1 Kasım’da yapılacak olan Milletvekili Genel Seçimi’nde MHP’den İzmir 2. Bölge’den milletvekili adayı gösterilen Tireli emekli öğretmen Ahmet Fatih Okuroğlu, “Tire ve Bölge için var olacağım” dedi.

Ercan ÇELİK

Tire doğumlu olan emekli öğretmen ve esnaf (kırtasiyeci) Ahmet Fatih Okuroğlu, MHP’nin milletvekili adayı oldu. “1970 yılından bu yana bu partiye ve davaya hizmet ediyorum” diyen Okuroğlu, 1954 yılı Tire doğumlu. İlk ve ortaokulu Tire’de tamamlayan, daha sonra Gökçeada Atatürk Öğretmen Okuluna gidip buradan mezun olan ve 18 yaşında öğretmenlik mesleğine başlayan ve ilk görev yer Diyarbakır olan Okuroğlu,  sonradan Balıkesir’de Eğitim Enstitüsünü tamamlayarak üniversite eğitimini de bitirdi.

Türkiye’nin birçok yerinde öğretmenlik mesleğini icra eden son olarak memleketi Tire’de Tire Öğretmen Melahat Aksoy Öğretmen Lisesi’nde tarih öğretmeni olarak görev yaparken, 2006 yılında 27 yıllık bir meslek hayatının ardından emekli oldu. Okuroğlu, Tire’de açmış olduğu kırtasiyenin işletmeciliğini yapmakta ve bir esnaf mensubu. Evli ve üç çocuk babası olan Okuroğlu, Yaklaşık 50 yıldır Ülkücü camia ve MHP saflarında yer aldığını belirtti ve birçok farklı görevlerde bulunduğunu ifade etti.


“YEREL BİR İSİM OLARAK BÖLGEME HİZMETE HAZIRIM” 
Yöreden bir isim olarak, çok sevdiği siyasi partisinin içinde milletvekili olarak hizmet vermek düşüncesi ile aday adaylık başvurusunda bulunduğunu belirten A. Fatih Okuroğlu, “MHP gibi bir partiden aday adayı olmam, daha sonra da Genel Merkezimizin teveccühü ile aday gösterilmem çok önemli ve değerlidir. Sıralamadaki yerim hiç önemli değildir. Fakat yine de 6. sıra gibi özel bir yere getirilmem Tire’ye verilen önemin işaretidir. Şunun bilinmesini isterim ki aday adayı olurken hiçbir isteğim ve pazarlığım olmamıştır. Yerel bir isim olarak bu bölgenin bir çocuğu olarak, seçilmem halinde bölgeme ve Tireme hizmet etmek için elimden geleni yapacağım. Kısıtlı bir süre var hazırlıklar için. Bu süre içinde partili arkadaşlarımla birlikte mahalle mahalle, köy köy, ilçe ilçe dolaşarak kendimi ve partimi en iyi şekilde anlatmaya çalışacağım.”

“OKUROĞLU’NUN ADAYLIĞI BÖLGEMİZ ADINA UMUTTUR”
Ahmet Fatih Okuroğlu’nun, İzmir 2. Bölge 6. sıradan aday gösterilmesinin kendilerini çok sevindirdiğini ifade eden MHP Tire İlçe Başkanı Atakan Duran, “Bölgemizden bir ismin aday gösterilmesi Tire’ye verilen önemin işaretidir. Bu durum bölge olarak umutlarımızı arttırdı. Şevkimizi arttırdı. 1 Kasım seçimleri ülkemiz için çok önemli. Toplumsal onarım için çok önemli. Tarih bizi haklı çıkarmıştır. 13 yıldır yürütülen politikalar, çözüm süreci terörün yeniden güçlendirmiş ve palazlandırmıştır. Çözüm süreci boyunca terör örgütü bölgede silah depolamıştır. Hükümet 7 Haziran sonrası, tek başına iktidar olamayınca, yeniden terörle mücadeleye başlamıştır. Tire’den ve bölgeden bir adayın listede olması başta ‘Tire-Belevi yolunun yapımı sorunu’ olmak üzere birçok sorunun çözülmesi adına da bir umuttur. MHP İktidara geldiği takdirde bu sorunların hepsi çözülecektir. Biz söylediğimizi yaparız.”


Editör: Haber Merkezi