Cumhuriyet Halk Partisi Tire İlçe Seçim bürosu kalabalık bir katılım ve coşkulu bir törenle açıldı. Törende konuşan Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek, Tire Organize Sanayi Bölgesi konusunda iktidarı vatandaşa şikayet etti.

 

Ergün ÇELİK

 

Tire’de seçimin favori partilerinden biri olan Cumhuriyet Halk Partisi’nin İtfaiye Meydanı’nda bulunan seçim bürosunun açılışına İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Milletvekilleri Alaattin Yüksel, Hülya Güven, Mustafa Moroğlu, Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek, CHP İlçe Başkanı Şenol Sardoğan ve Tire Belediye Meclis üyesi adayları katıldı. Binlerce Tirelinin İtfaiye Meydanı’nda toplandığı törende konuşan Tayfur Çiçek, Ak Parti’ye yüklendi.

 

 

“TİRE OLARAK BÜYÜK HEDEFLERİMİZ VAR”

Konuşmasında köy ziyaretlerinden bahseden Çiçek, “Köylerimizi ziyaret etmeye devam ediyoruz. Tire olarak büyük hedeflerimiz var. Tire Süt Kooperatifi bölgemizde çok güzel bir örnek. Kırsal kalkınma anlamında Tire’nin bir köyünde çiftçinin ürettiği bir ürünü alıp pazarlayabilmek gerekiyor. Bunu yaygınlaştıracağız. Köylümüze üreticimize sahip çıkacağız. Üretim yolları bir bir yapılacak. Biz de bu büyükşehir şemsiyesinin altında oturacağız. Ama dinlenmek için değil, birlikte çalışmak için.” Dedi.

 

TİRE’DE 7500 DOĞALGAZ ABONESİ

Seçime rahat girdiklerini dile getiren Tayfur Çiçek, “Lafı uzatmaya gerek yok. Şimdi 11 partinin adayı var. Diğer arkadaşlar televizyonlarda gazetelerde kendilerini tanıtıyorlar. Bizim böyle bir telaşımız yok. Ben 10 senedir sizlere hizmet ediyorum. Küçük Menderes çukurunda, daha Torbalı’da fabrikalar yeni yeni doğalgaz alırken, Tire’de 7500 abone doğalgaz kullanıyor.” Dedi.

 

 

“İŞ İÇİN GÖÇ ETMEK ZORUNDA KALIYORLAR”

İzmir’de en gelişmiş organize sanayilerden birinin Tire’de olduğunu belirten Çiçek, “Bu kendiliğinden olmuyor. 10 senedir buraya hem yerli hem de yabancı yatırımcıyı getirmek için çaba içerisindeyiz. Ama iktidar partisinin çelmeler de yiyoruz. Bunları bilmenizi isterim. İzmir organize sanayilerde birinci bölge, Manisa üçüncü bölge. Hal buyken bunlara hem sigorta primlerinde hem de elektrikte yüzde elliye varan teşvik veriliyor. Buraya gelmek isteyen fabrikalar bu hesabı kitabı yapıyor. Manisa bugün altıncı organizeyi doldurdu. Şimdi sıra Salihli, Turgutlu, Akhisar gibi ilçelerde.  Tüm yatırımcılar buraya gidiyor. Dolayısıyla Tire’de iş arayan gençlerimiz de ekmek parası için buralara göç etmek zorunda kalıyorlar.” dedi.

 


ÇİÇEK’TEN ÇARPICI ÖRNEK

Tire Organize Sanayi Bölgesi’ne gelecek olan bir halı fabrikasıyla ilgili olarak da örnek veren Çiçek, “Tire Organize Sanayi Bölgesi’ne büyük bir halı fabrikası gelmişti. 600 metrekare 2000 bin kişinin çalışacağı bir fabrika. Tam imza atacağız bir telefon geldi, ‘Kusura bakmayın biz Uşak’a gitmek zorundayız’ dediler. Nedenini sordum. ‘Uşak milletvekilleri teşvik çıkartmışlar. Tire’de olursak ayda tam 110 milyar fazladan elektrik parası ödeyeceğiz. Siz olsanız Tire’ye mi Uşak’a mı gideriniz? ’ Dediler. Bizim de diyecek sözümüz kalmadı.  Hükümetin İzmir’e bu şaşı bakışının, yapılacak projeleri bırakın mevcut işleyen yapılara karşı takındığı çifte standardın, bu İzmir düşmanlığının derhal giderilmesi lazım. Bizim organize sanayimiz İzmir havalanına karayoluyla 45 dakika, demiryoluyla 1 saat 45 dakika mesafede. Şimdiye kadar organize sanayimizin dolması, ikincisinin başlaması gerekirdi. Maalesef 2 senedir doğru dürüst bir firmayı organizemize alamadık. “ dedi.



HABER VİDEOSU:


Editör: Haber Merkezi