Ülke genelinde her gün siyasi atmosfer gerilirken Tire yerel siyasette bunun tam tersi yaşandı. Meclis toplantısının dilek ve temenni kısmında tüm belediye meclis üyeleri tek tek söz alıp, birlik, beraberlik mesajları verip, güzel dileklerde bulundu.

2019 Mahalli seçimler öncesi sondan bir önceki meclis toplantısı olan Şubat ayı olağan meclisinde Tire Belediyesi Emlak ve İstimlak Müdürlüğü, Tire Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü maddeleri ilgili komisyonlara görüş alınması için sevk edilirken diğer tüm maddeler oy birliği ile kabul edildi.

Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek 2014-2019 Belediye meclisinin uyum içerisinde çalıştığını ifade ederek "Şu ana kadar yapılan tüm meclislerde oy birliği alınan kararlar yüzde 95 civarında, bu meclisimizin ne kadar uyumlu çalıştığının bir göstergesidir " dedi. Son 5 yılda 5 Türkiye ödülü aldıklarını da belirten Başkan Çiçek "yapılan yatırımlar, alınan ödüller hep birlikte çalışmamız sayesinde oldu. Mecliste yaşanan bu birliktelik, sizlerin verdiği destekler, bizlerin de çalışmalarını kolaylaştırdı. Bu yüzden hepinize teşekkür ediyorum" dedi.

Tüm meclis üyeleri daha sonra tek tek söz alarak güzel dileklerde bulundu. Ama bazı meclis üyelerinin sözleri toplantıya damga vurdu.

İşte o sözler

Şen "Dilerim, sizden sonra gelecek başkan, sizin kadar vizyon sahibi olur"

Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek siyaseti bırakma ya da devam etme konusunda hiçbir açıklama yapmazken, Ak Partili Belediye meclis üyesi Avukat Fatoş Banu Yıldırır Şen " Burada herkes Tire için çalıştı. Bizler önce kamu yararı dedik ve kararlarımızı ona göre verdik. Yeri geldi tartışmalı meclisler de oldu ama hiç siyasi davranmadık. Hep söylüyorum yerel ve genel ayrıdır. Devam ederseniz ya da etmezsiniz ama dilerim sizden sonra gelecek kişi sizin kadar vizyon sahibi olur. Çünkü başkanlık bilgi, birikim ve vizyon işidir.

Dileğimız Bir Dönem Daha Devam Etmeniz

CHPli Belediye meclis üyeleri Ahmet Küçükler, Cahit Bahadır Öztürk, Mehmet Hızlan, Mustafa Önem ve Nazmi Bezci ise teşekkür konuşmalarını benzer cümlelerle tamamladı. Meclis üyeleri "dileğimiz bir dönem daha devam etmeniz" şeklinde görüşlerini ifade ettiler.

Ekinci "Böyle Bir Meclis Başka Yerde Yok"

Mhp li meclis üyesi Tarık Ekinci de toplantıda açıklamada bulundu. Aynı zamanda İzmir Büyükşehir Belediye meclis üyesi olan Ekinci "Herşeyin tane tane anlatıldığı, kavgasız, gürültüsüz bir meclis bu. Inanın böyle bir meclis başka yerde yok"dedi. Ak Partili meclis üyesi Ali Taykut da Ekinci ile aynı görüşü paylaştı.

Eroğlu "Tarihimize sahip çıktık"

İYİ Parti'nin tek belediye meclis üyesi olan Doğukan Eroğlu da yapılan hizmetler nedeniyle Başkan Çiçek'e, birlik ve beraberlik içerisinde çalışma nedeniyle meclis üyelerine teşekkür etti. Eroğlu en önemli hizmetler olarak tarihi yapıların ayağa kaldırılmasını gösterdi.

Editör: Haber Merkezi