Tire Devlet Hastanesinde elde ettikleri başarının aynısını Tire Belediyesinde de sürdürmek istediklerini söyleyen AK Parti Tire Belediye Başkan Aday Adayı Dr. Fatih Hayali, sosyal belediyeciliği önemsediğini ifade ederek, başkan seçilmesi halinde uygulamak istediği projeler hakkında bilgiler verdi. 
Geçtiğimiz günlerde Dijital Belediye projesini açıklayarak siyasi gündeme farklı bir bakış açısı getiren Dr. Fatih Hayali, Sosyal Belediyecilik alanında da uygulamak istedikleri tüm projelerin hazırlıklarını tamamladıklarını söyledi.
Sosyal Belediyecilik anlayışlarının Sosyal Yardım-Sosyal Hizmet-Sosyal Organizasyon olarak üçe ayırdıklarını ifade eden Dr. Hayali “Bize göre bir belediye başkanı şehrinde doğumdan ölüme herkesten sorumludur. İşte bu anlayışın tezahürü olarak gök kubbe altında aç, açıkta kimseyi bırakmamak, ihtiyaç sahiplerinin beslenme, barınma, giyecek ve benzeri ihtiyaçlarını gidermek üzere projeler geliştirdik. Bunlardan birisi BELEDİYE ALIŞ VERİŞ MERKEZİ projemiz olacak. Bu alışveriş merkezinde giyim reyonları, gıda reyonları, mobilya, beyaz eşya reyonları, oyuncak, kırtasiye reyonları bulunacak ve ihtiyaç sahiplerine vereceğimiz TİREKART ile alışverişlerini yapabilmeleri sağlayacağız”  dedi. 

TİREKART SİSTEMİ ŞEHRİMİZDE YAYGINLAŞARAK BÜYÜYECEK
TİRE KART’ın, belediyenin anlaşma sağladığı marketler, mağazalar ve çeşitli işyerlerinde de  geçerli olacağını vurgulayan Hayali, “İhtiyaç sahibi hemşehrilerimiz,  bu anlaşmalı işyerlerinden ihtiyaçları doğrultusunda yararlanacaklar. Tüm bu işlemler, kuracak lduğumuz TİREKART SİSTEMİ üzerinden pos terminal cihazları ve yazılımlar ile takip edilecek. Her ay düzenli olarak bu akıllı kartlara yükleme yapılacak. Ödenecek tutar vatandaşlarımızın cep telefonlarına SMS olarak iletilecek. Vatandaşımız giyim için ne kadar, gıda için ne kadar kredisi olduğunu bilecek; alışveriş esnasında kalan bakiyesini de isterse öğrenebilecek. Ramazan ve Kurban bayramında ise bu karta yüklenecek ekstra miktarlarla ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın çocukları için gönüllerine göre bayram alışverişi yapabilmesini sağlayacağız”şeklinde konuştu.
TİREKART sistemini önce belediye bünyesinde kuracaklarını ifade eden Dr. Fatih Hayali, “Bu projeyi yürütecek birimimiz daha sonra şehrimizin eşrafları tarafından kurulacak bir yardımlaşma vakfı marifetiyle çalışmalarını sürdürecek. Belediyemiz paydaş olarak bu çalışmalara ilgili birimiyle katılarak, sürdürülmesini sağlayacak” dedi. 

İNSAN KAYNAKLARI BİRİMİYLE GENÇLERİMİZİ BİZZAT BEN İŞE YERLEŞTİRECEĞİM 
Öte yandan seçim çalışmaları kapsamında TOSBİ Bölge Müdürü Galip Kılıç’ı ziyaret ederek, Tire’nin sorunları hakkında görüş alışverişinde bulunan Hayali, Tire’deki gençlerin işsizlik problemine değinerek, işsizlikle etkin olarak mücadele edeceklerinin altını çizdi. Dr. Hayali, “Şehrimizdeki özellikle gençlerimizin yaşadığı işsizlik problemini çözmek ve istihdam oluşturmak için de projeler geliştirdik. Bu doğrultuda şehrimizdeki fabrikalara önce bu şehrin çocuklarını yerleştireceğiz. Belediye bünyesinde kuracağımız İnsan Kaynakları Birimi ile iş arayan gençlerimizin başvurularını alarak veri tabanına kategorilere ayırarak kaydedeceğiz. Örneğin elektrikçi, şoför, kaynakçı ve benzeri mesleklerde iş arayanları belirleyeceğiz. Fabrikaların  hangi alanlarda , nasıl bir personele  ihtiyacı var yine bu birimimiz tarafından güncel olarak belirlenecek. Karşılıklı şartlar oluştuğunda ise işe başlayacak gençlerimizi bizzat ben fabrikaya götürüp işe başlamasını sağlayacağım. Bunun dışında açacağımız geniş kapsamlı kurslar ile fabrikaların istediği kalifiye ara eleman yetiştirilmesi için çalışmalar yapacağız. Bu uygulamalar kapsamında şehrimizdeki işsizlik problemini en kısa sürede minimum seviyeye düşüreceğiz.dedi.

Editör: Haber Merkezi