İzmir İl Başkanlığı için adı geçen CHP’nin tecrübeli isimlerinden Eski Bayındırlık ve İskan Bakanı Halil Çulhaoğlu, “CHP’de her türlü görevi yapmaya hazırım” dedi

Milletvekilliği seçimleri öncesi Ali Engin’den boşalacak CHP İzmir İl Başkanlığı görevi için parti kulislerinde adı dolaşan CHP’nin tecrübeli isimlerinden Eski Bayındırlık ve İskan Bakanı Halil Çulhaoğlu, “Partimde her türlü görevi seve seve yapmaya hazırım” dedi. Kendisine, parti yönetiminden teklif gelirse “yeşil ışık” yakacağının sinyallerini veren Çulhaoğlu, “Şu ana kadar herhangi bir teklif almadım. Ben partinin abisi, büyüğü sayılırım. Eğer uygun görürlerse onur duyarak bu görevi yerine getiririm. İzmir’de yaşamaktan ise son derece mutluyum. Siyasette edindiğim bilgi, birikim ve deneyimleri İzmirlilerle paylaşmaktan büyük bir onur duyarım” diye konuştu.

İZMİR İÇİN YENİ SİYASET MODELİ
Parti kulislerinde isminin güçlü şekilde anılmasının kendisi için bir sürpriz olmadığını kaydeden Çulhaoğlu, “Örgütten bazı arkadaşlarımın, genel merkezde ismimi dillendirdiğini biliyorum. Zaten benimde bu yönde bir talebim vardı. Her şey birkaç gün içinde belli olacak. Görev verildiği takdirde, İzmir’de halkla iç içe yeni bir siyaset modeli yaratacağım” şeklinde konuştu. Yeni il başkanının isminin CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun 20 Aralık’taki İzmir ziyaretinde netleşmesi bekleniyor. Kulislerde ise İl Başkan Yrd. Orhan Karaoğlu ile milletvekilli aday adaylığı için istifalarından vazgeçebilecekleri öne sürülen Altan İnanç ve Osman Peri’nin yanı sıra Salih Özçiftçi, Murat Bakan, Süha Barlak, Cihan Türsen, Umut Gümrükçü, Bedri Serter ve Necati İmam gibi isimler dolaşıyor. 

Editör: Haber Merkezi