Geçtiğimiz günlerde Ak Parti Tire Gençlik Kolları’nın basın yoluyla gündeme getirdiği dünürün bahçesindeki bayrak meselesinin yankıları devam ediyor. 





Ercan ÇELİK





Ak Parti Tire Gençlik Kolları’nın iddiasına göre, Ekmeleddin İhsanoğlu’nun Tireli Dünürü Bülent Çerçi’nin bahçesinde bulunan Türk bayrağı yırtık bir şekilde duruyordu. Bu durumu fotoğraflayarak basınla ve sosyal medya kanalıyla kamuoyuyla paylaşan gençlik kollarına, bazı köşe yazarları tepki göstermiş, konuyla ilgili yazı yazmışlardı. 
Bu yazılar karşısında HaberTire Gazetesi’ne yazılı bir basın açıklaması yapan Ak Parti Tire Gençlik Kolları Başkanı Efdal Gül, vermek istedikleri mesajın yerine ulaştığını ve bayrağın aynı gün içerisinde değiştirildiğini söyledi. 





“BU HASSASİYETİ ONLARDA GÖREMEDİM”
Gül’ün açıklamasında şu ifadeler yer aldı;
Ak Parti Tire Gençlik Kolları olarak cumartesi günü yayınlanan basın açıklamamda, Ekmeleddin İhsanoğlu’nun Tiredeki dünürünün Akarca ovasında bulunan şeftali bahçesinde direkte yırtık ve mahvolmuş halde  asılı bulunan Türk bayrağımız hakkında halkımızı bilgilendirerek ve çok hassas bir konuya dikkat çektiğimizi düşünüyorum.Haber yerinede ulaşmış ki haberin yayınlandığı gün içler acısı vaziyette olan bayrağımız değiştirilerek yeni bir bayrak asılmış.Buna sevindim açıkçası. Kendilerine teşekkür ediyorum. Fakat bu açıklamam bazı kişileri rahatsız etmişe benziyor.Haberimizi görür görmez bazı kalemşorler iş başına geçerek eleştirisel açıklamalar yapmışlar. Doğrusu daha farklı açıklamalar beklerdim.Sonuçta millet olarak aynı bayrağın altında yaşıyoruz. Bu hassasiyeti onlarda göremedim.
Biliyorsunuz ki geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu babasının kadim dostu Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un mezarını ziyaret etti. Ziyarette kabrin mermerinde bulunan istiklal marşımızın bir dörtlüğünü okuyup;“Bu dörtlük ‘Çanakkale Şehitleri’ şiirinden herhalde” diyerek İstiklal Marşını bilmediğini ortaya koymuştur.
Dünürünün çiftliğindeki bayrağı o şekilde görünce de , anayasamızın değiştirilemez unsurları olan ve millet olarak en önemli iki değerimiz, bağımsızlığımızın sembolü olan Türk bayrağımız ve İstiklal Marşımıza gereken önemin verilmediğini düşünerek halkımızla paylaştık. İhsanoğlu rakibimiz olabilir fakat bu ülkede siyasete soyunan hiç kimse milli değerlerimize dikkatsiz ve cahil kalamaz.
Rahatsız kalemşorlar, basın açıklamam üzerinden bağlı olduğum Ak Parti’ye, Başbakanımız ve Cumhurbaşkanı adayımız Recep Tayyip ERDOĞAN’a hakaretler ve gerçek dışı ithamlarda bulunarak, karalama kampanyası başlattılar.
Erdoğan’ın hiçbir zaman,hiçbir zeminde vazgeçmeyerek tekrarladığı “Tek Millet,Tek Bayrak,Tek Vatan,Tek Devlet”sloganı birliğimizin ve bütünlüğümüzün teminatı haline gelmiştir. Herkes çok iyi biliyor ki Erdoğan gittiği tüm G20 toplantılarında,geleneksel aile fotoğrafı çektirmek  için diğer tüm liderler yerlerini alırken,Erdoğan Türk Bayrağına basmamış,eğilip yerden alarak, ceketinin cebine koymuştur. Diğer devlet liderlerinin garip karşıladığı bu durum, her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşını gururlandırmaktadır.





“TİRE’DEKİ BAYRAK AK PARTİ DÖNEMİNDE DİKİLDİ”
Ayrıca ilçemizin her noktasından görülen, Bayraktepe’de bulunan dev Türk bayrağımız
da İlçemizde 2007 yılında  Ak Parti döneminde dikilmiştir. Bu bağlamda hiç kimse bayrak konusunda, şahsım ve teşkilatımı sınamaya kalkmamalıdır.
Sözkonusu olan bayrağın 7 ayı geçkin bir süredir kötü vaziyette olduğunu görenler oldukça fazla. Hele hele o bölgedeki köylülerden rahatsız olanlar haberimizden sonra teşekküre bile geldiler.
Gelelim Yılmaz Bey’e; Gerçekleri saklamak, olduğundan farklı göstermek, size hiçbir şey kazandırmaz. Yanıltıcı cümleler kullanarak bu durumu farklı anlamlara taşımaya çalışmayın.





“BENİMSEYEMEDİĞİNİZ ADAYI NASIL SAVUNUYORSUNUZ?”
Dahası Günay Özbek’in 25 Haziran 2014 tarihli “İhsanoğlu’nun adaylığı” başlıklı yazısında Ekmeleddin İhsanoğlu ile alakalı şu cümleleri ilgimi çekti.
”Tipi,saçı,bıyığı,evindeki tablolar,biblolar bize uzak.Hiçbir yanı ile hayalimizdeki Cumhurbaşkanı değil. Ancak her şey gönlüne göre olmuyor.” Bu cümleleriniz aslında her şeyi özetliyor.Bir türlü benimseyemediniz çatı adayınızı hala nasıl savunuyorsunuz anlamıyorum.
Hatırlarsanız çatı aday İhsanoğlu ,geçtiğimiz günlerde Adana’da yaptığı konuşma sırasında Mustafa Kemal Atatürk’ün “Yurtta sulh,cihanda sulh”ilkesini  hatırlayamadı.
Yanındakilerin hatırlatmasıyla aslı gibi olmasa da “Yurtta barış,cihanda barış” diyebildi.
Sizin bu hadiseye de tepki vermemenizi anlayamıyorum. Yabancı adayınıza sahip çıkmaya çalıştıkça,hassas olduğunuz değerlerinizden uzaklaşıyorsunuz…
Üstad Necip Fazıl ne güzel söylemiş;
“Kökünü beğenmeyen dal ve dalını beğenmeyen meyve olgunlaşmadan çürür.”
Son yazınızda ise  “özel hayatta türbanlılara saygı duyarım” diyorsunuz. Peki sorarım size özel hayatta başörtüsüne saygınız vardı da zamanında kamuda ve üniversitelerde başörtüsü yasağına niye karşı çıkmadınız? Niye Ak Parti başörtüsünün önündeki engelleri kaldırırken bu düzenlemeye destek vermediniz? Şuan muhafazakâr kesime şirin görünmenizin lehinize işleyeceğini mi düşünüyorsunuz?





“DİKTA REJİMLERDE BUNLARA İZİN VERMEZLER”
Sayın Özbek, Recep Tayyip ERDOĞAN’a, her türlü hakareti edecek, iftira atacaksınız,  uydurduğunuz  iftiraları köşenizde yazacaksınız. Sonrada bu ülkede basın özgürlüğü yok diyeceksiniz, diktatör diyeceksiniz. Dikta rejimlerinde bu yaptıklarınızın zerre kadarına fırsat vermezler. İsterseniz bir araştırın derim.
Partime ve teşkilatıma karşı attığınız son iftira da asılsız ve tahammül derecesini zorlar nitelikte. Bunu iddia eden Günay Özbek’e soruyorum. Bahsi geçen altınları kim almış? hangi sarraftan almış? Kim, kimlere dağıtmış? Geçerli bir ispatınız, deliliniz var mıdır?
Sayın Günay Özbek, bu iddianızı ispatlayamazsanız müfterisiniz, alçaksınız.
Biz Ak Parti olarak böyle bir eylemde asla bulunmadık, bulunmayız da. Biz milletimize yaptığımız hizmetlerle gideriz. Hazırladığımız projelerimizi gerçekleştirebilmek için milletimizin desteğini isteriz. Bunu böyle biliniz.





“8 SEÇİMDİR TESADÜFEN Mİ BAŞARILIYIZ?”
Son olarak ta şunu söylemek istiyorum. Ak Partililere yemine davet etmekle, inandırıcı görünmeye çalışmayın.Bizim abdestimizden şüphemiz olmadı ki,namazımızdan şüphemiz  olsun. 2011 genel seçimlerini baz alırsak, bu ülkede ortalama her iki seçmenden biri,  yani 21 milyon seçmen Recep Tayyip Erdoğan’a, Ak Partiye oy verdi.Yerel seçimlerde ise genelde %45.5 oy aldık. Ak Parti milyonlarca vatandaşımızın oyu ile 8 seçimdir tesadüfen mi başarılı oluyor. Yoksa Ak Partiye oy verenleri bidon kafalı olarak mı görüyorsunuz?
Recep Tayyip ERDOĞAN, çocukluğundan bu yana siyasetin içinde bulunmuş,siyasetin tüm kademelerinde görev almış,halkımızın hassasiyetlerini bilen ve ülkemizin 12 yılına damga vurmuş bir liderdir.Ülkemiz, son 12 yılda hem sosyal hem kültürel hem de ekonomik anlamda büyük hamleler yapmıştır. 80 yıllık Cumhuriyet tarihinde yapılamayan hizmetler, son 12 yılda katlanarak hayata geçirilmiştir.Erdoğan ,her zaman doğrunun haklının yanında olarak dünyaya insanlık dersi vermektedir.Dünyadaki tüm haklarını arayan milletlerin yanında olmuştur.Olmaya da devam edecektir.
Bu düşüncelerle 10 ağustos Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ülkemize ve milletimize hayırlar getirmesini dilerim.

Editör: Haber Merkezi