VİDEO İÇİN TIKLAYINIZ >>


Ergün ÇELİK

Önceki gün Ak Parti Tire Teşkilatı tarafından ‘Vefa Kahvaltısı’ adı altında düzenlenen toplantıda konuşan Dr. Gökçe Ok, Tire’de Ak Parti’nin kurucularına ve Ak Parti’ye gönül vermiş insanlara seslendi. Tire’de bir süre önce kurdukları Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM) ile ilgili bilgiler veren Ok, tam kadro referanduma hazır olduklarını söyledi. Tire SKM’nin çalışmalarıyla ilgili de önemli bilgiler veren Ok, yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi;

“Bizler gücünü milletten alan bir iktidarız. Bizler gücünü milletten alan bir siyasi partiyiz ve kararımız nettir. Kararımız ‘Evet’tir. İnşallah bu Aziz millet bizi yalnız bırakmayacak 16 Nisan’da sandığa giderek rekor bir katılım ve rekor bir oyla sandıkları patlatacak, Türkiye’nin bundan sonraki asrına mührünü ve damgasını vuracaktır. Bizler buna gönülden inanıyoruz.

 

“İZMİR’DE BİRİNCİYİZ”

Tire Seçim Koordinasyon Merkezi olarak İzmir genelinde çalışmalarını tamamlayan ilk ilçe olduklarını ifade eden Ok, konuşmalarını şu şekilde sürdürdü;

“Halk oylaması için oluşturduğumuz Seçim Koordinasyon Merkezimiz çalışmalarına başladı. Tüm ekibimizle birlikte çok hızlı bir şekilde eksiklerimizi giderdik. Seçimde bizi bekleyecek olan pozisyonları değerlendirebilmek ve seçimin sağlıklı bir şekilde yapılarak emaneti teslim edebilmek için hazırlıklarımızı tamamladık. Şu anda 211 sandıkta 411 sandık müşahidimiz hazır bulunmaktadır. İlçemiz, İzmir genelindeki 30 ilçe arasında sandık müşahitlerini eksiksiz olarak ilk tamamlayan ilçedir. Bu konuda tevazu göstermeye gerek yok. Gerçekten çok büyük bir başarı sağladık. Bu başarıda emeği geçen teşkilat başkanımıza, Seçim Koordinasyon Merkezi SKM çalışanlarına ve tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Bu gurur duyulacak bir şeydir. Şu anda Yüzde 100 ile Tire’de sandıklarımızın tamamında hazırız. Bunun yanında seçim broşürlerimiz ve gazetelerimiz şu anda ilçemizde hazır. Hiçbir eksiğimiz yok.

“HİÇ KİMSEYİ ÖTEKİLEŞTİRMİYORUZ”

Tire teşkilatı olarak 28 Şubat’tan itibaren sahaya indik. Kadın Kollarımız ve Gençlik Kollarımız çok özverili bir şekilde kapı kapı dolaşıyorlar. İnsanlarımıza neden ‘Evet’ demek gerektiğini 18 madde üzerinden anlatıyoruz. Hiç kimseyi ötekileştirmiyoruz hiçbir meseleyi genelleştirmiyoruz. Bu işin bir beka meselesi olduğunu, yüz sene önce üzerimize kapatılan parantezi artık açmamız gerektiğini ve önümüzdeki asra da damga vurmak gerektiğini çok iyi biliyoruz.

 

“HİÇBİR DAVET BEKLEMEDEN ÇALIŞMALARIMIZA KATILIN”

Tabii Tire’nin kendine göre hususiyetleri var. Tire’de biz ne kadar güçlü olursak, bu dalganın önce ilimize sonra da Türkiye geneline kuvvetli bir şekilde yayılacağını biliyoruz. Hem Ak Parti Tire’nin internet sitesinden hem de sosyal medya hesaplarımızdan günlük olarak bizi takip edenler saha çalışmalarımızın nerede ve nasıl gerçekleştirileceği konusunda bilgi sahibi olacaktır. Hepimiz siyaset yaptık. Bu partinin çeşitli kademelerinde görev aldık. Ben Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanı olarak sizlerden bir şey istirham ediyorum. Üç kişinin beş kişinin hemen herkese ulaşması mümkün olmuyor.

Sizler bu partinin, bu teşkilatın mayasısınız. Bu teşkilatın gerçek sahipleri ve kurucususunuz. Hiçbir davet beklemeksizin çalışmalarımıza katılın. Ne kadar çok insanımıza ulaşabilirsek, ne kadar çok insanımızın bu ‘Evet’ mührü altında imza sahibi olmasını sağlayabilirsek Tire’de de İzmir’de de Türkiye’de de toplumsal mutabakatı o kadar hızlı sağlayacağımıza inanıyoruz.



‘ALLAH MUAFFAK ETSİN’

Hiçbir eksiğimiz yok. Ne istediğimizi biliyoruz. Vizyonumuz sağlam temellere oturuyor. Her şeyden önce Cenabı Hak, bize Recep Tayyip Erdoğan gibi bir lider nasip etti. Türkiye’ye Adalet ve Kalkınma Partisi’nin mührünü vuracağız. Kararlıyız. Allah Muaffak etsin. Allah ayağımızı kaydırmasın.

 

“GENÇLERDEN ÇOK ŞEY İSTİYORUZ”

Konuşmasının sonlarına doğru muhalefet tarafından en çok eleştirilen maddelerden biri olan seçilme yaşının 18’e indirilmesine de değinen Ok, bu maddeyle ilgili olarak da şunları söyledi;

“Yüz sene önce bu toprakların giriş kapısında düşmanı içeriye sokmamak için çocuk denilecek çağdaki insanlarımızı cepheye sürmüştük. Hatırasını da hatırlarsınız ‘Hey onbeşli onbeşi’ diye. 15 yaşındaki vatan evlatlarını vatanın müdafaası için cepheye sürme konusunda hiçbir tereddütte bulunmamıştık. Çünkü imanımız bize bunu gerektiriyor. 18 yaşındaki çocuğun evdeki beklenti çıtası çok yüksek. Ondan her türlü fedakârlığı bekliyoruz. Evine sahip çıksın istiyoruz, iş tutsun istiyoruz, bize torun versin istiyoruz ama memleketin ve milletin iradesi ve idaresi noktasında sorumluluk alma noktasında dur diyoruz.


“8-10 YAŞINDAKİ KIZ ÇOCUKLARINI KALKAN YAPIYORLAR”

Esas ironi bu seçimlerde ‘Hayır’ cephesinde oy kullanacağını söyleyen siyasi partiler, ‘Hayır’ afişlerini ve broşürlerinin üzerine 8-10 yaşındaki kız çocuklarının resimlerini koyuyorlar. Yani 18 yaşındaki insanların seçme ve seçilme hürriyetine ‘Hayır’ diyeceksiniz ve bunu 8-10 yaşındaki kız çocuklarının resimleriyle kalkan yapacaksınız. Milletin bunu yemediğine inanıyoruz. Milletin gençlikten, iri olmaktan, diri olmaktan haz duyduğunu zevk aldığını ve güç aldığını çok iyi biliyoruz.

VİDEO İÇİN TIKLAYINIZ >>

Editör: Haber Merkezi