Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek’in CHP’den aday olacağı iddiaları üzerine karışan CHP Tire İlçe Örgütü, Ege TV ana haber bültenine konu olurken, canlı telefon bağlantısıyla programa katılan Halil Çulhaoğlu’nun karşısına, yine canlı telefon bağlantısıyla Tayfur Çiçek çıktı. 


Ercan ÇELİK / HaberTire


Seçime daha aylar olmasına rağmen, seçim maratonuna erken başlayan ve şimdiden 3 aday adayını belirleyen Tire CHP’de bugün yapılan basın açıklaması Ege Tv’de yayınlandı. Haberin ardından Ege TV ana haber bültenine canlı telefon bağlantısıyla katılan Eski Bakan Halil Çulhaoğlu, “Bizim Tayfur beyin partimize gelmesine hiçbir itirazımız yok. Ama aday olarak sunulmasına itirazımız var.  AKP’ye gitmiş almamışlar, MHP ile içli dışlı birçok partide gezmiş, CHP’de kazanabileceğini düşündüğü için, CHP’ye gelmeyi düşünüyor. “ dedi.


“ÇULHAOĞLU BU ADAYLARIN NESİ?”
Halil Çulhaoğlu’nun konuşmasının ardından programa telefonla bağlanan Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek, Halil Çulhaoğlu’nun yaptığı açıklamaları büyük bir talihsizlik olarak değerlendirirken, “3 buçuk sene bakanlık 10 sene parlementerlik yapmış bir kişi bu kadar seviyesi düşük bir toplantıyı o 3 aday adayının nesi olarak yapıyor? Ak Parti İl Başkanı Ömer Cihat Akay’ın Yeni Asır Gazetesi’ndeki, Ak partiye geçmek istediğim ile ilgili iddiayı ispatlasın, siyasetten değil, belediye başkanlığından yarın ayrılıyorum. Ben Ak Parti’nin ya da şunun bunun kapısına hiçbir zaman gitmedim. Hiçbir partiye ‘beni partinize alın, aday yapın demedim’ Ben işime bakıyorum, belediye başkanlığı yapmaya çalışıyorum.” dedi.

“HAZIM MESELESİ VAR”
Halil Çulhaoğlu’nun da bağlı olduğu programda, Çulhaoğlu’nun iddialarına sert sözlerle yanıt veren Başkan Çiçek, “ Halil beyde bir hazım meselesi var. Kolay değil.  Çünkü kendisi 2 defa Tire’de belediye başkan adayı oldu ve ikisini de kaybetti. Ben de bu iki seçimde de vardım. Yani hiç ahkam kesmesin. Bir yalancının haberi üzerine burada fetva veriyor kendisi. Ben hangi il başkanına gitmişim, beni partinize alın demişim? Bunu ispat etsin. İspat edemezse kendisini yalancı ilan ediyorum buradan.  O haberin gerçekliğini ispat etsinler, yarın siyaseti değil, belediye başkanlığını bırakırım.


“SON KARARI HALK VERECEK”
Son kararı halkın vereceğini dile getiren Başkan Çiçek, Çulhaoğlu’nun “Tayfur Çiçek’e 10 kişiden 8’i hayır der” iddiasına karşılık olarak; “Son sözü halk söyleyecek. Sandık önüne geldiği zaman, 10 kişiden 8’i hayır mı der, evet mi der o zaman kendisi görür. “ dedi.


“ÇULHAOĞLU BOYUNUN ÖLÇÜSÜNÜ ÜÇÜNCÜ DEFA ALSIN”
Program sunucusunun, “Adaylık garantisi aldınız mı?” sorusu üzerine cevap veren Tayfur Çiçek, “Ben bu saatten sonra garanti istemiyorum. Ben Cumhuriyet Halk Partisi’ne Perşembe günü, İzmir’de kaydoluyorum ve aday adayı olarak gireceğim seçime. Halil Çulhaoğlu’nu da aday aday olmaya davet ediyorum. Buyursun gelsin. Boyunun ölçüsünü üçüncü defa bir daha alsın.” Şeklinde konuştu.



“CHP’NİN OYUNU %64 ARTTIRDIK”
Halil Çulhaoğlu’nun düzmece yalanlarla konuştuğunu belirten Çiçek, “Ben CHP’ye en son 2007 seçimlerinden önce 3 meclis üyemle beraber geldim. İki buçuk yıl dağda taşta, şehir içinde gezmediğimiz yer, girmediğimiz dükkan kalmadı. Çalıştık ve CHP’nin oylarının yüzde 64arttığını gözlemledik. Kendisi biz bu çalışmaları yaparken neredeydi acaba?  Çeşme’de yazlığındaydı. Ben kendisine bu süreçte hiç rastlamadım. Aday adaylarından Mustafa Güngör bey çok iyi bilir bu çalışmaları. 2009 seçimleri yaklaşırken, 9 ay kala bizi CHP’ye getiren yönetimi görevden aldılar ve daha sonra Halil beyin gölgesinde oluşturulan ilçe yönetimleri bizi dışladı. Toplantılara çağırmamaya başladı.” Dedi.


HABER VİDEOSU:


Editör: Haber Merkezi