Genel Seçimlere yaklaşık 4 ay kala, milletvekili aday adayları isimlerini açıklamaya ve sahaya inmeye başladı. Bunu ilk yapan parti Cumhuriyet Halk Partisi oldu. CHP’nin ilk aday adaylarından biri olarak sahaya çıkan Tireli Ayten Gülsever, aday adayı olduğunu memleketinde ilan etti.


7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak olan milletvekili Genel Seçimi’nin hareketliliği yavaş yavaş başlıyor. Milletvekili aday adayları, yaklaşık 4 ay kadar bir süre kalan seçim öncesinde isimlerini ilan etmek, seçmenin kafasında yer etmesi için duyurma çalışmaları başladı. Bu maksatla sahaya inen ilk milletvekili aday adaylarını tanımaya başladık. 
Cumhuriyet Halk Partisi’nin uzun yıllardır güçlü olduğu İzmir’de sahaya çıkan ilk aday adayları da yine CHP’den oldu. Bunlardan biri Tireli olan ve Tire’yi tanıyan bir bayan isim. Bölgeyi bilen, tanıyan ve devletteki işleyişi de özümsemiş bir bürokrat olarak siyasi arenaya atılma kararı alan Ayten Gülsever, CHP’den milletvekili aday adayı oldu.
GÜLSEVER; ÇİÇEK, ÇULHAOĞLU VE GÜNGÖR’Ü ZİYARET ETTİ
Gülsever, adaylığını doğup büyüdüğü Tire’de ilan etti. Önceki gün kardeşi Mehmet Gülsever ile birlikte CHP İlçe Merkezi’ne gelen Ayten Gülsever, İlçe Başkanı Şenol Sardoğan ve Tire Belediye Meclisi’nin kadın üyelerinden Sezer Konursay ile görüştü ve aday adayı olduğunu açıkladı. Gülsever, buradaki görüşmelerinin ardından Belediye Başkanı Tayfur Çiçek, Tire’nin çıkardığı önemli siyasi figürlerden biri olan Halil Çulhaoğlu ve İzmir BŞB ve Tire Belediye Meclis üyesi Mustafa Güngör’ü ziyaret edip aday aday olması hakkında bilgi verdi. Gülsever, Tire’deki ziyaretlerinin ardından Ödemiş’e geçerek orada da kendini tanıtma çalışmalarına bulundu. Gülsever, tanıtım faaliyetleri çalışmalarına başladığını, aday olduğu 2. Bölgedeki tüm ilçe, belde ve yerleşim yerlerini gezeceğini belirtti.
“MİLLETVEKİLİ ADAYLARININ HALKTA KARŞILIĞI OLMALI !”
Gülsever, yörenin bir insanı olarak, doğup büyüdüğü ilk, orta ve lise eğitimini aldığı Tire’yi ve çevresini iyi bildiğini bu bölgenin bir insanı olarak Tire’yi Küçük Menderes Havzası’nı ve İzmir TBMM çatısı altında temsil etmek için yola koyulduğunu belirtti. Milletvekili adayı yapılacak kişilerin halkta karşılığı olan, tabanı bilen ve onlarla hemhal olan kişilerden seçilmesi gerektiğini belirtti.
SARDOĞAN, GÜLSEVER’İN KADIN ADAY ADAYI OLMASININ AVANTAJ OLDUĞUNU SÖYLEDİ
Gülsever’in milletvekili adaylığı ile ilgili olarak kısa bir görüş bildiren CHP Tire İlçe Başkanı Şenol Sardoğan ise, “2015 Genel Seçimlerinde CHP iktidar olacak. Partimiz iktidar olmak için yola çıktı. BU nedenle iddialı olan partimizde milletvekili aday adayları de erkenden sahaya çıkmaya başladı.
Biz parti olarak ön seçimle adayların belirlenmesini istiyoruz. Bunun, hakim gözetiminde yapılan seçimlerle olması önemli. Ben ve Küçük Menderes Havzası’ndaki diğer ilçe başkanı arkadaşlarımız bölgeden çıkan, bölge insanının bilen adayların yer aldığı bir liste istiyoruz. 
Ayten hanım Tireli. Tire’de doğup büyümüş. Buranın havasını suyunu, dağını taşını, insanını bilen biri. Kendisinin hem bölgeden biri olması hem de kadın olması hem kendisi hem de partimiz açısında bir avantajdır. Biliyorsunuz CHP olarak biz cinsiyet kotası uyguluyoruz. Listelerimizin en az % 33 kadın isimlerden oluşacak. Kendisine başarılar diliyorum. Yolu açık olsun.”
AYTEN GÜLSEVER KİMDİR ?
Tire’de doğan ilk, orta ve lise eğitimini Tire’de tamamlayan Gülsever’in üniversite çağında biri kız, biri erkek iki çocuğu bulunmakta. 1990’lı yıllarda SHP bünyesinde milletvekili ve bakan danışmanlığı yapan ve uzun yıllar Devlet’te bürokrat olarak hizmet veren Ayten Gülsever’in siyasi ve iş hayatı geçmişi kısaca şöyle; 1992 yılında SHP İzmir Milletvekili olan Halil Çulhaoğlu’nun danışmanı ve yardımcısı olarak TBMM çatısı altında göreve başlayan Gülsever, Çulhaoğlu’nun Bayındırlık ve İskan Bakanlığı ile kısa süren Turizm Bakanlığı dönemlerinde de danışmanı ve yardımcılığı görevini sürdürdü. daha sonra 1995 yılında BOTAŞ Genel Müdürlüğü’nde Özel Kalem Müdürü olan Gülsever, 2004 yılına kadar BOTAŞ’ın Ankara Genel Merkezinde değişik kademelerde yönetici olarak görev yaptı. Gülsever 2004-2006 yılları arasında BOTAŞ’ın İzmir Bölge Müdürlüğü görevinde bulundu. Sonra tekrar Ankara’ya dönen ve Genel Merkez’de görevini bu zamana kadar sürdüren Gülsever, siyasete atılma kararı sonrası görevinden ayrıldı.

Editör: Haber Merkezi