Mayıs ayı olağan Belediye Meclis toplantısında yaşanan gerginlik sonrası açıklama yapan Ak Parti Tire İlçe Başkanı Mehmet Çeltikcoğlu’na Tayfur Çiçek’ten yanıt gecikmedi. Kendisini özür dilemeye davet eden Çeltikcoğlu’na, Tayfur Çiçek, kimsenin konuşulmayan ifadeleri siyasi araç olarak telaffuz etmemesini söyledi.

 

Ercan ÇELİK

 

Bu ayki meclis toplantısına CHP’li Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek’le, Ak Parti meclis grubu arasındaki gerginlik damga vurdu. Gerginlik, Ak Parti grubunun meclis toplantı salonundan ayrılmasıyla son buldu. Sonraki gün konuyla ilgili olarak basın açıklaması yapan Ak Parti Tire İlçe Başkanı Mehmet Çeltikcoğlu, Çiçek’in alevi vatandaşlar, Bayındır ve Ödemiş Belediye Başkanı ve Ak Parti Tire Meclis Üyesi Fatoş Banu Yıldırır Şen’den özür dilemesi gerektiğini söylemişti.

Bu gelişmeler üzerine HaberTire Gazetesi’ne konuşan Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek, “Tire Belediye Meclisi’nin gündem belirleme yetkisi Belediye Başkanına aittir ve gerekli görülen durumlarda meclislere ek gündem de getirebilir. Ek gündemin görüşülmesi için gündemi açmadan önce oylama yapılır. Yetki bende diye keyfi hareket etmem asla söz konusu değildir. Ek gündemler bütün belediyelerde olmaktadır bunların örnekleri çoktur. Belediye meclisinde bulunan tüm üyeler görüşlerini özgürce bildirir ve ona göre oylarını kullanır. Kimsenin dışarıdan meclis üyelerine baskı kurma hakkı ya da onlar adına açıklamaları olmamalıdır. Meclis üyeleri gerekli adaba uygun olarak mecliste bulunmalıdır. Her mecliste ses kaydı ve görüntü kaydı almaktayız aynı şey son meclisimiz için de geçerlidir. Dileyen istediği zaman bu görüntüleri inceleyebilir. Konuşulmayan ifadeleri kimse siyasi araç olarak telaffuz etmesin, hukuk herkese lazımdır.” Dedi.

 

Editör: Haber Merkezi