CHP’nin Tire’deki tek kadın aday adayı Emel Denizaslanı, gazetemiz HaberTire’yi ziyaret ederek, hayırlı olsun dileklerini iletti.

 

CHP’nin 6 aday adayı arasında olan Emel Denizaslanı, haftanın 3 günü düzenli olarak geldiği Tire’de, Salı pazarını gezerek, Pazar esnafıyla ve alışveriş yapan vatandaşlarla tanıştı. Aday adaylığı dosyasını verdiğinde, haftanın belirli günleri Tire’de olacağını belirten Denizaslanı, geçtiğimiz Salı günü, Tire pazarını gezdi. Pazarda, özgeçmişinin yazılı olduğu, kendini tanıtan broşürleri vatandaşa dağıtan Denizaslanı, vatandaşın sorunlarını dinledi.

 

Salı pazarı gezisinin ardından gazetemizi ziyaret eden Emel Denizaslanı, İmtiyaz Sahibi Ercan Çelik ile görüştü. Tire’nin yeni gazetesinin hayırlı olmasını dileyerek, HaberTire’nin başarılı bir gazete olacağına inandığını söyledi.

Sohbet esnasında siyasi geçmişinden de söz eden Denizaslanı,Tire’ye bağlı Peşrefli Köyü’nde doğdu. İlk ve orta öğrenimini Tire’de tamamladıktan sonra 9 Eylül Üniversitesi Meslek Yüksekokulu’ndan mezun oldu. 1985 yılında SHP ile siyasete katılan daha sonra yaşanan birleşmeyle CHP’ye geçti. 1995 ve 1999 yıllarında yapılan genel seçimlerde İzmir’den milletvekili adayıydı. Emel Denizaslanı aynı zamanda, İzmir Kadın Kuruluşları Birliği ve Girişimci Kadın Derneği Başkanlığı yapmakta.

 

BAHANE DEĞİL, ŞAHANE ÜRETİRİM

CHP’den Tire Belediye Başkan Aday Adayı Emel Denizaslanı, “Bahane Değil, Şahane Üretirim” sloganıyla çalışmalarına başladı. “Yapılmayanları yapmaya talibim” diyen Denizaslanı, seçildiği takdirde yapmak istediklerini şu şekilde sıralıyor;

-Şehrimiz için öncelikleri saptamak ve görüşler almak üzere, kamu yöneticileri, STK temsilcileri, meslek odaları temsilcileri ile danışma kurulu oluşturmak

-Kent konseyini yasalarda tarif edildiği gibi yapılandırıp, çalışmasını sağlamak

-Çocuklar ve gençler için ücretsiz rehberlik ve psikolojik danışma alabilecekleri, spor-hobi-kültür merkezleri açmak.

-Yaşlılar ve engelliler için gündüz bakım evleri açmak.

-Kadın danışma merkezleri ve barınma evi açmak.

-Çalışmak isteyen kadınlara, meslek ve iş edindirme projeleri geliştirip, yaygınlaştırmak

-Manzaralı ve esintili eski yerleşim yerlerinin yanlış sit kararlarıyla imara kapalı olması; terkedilmesine ve böylece, verimli tarım alanlarına kayan kentleşmeye çözüm üretmek.

-Turizme yönelik bölgesel restorasyonlar yapmak, yıkılan hal binasının yerine, iki katlı turistik çarşı kurmak

-Halen değişmesi tamamlanamamış, asbestli su şebekesini değiştirmek

-Çöpleri ayrıştırmalı toplayıp, işlemek,

-Kent içi ve köylerin ulaşımını kolay ve düzenli hale getirmek,

-Kişi ve çevre sağlığına uygun Pazar yeri kurmak

-Özellikle şehir merkezinde yaşanan otopark sorununu çözmek,

-Rüzgar ve güneş enerjilerini yaygınlaştırarak, maliyetleri düşürürken, hava kirliliğini önlemek.

Editör: Haber Merkezi