Kararsızların sayısı azalmakta. Referandumun ‘evet’ cephesinde de ‘hayır’ cephesinde de taraflar özellikle kararsız ve aklı karışık durumda olan seçmeni hedef alan çalışmalar sahada uygulanmakta.

 

ŞENOYAR, SAHA ÇALIŞMASINI PARTİ KİMLİĞİNİ ÇIKARARAK YAPTIKLARINI SÖYLEDİ

Referandum sürecinde Tire’deki en etkili iki partiden biri olan ‘hayır’ cephesinin merkezinde bulunan Cumhuriyet Halk Partisi’nin İlçe Başkanı Hakan Şenoyar, her gün köy köy, mahalle mahalle dolaştıklarını belirterek, halka giden, halka ulaşan bir saha çalışması yürüttüklerini söyledi. Şenoyar, sahada halka buluştuğunda parti rozetini çıkardıklarını ve referandum çalışmasını partili kimliği ile yapmadıklarını ifade etti.

 

CHP’li Şenoyar, açıklamalarının devamında; “Hiç kimse rotasız gemiye binmemelidir. Maddeleri okuyup anlayıp ona göre oy verilmeli.  Rotası belli gemiye binmek doğru olandır. Bu gerçekleşirse, halka gerekli bilgi verilirse, halk rotaya bakarak ‘hayır’ diyecektir.” dedi.

 

ŞENOYAR’A GÖRE ŞUANDA TİRE’DE; HAYIR % 60, EVET % 25, KARARSIZ % 15

Şenoyar’ın yaptığı açıklamaların devamı; “Siyasi parti gözetmeksizin 2 Ocak’tan beri başlatmış olduğumuz ‘Referanduma Hayır’ çalışması kapsamındaki farklı görüşlerden Atatürk ve Demokratik cumhuriyet sevdalısı arkadaşlarla değişik alanlarda yapmış olduğumuz milletle iç içe hayır çalışmasında 27 köy ve 6 mahallede milletin bize gösterdiği hassasiyet ve sıcak ilgiden memnun kaldık. Yine bizim çalışma yaptığımız mahallelerde kendimizce yaklaşık 10.000 kişi üzerinde yaptığımız yoklamada Tire’mizde şu an itibari ile ‘Hayır’ oranı % 60, ‘Evet’ oranı % 25 ve kararsız oranın ise % 15 civarında olduğunu gördük. Bu bizi Tire’miz ve demokratik Türkiye adına 18 maddeyi okuyup anlatıldığında, halkımızın sağduyulu davranarak bunun bir siyasi parti meselesi olmadığını, bunun kendilerinin kişisel hak ve özgürlüklerine ters olduğu konusunda hassasiyet sahibi olduğunu gösterdi. Bu konuda Tire seçmeni, Türkiye'nin halkın iradesiyle seçilenlerin yine halkın iradesiyle denetlenmesi yönünde harika bir duruş örneği sergilemiştir. Bizim Tire halkına olan güven ve sevgimizin de ne kadar haklı olduğunu 16 Nisan Pazar günü göstereceğinden de hiç şüpheniz yoktur. Tüm Türkiye’miz ve Tire’miz için hayırlı olsun.” şeklinde geldi.  

Editör: Haber Merkezi