kriterim liyakat esnasından asla vazgeçmemekti” diyerek, “Ben liyakat esasına göre çalışırım. İşin ehli kimse ona görev veririm. Siyasi görüşüne,dünya görüşüne bakmam. Ekip ruhuna inanıryorum. Her zaman söyledigim gibi, ben tek başıma bir hiçim. Başarı ekiple birlikte gelir. Kurtuluş savaşı sonrası yabancı basın mensupları Atatürk’e soruyorlar. Paşam, başarınızın sırrı nedir diye. Atatürk diyor ki, başarıya giden yolda engeller vardır. O engelleri kaldırırsanız başarı  kendiliğinden gelir. İşte biz hastanemizde bunları yaptık. Şimdi de yöneticilik hayatımda  ve bu şehirde edinmiş olduğum tüm tecrübelerimi  Tirelilerin  huzuru  ve mutlulugu için  Tire Belediyesinde hayata geçirmek  istiyorum. Bunu da  şehrimizde yaşayan tüm kesimlerle  işbirliği   içinde, hükümetimiz, kamu kurumlarımız ve sivil toplum kuruluşlarımızla bir ve beraber olarak başaracağımıza inanıyorum”dedi.

Editör: Haber Merkezi