Konuşmasına Millet İttifakı’nın oluşumu ile ilgili başlayan Atakan Duran ‘’Millet İttifakı, büyükşehir adayımız Tunç Soyer ve 23 ilçede Cumhuriyet Halk Partisi adayı etrafında buluşurken, Tire’nin içinde olduğu iki ilçede bu ittifak İYİ Parti adayı etrafında oluşmuştur. Ben burada karşınızda Millet İttifakı’nın İYİ Partili Belediye Başkan adayı olarak bulunuyorum’’ dedi.

İşte Millet İttifakı Tire Belediye Başkan Adayı Atakan Duran’ın konuşmalarından satır başları:

MİLLET İTTİFAKI KÖYLÜNÜN VE ÜRETİCİNİN ÇARESİ OLACAK

Ülkemizde ekonomi iyi yönde gitmiyor. Köylümüz üreticimiz mutsuz. Masraflar, kazancı geçmiş durumda. Üreticimiz her geçen gün zarar ediyor. Bu yerel seçim mevcut iktidara bir uyarı olacaktır. Artık onlara dur demenin vakti gelmiştir. Uyarmak şarttır ve milletimiz en iyi uyarısını sandıkta yapacaktır.

YÖRESEL ÜRÜNLER İÇİN SATIŞ ALANI, ÜRETİCİMİZ İÇİN SOĞUK HAVA DEPOSU

Sizlerin teveccüh göstermesiyle Tire’de iktidara geldikten sonra birinci önceliğimiz üreticimizin yüzünü güldürecek projelere imza atmak olacaktır. Çünkü bu ülkede ekonominin düzelmesi için öncelikle üreticinin ekonomisi düzelmelidir. Biz iktidara gediğimizde Tire’nin park ve yeşil alanlarında kullanılan çiçeklerin, Derebaşı’nda Doyranlı’da bulunan üreticilerden alınmasını sağlayacağız.

Tire, bize göre bu ülkede en verimli topraklara sahip ilçe. Bu topraklarda yetişen incir, ceviz, kestane gibi Tire ile özdeşleşen ürünler için büyük yöresel satış alanları kurulacak. Bizim dönemimizde üretici hayvan pazarına gelip malını satmak için uğraşmayacak. Oluşturacağımız yöresel satış alanlarında üreticiyi tüketiciyle direk buluşturacağız. Bu işleri yapan büyük firmalar davet edilecek. ‘’Gel kardeşim’’ diyeceğiz, bizim ürünümüz burada, üreticimizin yanında durup, sahip çıkacağız. Bu sayede Tire ticaret hayatını da geliştireceğiz.

Belediyemizin mevcut bir kooperatifi var.(TÜPAK) Bu kooperatifin hizmet alanı genişletip daha aktif hale getireceğiz. Üreticilerimizin ürünlerini yurt içi ve yurt dışında pazarlayacağız. Büyükşehir belediyesi ile koordineli bir şekilde çalışıp ilçemize soğuk hava deposu kazandırılmasını hedefliyoruz. Üreticimizin ürünleri bu depolarda olacak. Kimse artık malı para etmiyorken ‘’aman malım çürümesin ucuza satayım’’ demeyecek. Bu sayede her ürün değerinde satılacak. Millet İttifakı, üreticinin ve köylünün çaresi olacak.

İLÇEMİZ MODERN BİR  MEZBAHA HAKEDİYOR

İlçemizde maalesef mezbahamız yok. Tireli çiftçimiz hayvanının kesilmesi için Ödemiş ve Bayındır’a gidiyor. Manisa mezbahasına dahi hayvanını götüreni gördüm. Bu bizler için çok önemli. Tire’ye yakışan mezbahayı İzmir Büyükşehir Belediyesi ile koordineli bir şekilde ilçemize kazandırmak da hedeflerimizden biri. Bunu nasıl sağlayacağız? Hem Tire’de hem de İzmir’de Millet İttifakı adayları kazandırarak sağlayacağız. Bu yüzden Tire’de şahsıma, İzmir’de de Tunç Soyer Başkanıma oy istiyorum.

Editör: Haber Merkezi