Tire’nin yerli adaylarından olan Saat Partisi İzmir 2. Bölge Milletvekili Adayı Mehmet Ekmen, ziyaretlere devam ediyor.

 

Ercan ÇELİK

 

Ekmen, geçtiğimiz Cuma Saadet Partisi 2. Bölge adaylarıyla birlikte Tire Köylerini ziyaret etti.  Ekmen Köy ziyaretleri esnasında, “Sorunlar gençlerle birlikte çözülecek” dedi ve ekledi; “Toplumun her  alanında aktif rol alan sorgulayan özgüvenle üreten ve paylaşan bir gençlik için neler yapmak gerekiyorsa gençligin kendisi ile birlikte belirnecektir. Gençlerimizin siyasi ve toplumsal hayatın tüm alanlarına aktif katılımı saglanacaktır. 18 yaşını doldurdugu için yetiştirme yurtlarından ayrılmak durumunda ayrılan gençlerimizin magduriyetine son verilecektir.gençlerimiz kendilerine istihdam olanagı saglanana kadar devlet güvencesi altında bulunacak ve saglık hixmetlerinden ücretsiz yaralanacaklardır.üniveriste okuyan gençlerimizin iş bulma kaygısında degil kendini daha iyi yetiştirme gayretinde olacagı şartlar oluşturulacaktır.yüksekögretim sürecindeki gençlere okurken kendi alanlarında yarı zamanlı olarak çalşabilme bu yolla tecbure kazanarak gelecegini planlayabilme imkanı saglanacaktır.”

 

ÇALIŞMA HAYATI

İşçi, memur ve emeklinin koşullarıyla ilgili olarak da konuşan SP’li vekil adayı Mehmet Ekmen, “Çalışma hayatı ve gelir dağılımında ilkemiz: “Önce İnsan” Sağlıklı çalışma hayatı bakımından işyerlerinin çalışma koşulları uygun hale getirilecektir. Herkesin işini serbestçe seçeceği, gerekli imkan ve ortam hazırlanacaktır. Herkese eşit çalışma karşılığında eşit ücret verilecektir. Çalışanın hakkı alnının teri kurumadan verilecektir. İş hayatında taciz, baskı uygulama, ayrımcılık ve mağdur edici davranışlara izin verilmeyecektir. Türkiye’de sendikacılık gözden geçirilecek ve işler hale getirilecektir.

Sendikalar üyelerinin sorunlarının çözümünde aktif rol alan, çatışma aracı değil, çalışanları eğiten, dayanışma ve yardımlaşmayı artıran kurumlar haline getirilecektir. Kamuda hizmet alımlarındaki taşeron işçilik uygulamalarına son verilecek, mevcut taşeron işçileri kadroya alınacaktır. Hizmet satın alma yoluyla çalıştıranlar ile tarım sektöründe çalıştırılan mevsimlik işçilerin çalışma şartları ve sosyal güvenlikleri gözden geçirilecektir. Mevsimlik işçilere asgari ücretin üstünde ücret ödenecektir. Bu hususta, istihdam sağlayan tarım üreticilerine/işverenlerine gerekli destek ve teşvikler sağlanacaktır. Yönetimimizde, Türkiye’nin kanayan yarası olan asgari ücret uygulaması yeniden ele alınacak, işçinin yüzü tıpkı Refah Yol Hükümeti’nde olduğu gibi gülecektir. İş barışı sağlanacak ve asgari ücretten vergi alınmayacaktır. İşçi, memur ve emekliye %50 zam yapılacaktır.” Dedi.  

Editör: Haber Merkezi