Geçtiğimiz hafta Milliyetçi Hareket Partisi Tire İlçe Başkanlığı’na aday olduğunu açıklayan Atakan Duran’ın ardından, diğer aday ve Mevcut İlçe Başkanı Bayram Demirel de kongre süreci ve adaylığı ile ilgili açıklama yaptı. 
Ercan ÇELİK

MHP İlçe Başkanı Bayram Demirel, geçtiğimiz Pazar günü İstasyon Aile Çay Bahçesi’nde geniş katılımlı bir basın toplantısıyla, partililere ve basın mensuplarına seslendi. Toplantıya, yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda partili katılım gösterdi. 

Demirel, yaptığı basın açıklamasında kongreyle ilgili konulara değindi. Atakan Duran’ın basın açıklamasında dile getirdiği üye sayısı, delege seçimleri ve kongre süreci gibi konular hakkında da konuşan Demirel, “Kongreler bizim düğünümüzdür. Gönül isterdi ki, tek ve güçlü bir listeyle kongeye gidelim. Ama 2 aday olarak da kongreye gitmemizde hiçbir sakınca yoktur.” Dedi.


HER SEÇİMDE OYLARIMIZI VE ÜYE SAYIMIZI ARTTIRARAK İLERLEDİK
Bayram Demirel’in açıklamasında başlıca, şu ifadeler yer aldı;
“Milliyetçi Hareket Partisi Tire İlçe Başkanlığına geldiğim tarihten bu yana Milliyetçi Hareket Partisinin Tire’deki oylarını arttırarak ilerledik. Başbuğumuz Sayın Alpaslan TÜRKEŞ’ ten aldığımız terbiye gereği biz birilerine karalayarak veya çamur atarak İlçe başkanı olma niyetinde değiliz. Ancak gerçekleri de söylemeden geçemeyiz. Geçtiğimiz yıllarda 1300 üyemizin 650’sinin üyelikleri yüksek mahkeme kararıyla düşürüldü. Hali hazırda karar defterimizde basında bahsedilen üye sayısının iki katından fazlası üyemiz bulunmaktadır. Yüksek mahkeme tarafından üyelikleri düşürülen üyelerimizin vebali İlçe Teşkilatına çıkarılamaz bu teşkilatımıza karşı büyük bir haksızlık olur. MHP. İlçe Başkanlığına geldiğimiz günden bu güne kadar MHP İlçe yönetimi olarak milletimizin ayağına giderek oylarına talip olduk. bu bizim düsturumuzdu ve bu şekilde başarılı olduğumuzu yaşayarak gördük. Biz İnsanımızın ayağına gitmekten gocunmayız çünkü biz Aristokrat değiliz biz de insanımız gibi çiftçilikten gelme köylü çocuğuyuz. Milliyetçi Hareket Partisi Tire İlçe Teşkilatı bu gün İzmir’in en başarılı İlçeleri arasında liste başıdır. Bu bizim insanımızla kucaklaşmamızın bir semeresidir.

DELEGE ÜZERİNDE TASARRUFUM OLMAZ
Piyasada çeşitli dedikodular üretenler şunu iyi bilsin ki hiç bir delege üzerinde tasarrufum olamaz. Bu partinin her ferdi Türk milletinin asil birer bireyleridir. Dün ne olmuşsa olmuş, biz onları unuttuk, ben dün karşısına çıkanları delege listesinden atanlarla aynı kalitede değilim, incelenecek olursa delege listesinin başında bu gün benim karşımda olduğunu söyleyenlerin isimleri var, bizim bu teşkilata bir yön vermemiz lazım. Dürüst, ahlaklı, tüm Tire’yi kucaklayan bir yönetimle hedefe ulaşacağız, ben ailemden ve Ülkücü hareketten aldığım terbiye ile bunu az çok başardığımı ve başaracağıma da yürekten inanıyorum. 

MHP, MİLLETİN UMUDU HALİNE GELDİ
Geçtiğimiz hafta içerisinde Atakan DURAN kardeşimiz adaylığını açıkladı. Kendisine saygı duyarım, genel merkez ve tabanda birlik ve beraberlik içerisinde kongreye gidilmesine yönelik bir genel kanı var, ancak aday olmak isteyen arkadaşlarımız tabi ki aday olabilir, bende adayım  ve kazanırsam üç yıl daha devam ederim, kaybedersem de asla partime küsmem, bir nefer olarak hizmete devam ederim.
CHP kendi içerisinde bölünmüş durumda, AK Parti’nin yaptığı oyunlar ve dalaverelerin de hepsi ortaya çıktı, bu gün merkezde bir tek parti var o da MHP. Biz kendi içimizde birlik ve beraberliği sağlarsak, tek yumruk olursak inanıyorum ki çok büyük bir oy patlaması yapar ve en azından iktidar ortağı oluruz. Önümüzde 2015 Genel Seçimleri var Tüm ülküdaşlarımın vatanın geleceğinin bu seçimlere bağlı olduğu bilinci içerisinde çalışacağını can-ı yürekten inanıyorum.


KONGRELER BİZİM DÜĞÜNÜMÜZDÜR
Geçmişte olduğu gibi bu gün de MHP’ de senlik benlik davası olmamalıdır. Önemli olan düzgün bir kongre süreci geçirmemizdir. MHP Kongrelerinin kazananı kaybedeni yoktur. Kongrelerde kazanan daima Milliyetçi Harekettir. Karşımda aday olan Atakan DURAN ile birbirimize çok yabancı değiliz, ikimiz de aynı ülkü yolunun yolcularıyız, gönül isterdi ki tek bir liste ile çıkılsın ve iyi kaliteli bir liste olsun, fakat iki adayla da kongreye çıkmakta bir sıkıntı yok. 24 Ocak’ta sandıklar açıldıktan sonra Tire’de Milliyetçi Hareket Partisi’nin bir ilçe başkanı olacak ve herkes de bu ilçe başkanına tabi olacak, yani sonuçta bu seçimde Milliyetçi Hareket Partisi kazanacak.
Milliyetçi Hareket Partisi farklı bir partidir, insanlar şahsi egolarını ve çıkarlarını bir tek bu parti üzerinde kullanamazlar. Partimizin geleneği buna müsaade etmez.


MİLLİYETÇİ HAREKET BAŞARMAK ZORUNDADIR
Türk milleti eşine ve benzerine çok az rastlanacak bir bunalımın tesir, tazyik ve tahribi altındadır. Yüzyıllardır Türk’e diş bileyen, milletimize kin besleyen, var oluşumuzun ana kaynaklarına düşman olarak bilinen çevreler son zamanlarda iyice azıtmışlar, iyice azmışlardır. Yerli ve yabancı mihraklar yattıkları kış uykusundan çoktan uyanmışlar, karşımızda sıra sıra dizilerek saldırı düzeneğine geçmişlerdir. Maalesef Türkiye çok ağır, çok tehlikeli bir operasyona tabi tutulmuştur. İşbirlikçilerin gözünü kan bürümüş, vicdanlarındaki nefret gün yüzüne çıkmıştır. Türk milletinden intikam almak amacıyla küresel güçlerin nam ve hesabına çalışan soysuzlar, uzaktan kumanda edilen kirli ve karanlık yüzler son zamanlarda pervasızlıkta yepyeni rekorlar kırmışlardır. İşte tam da bu yüzden Milliyetçi Hareket partisi olarak Türkiye’deki bu ihanet çemberini kırmanın zamanının geldiği bilinciyle hareket ederek Türk milletinin kurtuluşuna imza atmak zorundayız. İşte o yüzdendir ki 2015 Seçimlerinde Milliyetçi Hareket partisini iktidara taşımak zorundayız. Olmazsa olmazımız budur. 24 Ocak 2014 günü düğünümüzü yapacağız ve tam yol ileri sloganıyla yollara düşüp köyden kente milletimize ihanet çemberini ve kurtuluş yolunu göstereceğiz. Allah Yar ve Yardımcımız olsun. “Ne mutlu Türküm diyene”

Editör: Haber Merkezi