Ergün ÇELİK

Ak Parti’den önceki dönemde de Tire Belediye Başkan Aday Adayı olan Tire Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Fatih Hayali, 31 Mart 2019 seçimleri için de aday adayı oldu. Başvuruların son gününde İzmir’de bir takım temaslarda bulunan Hayali, akşamüzeri saat 17:00 sıralarında Ak Parti Tire İlçe Binasına geldi.

NAZIM ÇULCU DA GELDİ

Ak Parti Tire İlçe binasında çok sayıda vatandaşın da katıldığı törene Tire Belediyesi Eski Başkanlarından Demokrat Partili Nazım Çulcu’nun da gelmesi dikkat çekti. Aday adaylığı törenine Ak Parti Eski Belediye Başkanı Mehmet Sıtkı İçelli, Eski İlçe Başkanları Erdoğan Güngör ve Mehmet Çeltikcoğlu da katıldı.

İÇELLİ: “ÖZLENEN GÜNLERE AZ KALDI”

Törende konuşan Ak Parti Tire İlçe Başkanı Selman İçelli, “Saygıdeğer Ak Parti ailesi hepiniz partimize kayıt törenimize hoşgeldiniz. Daha önce 2 arkadaşımız aday adaylığı için başvurularını vermişlerdi. Bugün Başhekimimiz Sayın Fatih Hayali ile 3. Müracaatı hep birlikte alıyoruz. Hedefimize az kaldı. Tekrar Ak Parti bayrağını Tire Belediyesi’ne dikeceğimiz günlere çok az kaldı. Hep birlikte güçlü bir şekilde özlenen günlere kavuşmak dileğiyle. Hayırlı uğurlu olsun. Allah başarılarımızı daim etsin.” Dedi.

HAYALİ: “31 YILDIR TİRE’DE YAŞIYORUM”

Aday adaylığı başvuru dosyasını Tire İlçe Başkanı Selman İçelli’ye teslim eden Fatih Hayali, parti binasında kısa bir konuşma yaptı.  Hayali, “Bugün Ak Parti Tire İlçe Teşkilatı’na Tire Belediye Başkan Aday Adayı olmak üzere müracaat ettim. İnşallah hayırlı uğurlu olur. Hepinizi saygı ve hürmetle selamlıyorum. Hepinizin bildiği gibi 31 yıldır Tire’de yaşamaktayım ve bunu dört buçuk yılı göz hekimi olarak çalıştım. 1993 yılından beri 26 yıldır rekor kırarak hastane başhekimi olarak çalıştım. Ben hizmet adamıyım ve devamlı çalışmayı seviyorum. Peygamber efendimizin hadisi şerifi var; ‘Bugünle yarın bir olan zarardadır.’ Hastaneme gittiğimde hep düşündüm. Daha ne yapabilirim? Ne edebilirimin uğraşı içerisinde oldum.

“TİRE’NİN ADINI AVRUPA’YA DUYURDUK”

Ben ilk başhekim olduğumda 12 hekimimiz, 70 personelimiz, 60 yatağımız vardı ve bizim yıllık poliklinik sayımız 25 bindi. Ameliyat sayımız 450 idi. Bugün ise hekim sayımız 80, personelimiz 700 ve bizim aylık poliklinik sayımız 55 bin civarında. Ameliyat sayımız da yıllık 30 bin civarında. Allah’a şükür her türlü tıbbi alet edavatımız var. Fazla reklamı sevmiyorum. Biz Türkiye’nin ilk dijital hastanesi olduk ve Avrupa’da da bu hastaneden 4 tane var. Tire’nin adını tüm Türkiye’ye değil, tüm Avrupa’ya duyurduk.

“HEP BERABER BAŞARACAĞIZ”

Bunu ben nasıl yaptım? Arkadaşlarımla beraber yaptım. İnsan tek başına hiçbir şeydir. Ben kadroyla çalışmayı seven bir insanım. Bir insan tek başına hiçbir şeyi bilemez. Allah izin verir de belediye başkan adayı olursak, seçildiğimde kadroyla beraber çalışacağım. Liderin 2 görevi vardır. Birincisi kadroyla beraber hedefleri tayin etmek. Ondan sonra fizibilite raporlarını hazırlamak, finansı sağlamak, bu işi yapacak ehil insanları bulup onlara talimat verip, süreyi söylemek suretiyle bunu takip etmek. Bu kadroda Tire’de var. Gördüğünüz gibi ilçe teşkilatımızın çok değerli elemanları var. İnşallah hep beraber bu işi başaracağız.

“TİRE MUHTEŞEM BİR YER”

Ben seyahat etmeyi çok seviyorum. Hani derler ya çok bilen değil, çok gezen görür diye. Rahmetli babam nakliyeciydi. Ben aynı zamanda kamyon, TIR şoförlüğü de yaptım. Bütün Türkiye’yi gezdim. Halen de gezmeye devam ediyorum. Federasyonda hem yönetimde hem de spor hekimi olarak çalıştım. Bu esnada da bütün dünyayı gezdim, gördüm. Hakikaten Tire muhteşem bir yer. İklimiyle olsun, kültür hazinesiyle olsun, çok muhteşem bir yer. Ama ne yazık ki Tire layık olduğu yerde değil. Dediğim gibi ben hizmet adamıyım. İnşallah bu görev bize tevdi edildiği takdirde Tire’yi gerek sanayide, gerek tarımda gerek şehircilikte, gerekse kültür ve turizmde en üst seviyey çıkaracağımıza eminim. Ben size söz veriyorum. Ben gece gündüz uyumam, hiç bir zaman da bakanları rahat bırakmam.

“AYRIMIZ GAYRIMIZ YOK”

Ben burada abilik rolünü üstlenirken, herkesin abisi olacağım. Hep beraber çalışacağız. Ayrımız gayrımız yok. Birlik beraberlik olmadığı takdirde biz bu işi götüremeyiz. Bu işin farkındayız. Ben hastanemde aynı şeyi yaptım. Birlik beraberlik içinde çalışmak zorundayız. Bir insan ehilse onunla çalışılır. Burada Sıtkı kardeşim var, Mehmet Çeltikçi arkadaşımız var, Erdoğan Güngör arkadaşımız var. Hep beraber kucaklaşarak biz bu işi götüreceğiz. Birlik beraberlik olmazsa benim dediklerim havada kalır. Tek başıma bir hiçim.”

Editör: Haber Merkezi