Başvuru dosyasını CHP Tire İlçe Örgütü’ne teslim eden Hüseyin Hapçı amacının belediyecilik alanındaki mevcut bilgi ve deneyimini Tire’nin aydınlık insanlarıyla paylaşmak olduğunu belirterek, “yüzünü geleceğe dönen çağdaş bir kent yaratmak için yola çıktım” dedi.


Nadir UYSAL / Yeni Asır Gazetesi



Cumhuriyet Halk Partisi’nin Tire’de aday adayları netleşmeye başladı. Tirelilerin yakından tanıdığı deneyimli siyasetçilerden 53 yaşındaki Elektrik Mühendisi Hüseyin Hapçı, hazırladığı başvuru dosyasını CHP Tire İlçe Örgütü’ne teslim ederek, ilçede resmen aday adayı olan ilk isim oldu. 2009 yerel seçimlerinde de CHP ‘den Tire Belediye Başkanlığı için aday adayı olduğunu hatırlatan Hapçı, “ O dönem partim Sn Halil Çulhaoğlu’nu tercih etmişti. Şimdi önümüzde yeni bir dönem var. Belediyecilik alanındaki mevcut bilgi ve deneyimimi Tire’nin aydınlık insanlarıyla paylaşmak istiyorum. Yüzünü geleceğe dönen, çağdaş bir kent yaratmak için yola çıktım. Eğitimim ve donanımımla göreve hazırım” dedi.

TİRE MARKA KENT OLACAK
1979-1980 yılları arasında CHP Genel Merkezi’nde Gençlik Kolları’nda görev aldığını ve o yıllarda Türkiye’nin en değerli liderlerinden rahmetli Bülent Ecevit ile birlikte çalışma fırsatı yakaladığını ifade eden Hapçı, “Bülent Ecevit ile siyasetin tamda odağında görev aldım. İstanbul, Ankara ve İzmir Belediyeleri’nde ise uzun yıllar elektrik mühendisi olarak çalıştım. Belediyecilik alanındaki mevcut deneyimlerimi Tirelilerle paylaşmak amacıyla, yaklaşık 1 buçuk ay önce aday adayı olmaya karar verdim. ‘Gezi Parkı’ eylemlerini Türk siyasetinde bir ‘milat’ olarak değerlendiriyorum. Bu eylemlerle birlikte Türk siyasetinde yeni bir dönemin başladığına inanıyorum. Çocuklar ve gençler için özgürleştirici ve eşitsizlikleri giderici yaklaşımlar sergilemeyi ilke edindim. İnsan haklarına saygılı, çevreye duyarlı, güler yüzlü, şeffaf, hızlı ve her an denetime açık sosyal demokrat bir belediyecilik anlayışını Tire’de hayata geçirmek istiyorum. Eskişehir, sosyal demokrat belediyecilik anlayışıyla nasıl marka kent olmayı başardıysa, Tire de tarım ve sanayi kenti olma özelliklerinin dışında, tarihi ve doğal güzellikleriyle turizm alanında ‘marka kent” olabilir. Turizme ayrı bir önem veriyorum. Bu konuda girişimcilerin önünü açarak, Tire’ye turizm yatımlarının gelmesini sağlayacağım. Kent konseylerinin çalışmalarını destekleyeceğim. Burada alınacak kararları belediye meclisi kanalıyla uygulamak için gayret sarf edeceğim. Kent ile ilgili her türlü kararı halka danışarak alacağım. Yeşil Tire imajının güçlenmesine katkı sağlayacak,  başta tarihimiz olmak üzere, eğitime, bilime, kültüre ve sanata gerekli önemi vereceğim. Gençlere yeni spor ve sosyal alanlar kazandıracağım. Cumhuriyetimizin Tire’de parıldayan, aydınlık yüzü olacağız. Yakın zamanda ise projelerimi kamuoyu ile paylaşacağım” diye konuştu.

“KENDİME GÜVENİYORUM”
Aday gösterildiği takdirde, belediye başkanı seçileceğine gönülden inandığını kaydeden Hapçı sözlerini şöyle sürsürdü. “Tire doğumlu olmak benim için gurur verici. Mesleğim gereği Tire’nin günde 3-4 köyü ziyaret ettiğim oluyor. Gerek ilçe merkezinde, gerekse köylerde vatandaşın isteklerini yakından biliyorum. Yaşanan süreçte, parti içinde aday adaylarının çok olması beni asla rahatsız etmez. Aksine bunu partimizin lehine olarak görüyorum. Ben kendime güveniyorum. Diğer aday adayı arkadaşlarıma ise başarılar diliyorum. Koltuk sevdalısı değil, hizmet sevdalısı olmak için yola çıktım. Seçilirsem, herkesin kolayca ulaşabildiği, telefonları 24 saat açık demokrat bir başkan olacağım. Aday gösterilmediğim takdirde ise kimseye kızıp, küsmem. Kim aday gösterilirse, tüm gücümle onu desteklerim.”

HÜSEYİN HAPÇI KİMDİR?
1960 Tire doğumlu olan Hüseyin Hapçı, ilk, orta ve lise öğrenimini Tire’de tamamladı. Yıldız Teknik Üniversitesi, Elektrik Bölümü mezunu olan Hapçı, İşletme Yönetimi dalında yüksek lisans yaptı. Sırasıyla, İstanbul, Ankara ve İzmir Büyükşehir Belediyeleri’nde bürokrat olarak çalıştıktan sonra Şube Müdürü kadrosundan emekli oldu. Ardından, Duycan Firması’nı kuran Hüseyin Hapçı, Odyolog Dr. Günay Kıray Hapçı ile evli olup, 1 çocuk babasıdır.

 
Editör: Haber Merkezi