Geçtiğimiz günlerde 2019 seçimlerde tekrar aday olmayacağını açıklayan CHP’li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun bu kararı pek çok çevrede yankı uyandırmıştı. Bunlardan en derini ve en güçlüsü ise şüphesiz verdiği destekler ve geliştirdiği projelerle gönüllerini kazandığı çiftçilerden ürteticilerden geldi.

Küçük Menderes Havzası’ndaki tarım ve hayvancılık kooperatifleri ile bazı muhtarlar ve üreticiler bugün CHP İzmir İl Başkanlığı’na akın ettiler. İl Başkanlığında yapılan toplantıda Başkan Deniz Yücel ile görüşen kooperatif temsilcileri Kocaoğlu’nun yeniden aday olmasını talep ettiler.

Tire Süt Kooperatifi ve İzmir Tarım Grubu Başkanı Mahmut Eskiyörük, Bayındır Belediye Başkanı Ufuk Sesli, ilçedeki muhtarlar, Bayındır Çiçek Kooperatifi, Ödemiş Bademli Kooperatifi ve Beydağ'dan partililer ile üyeler, Urla Bademler Kooperatifi temsilcileri, CHP İzmir İl Başkanlığı'nı ziyaret etti. İl Başkanı Deniz Yücel ile görüşen heyet, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun, 2019'da da görevini yürütmesi için talepte bulundu. Kooperatifler,  Aziz Kocaoğlu'nun 15 yılda kırsal kesime verdiği desteği hatırlattı. Talebi dinleyen Yücel ise, kendisine iletilenleri Genel Merkez ile paylaşacağını söyledi. Görüşmenin ardından açıklama yapan Tire Süt Kooperatifi Başkanı Mahmut Eskiyörük, bunun henüz ilk adım olduğunu, Kocaoğlu yeniden aday olana kadar devam edeceklerini söyledi.  İzmir köylüleri olarak Aziz Kocaoğlu'nu yalnız bırakmayacaklarını kaydeden Eskiyörük, 20 Ekim'de İzmir'in kırsalında yaşayanlar ile birlikte Gündoğdu Meydanı'nda miting yapacaklarını açıkladı.

Editör: Haber Merkezi