Halk Tv’de her hafta Perşembe günleri yayınlanan, Uğur Dündar’ın sunduğu “Halk Arenası” adlı tartışma-aktüalite programının son canlı yayını Tire’de gerçekleştirildi. İstasyon Hangar Salonu’nda gerçekleştirilen canlı yayının konukları; Haluk Koç, Ali Özgündüz ve Sedef Kabaş oldu.


Cumhuriyet Halk Partisi tarafından 2005 yılında kurulan, bir ara kısa bir süre yayın hayatını durdurduktan sonra yeniden yayın yapmaya devam eden Halk Tv’nin haftalık siyasi haber ve aktüalite-tartışma programı olan her Perşembe günü yayınlanan “Halk Arenası” adlı programının haftalık bölümleri bir süredir  Türkiye’nin farklı kentlerinde çekilmekteydi. 
Usta gazeteci ve yazar Uğur Dündar’ın yönettiği programın son canlı yayını, önceki gece Tire’de gerçekleştirildi. Bilindiği gibi, programın geçmiş bölümlerinden biri de geçtiğimiz haftalarda Bayındır ilçesinde yayınlanmıştı. 
Tire Atatürkçü Düşünce Derneği’nin çabaları ile Tire’ye gelip programın bir bölümünün canlı yayın çekimlerini kabul eden Halk Arenası programının Tire’de konuk ettiği isimler; CHP Genel Başkan Yardımcısı, Samsun Milletvekili ve parti sözcüsü Prof. Dr. Haluk Koç, CHP İstanbul Milletvekili Ali Özgündüz, Gazeteci ve Yazar Dr. Sedef Kabaş oldu. 
TİRELİLERİN YANI SIRA, İLÇE DIŞINDAN DA İZLEYİCİLER VARDI
15 Ocak Perşembe gecesi yapılan Halk Arenası Tire canlı yayın programının adresi, İstasyon Mevkiinde yer alan Belediye Hangar Çok Amaçlı Salonu oldu. Salonunun vatandaşlar tarafından tamamen dolduğu programda, gelen izleyicilerin içinde ciddi miktarda Tire dışından gelen konukların da olduğu görüldü. Tirelilerin yanı sıra, çevre ilçeler ve İzmir merkezden gelen ve programı salondan takip edenler arasında; Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek ve eşi Yüksel Çiçek, Bayındır Belediye Başkan Ufuk Sesli ve eşi, Beydağ Belediye Başkanı Vasfi Şentürk, CHP Tire İlçe Başkanı Şenol Sardoğan, ADD Tire İlçe Başkanı Murat Özan gibi isimler de vardı.
PROGRAM YAKLAŞIK 3 SAAT SÜRDÜ
Saat 21:00’de başlayan program yaklaşık 3 saat sürdü. Programda gündem, diğer programlarda olduğu gibi yine Hükümet ve onun icraatlarıydı. Hükümeti sert bir dille eleştiren program konuşmacıları; iç politikadan dış politikaya, dünya gündeminden ekonomiye farklı alanlarda analizlerde bulunup, saptamalar yaptılar. Salonu dolduran yüzlerce izleyici programı pür dikkat takip etti.


Editör: Haber Merkezi