Mustafa Güngör: "Ben 43 yıldır CHP'liyim bugüne kadar sadece CHP'de görev yaptım Cumhuriyet sevdalısı, Vatan sevdalısı, Atatürk milliyetçisi biriyim.  CHP' de bu yönetimle 9 tane seçim kaybedilmiş, partinin oyu yüzde 20'lere düşmüş hala daha partiyi değil koltuğu düşünenler var. Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce ile bu partinin daha derli toplu olacağını, değişimin olması gerektiğini düşünüyorum." dedi.

"Hasta yatağında değil, ayakta ziyaret edilmelidir"
Güngör, " CHP kimsenin çiftliği değildir. Cumhuriyet Halk Partisi halk partisidir, halkın partisidir. Halka kulak vermeyen bir yönetimle olmaz. Benim irademi kimse esir alamaz. Ben üç dönem kurultay delegeliği yaptım. Kurultayda kimi desteklemem gerektiği kararımı tek başıma vermedim. Tire'deki CHP sevdalılarına Cumhuriyet sevdalılarına sorarak karar aldım. Muharrem İnce'ye destek olmam gerektiğini yine Tireli Cumhuriyet Halk Partisi sevdalılarıyla  beraber karar aldık. Bu kadar oluşumdan sonra seçime gidilmek zorundadır.Bir genel başkanın kendisini seçen üyelere itimadı yoksa, halk oylamasına gitsinler. Halka sorsunlar değişim olmalı mıdır? Olmamalı mıdır? Türkiye genelinde CHP'lilerin yüzde 70 civarında değişim istediğine inanıyorum. Hasta yatağında değil, ayakta ziyaret edilmelidir. Yoksa hasta yatağa düşerse onu iyileştirmek zor olur." şeklinde konuştu.

"CHP'nin Genel Başkanı Cumhurbaşkanı adayı olmalıdır"
Kurultay yapılmasının zorunlu olduğunu Cumhuriyet Halk Partisinin altı okunun altısının da farklı anlamı olduğunu, bunlardan birinin de Halkçılık olduğunun bilinmesi gerektiğini söyleyerek. "Milletvekillerini halk görmüyor, milletvekilleri halkın içine girmiyor. Böyle bir anlayış ile CHP'nin yönetilmesini istemiyorum. Bu kurultay yapılmak zorundadır. Her seçim gecesi saat 20:30 dan sonra televizyonumu kapatmak zorunda kalmak istemiyorum.Önümüzde yerel seçimler var, bu yönetimle seçimlere katılmanın sonucunu düşündükçe uykularım kaçıyor. Yerel seçimlerde başarılı olabilmemiz için değişim istiyorum. Yeni bir silkiniş yeni bir diriliş demektir. Bu da ancak Muharrem İnce'nin Genel Başkan olmasıyla mümkündür.  Muharrem İnce'ye desteğimiz sonsuzdur. Biz Kılıçdaroğlu'nun demokrasi inancına inanıyoruz. Kılıçdaroğlu'nun partiyi kurultaya götüreceğine inanıyorum. CHP'nin Genel Başkanı Cumhurbaşkanı adayı olmalıdır. Bir Genel Başkan Cumhurbaşkanı adayı olamıyor ise o partinin başında olmasının anlamı yoktur. Ben Muharrem İnce ile ilk seçimde CHP 'nin yüzde 40 'ları geçeceğini düşünüyorum. Genel başkanın demokrasi sevdalısı olduğunu biliyorum umuyorum kurultay toplanacak. Kurultayın yapılmaması parti içinde burukluklara neden olur. Ancak kurultay yapılıp tekrar sayın Kemal Kılıçdaroğlu' da seçilirse en azından seçmenin güveni tazelenmiş olur. Aksi halde seçmenin CHP'ye olan güveni sarsılır.Ben Muharrem inceyi yakından tanıdığım için Muharrem İnce'ye olan inancım güvenim Muharrem İnce genel başkan olsa da olmasa da devam edecektir." dedi.


Son olarak söylemek isteğiniz bir şey var mı dediğimiz Güngör," Aklı Selimin galip gelerek CHP kurultayının yapılmasını ve oluşacak yeni yönetimle ülkemizin aydınlık ufuklara yelken açmasına vesile olmasını diliyorum." şeklinde konuştu.
 

Editör: Haber Merkezi