1 Kasım seçimlerinde Ak Parti’nin İzmir 2. Bölge’den milletvekili adayı gösterdiği Tireli Emin Sefa Kayacan, düzenlediği basın toplantısında Tirelilere teşekkür etti.
Ergün ÇELİK


1 Kasım seçimlerinde Ak Parti % 49,5 oyla Türkiye’ de tek başına iktidar olurken Tire’ de oylarını %6 arttırarak %37,5 ‘ e çıkardı. Ak Parti’nin Tireli Milletvekili Adayı Emin Sefa Kayacan yoğun seçim kampanyası çalışması sonrası basına açıklamalarda bulunarak Tire ve Küçük Menderes halkına teşekkür etti.

Kendisine gösterilen ilgi ve teveccühten son derece memnun olan Emin Sefa Kayacan başarılı ve yorucu çalışmanın ardından seçimin değerlendirmesini yaparak önemli açıklamalarda bulundu.

Ak Parti İlçe teşkilatında yaptığı basın açıklamasında Ak Parti Milletvekili Adayı sn. Kayacan hem Türkiye için seçim değerlendirmesi yaparken hem de bölgemizde yapılması planlanan hizmetlere değinerek sözlerini şöyle sürdürdü: 
“Milletimiz, 7 Hazirandaki yol kazasını çok iyi yorumlayarak hem Türkiye’nin önünü açtı hem de Milletimiz üzerinde oynanan kirli oyunu bozdu. Milletimiz yüksek feraset sahibi bir yapıya sahiptir. Bazen bizim hoşumuza gitmeyen tercihlerde bulunmuş olsa bile demokrasiye olan inancımız gereği milletimize daima güvenmeliyiz. O, kendisini kimin yöneteceğini, kimi tercih edeceğini bilir. Kendisine layık idarecilerini seçer. Milletimizin serbest iradesine saygı duymak demokrasiye ve hukuka saygının gereğidir. 

Milletimiz 1 Kasım da istikrarı, huzuru, güveni, kardeşliği ve birliği seçti. 2023’lü hedeflere Ak Parti hükümeti ile barış ve güven içerisinde ulaşmayı hedefledi. Milletimiz vatan bayrak millet diyerek Türk Devletinin uygar medeniyetlerle yarışabilmesi için birbirine hasım nazarı ile bakan ideolojik siyaset anlayışından sıyrılarak Ak Parti şemsiyesi altında buluştu. İki seçmenden biri Ak Partiye oy verirken Türk Milleti dünyaya demokrasi dersi verdi.

2 Kasımdan itibaren önümüzde yeni hedeflerimiz vardır. Bunlardan en önemlisi “birlik beraberlik ve kardeşlik “ süreci içerisinde tüm Türkiye’yi kucaklamaktır. Şimdi henüz Ak Partiye oy veremeyen %50 lik kesim ile ilgilenmek ve onları anlamak zorundayız. Ak Partinin vizyon ve misyonunu tanıtmak ve bir masa etrafında Türkiye’yi konuşabilmeyi öğrenmek zorundayız.

Birbirimizden korkuları uzaklaştırıp vatanı bir, bayrağı bir, devleti bir olan ortak değerlerimizde buluşmayı denemek zorundayız. Tek tip olamayacağımızı, farklılıklarımızın zenginliğimiz olduğunu, demokrasinin her zaman herkese gerekli olduğunu ve hoşgörü ile hukuka saygı çerçevesinde birbirimize ihtiyacımız olduğunu fark etmek zorundayız. 
Yaşadığımız coğrafya üzerinde, Milletimizin yeniden dirilişine fırsat vermek istemeyen, bu uğurda her türlü kirli Bizans oyunlarına tenezzül edip karışıklık ve huzursuzluk çıkaran bir takım dış güçler olduğunu, Türk tarihini yeniden okuyarak öğrenmemiz gerekir. 

İşte bu yüzden 1kasım seçimleri çok önemli tarihi bir milad taşıdır.
Biz listedeki sıralamamız nedeniyle aritmetik olarak seçilemedik ama Tireli hemşerilerimizin gönüllerinin vekili olduk. Bu onur bizim için her şeyin üzerindedir.
Bu itibarla Başbakanımız sayın Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’na verdiğimiz ilçemizi ilgilendiren projelerin takipçisiyiz.  Başbakanımız büyük bir duyarlılık göstererek bu projelerin gerçekleşeceğini bölgemize ziyaretlerinde miting alanında açıktan beyan ederek müjdeyi vermişti.
Hedefimiz 2023-2053 hedeflerine yürüyen Ak Parti ile ortak akıl ve kolektif çalışma içerisinde bulunarak mükemmel bir Tire meydana getirmektir.
Bu vesile ile tekrar ilçe teşkilatımın her kademesindeki yol arkadaşlarımın her birine ve tüm Tireli hemşerilerime teşekkür ediyor şükranlarımı sunuyorum”
Editör: Haber Merkezi