Geçtiğimiz Salı akşamı düzenlenen yemekli toplantıda bir araya gelen CHP’liler, yerel seçimler öncesi parti ve aday ile ilgili kaygılarını ve çözüm önerilerini tartıştılar.

 

Ercan ÇELİK

 

HABER VİDEOSU EN ALT KISIMDA


Tire Cumhuriyet Halk Partisi’de mevcut belediye başkanı Tayfur Çiçek’in CHP’den aday gösterilmesi konusunda tepki gösteren CHP’lilerin de aralarında bulunduğu grup, geçtiğimiz Salı akşamı düzenlenen yemekli toplantıda bir araya gelerek, seçim süreci, aday ve ilçe yönetimiyle ilgili problemlerini, kaygılarını ve çözüm önerilerini dile getirdiler.

Otel Tirem’in kafeteryasından düzenlenen toplantıya Nihat Koç, Halil Çulhaoğlu, Mustafa Güngör, İsmet Bozdağ, Bülent Buldanlı, Gürel Soyver, Hikmet Demircan, Ayhan Orucak, Bülent Bökü, Zahide Özkul, Emin Ceylan, Ali Kurtça, Metin Kaya, Mükerrem Koçbay, Nedret Saçın, Hüseyin Orkun, Hasan Tozlu gibi isimler katılım gösterdi.

 

KOÇ: “BU, MUHALEFET TOPLANTISI DEĞİL!”

Açılış konuşmasını yapan Nihat Koç, bu toplantını bir muhalefet toplantısı olmadığını vurgulayarak, “Bu toplantı Cumhuriyet Halk Partililerin duyduğu endişeleri dile getirmek için yapılmış bir toplantı. Bu toplantı hepimizin kaygılarını düşüncelerini, yerel seçimlerde neler olabileceğini tartışmak adına yapıldı.” Dedi.

 

Cumhuriyet Halk Partisi’nin aday belirleme sürecinde yaptıklarının, kurumsal kimliğine yakışmadığını dile getiren Nihat Koç, “Mustafa bey de ben de aday adayıydık. Ancak bu süreç içerisinde gördük ki önceden verilmiş kararlar vardı. Yani bir transfer kararı var. Sürecin sonunda bunu gördük. Böyle bir karar vardıysa CHP’ye su taşıyan bu neferlere, bu aday adaylarına mertçe açıklama yapmak zorundaydı kurumsal kimlik. Sonuçta biz Cumhuriyet Halk Partiliyiz. Siyasette böyle şeyler oluyor. O nedenle bugüne kadar sessiz kaldık. Ama adaylığın belirlenmesinden sonra geçen süreç içerisinde yapılan çalışmalara baktığımız zaman propaganda sürecinin, Cumhuriyet Halk Partisi ilkeleri doğrultusunda çoğulcu, katılımcı bir anlayışla yapılmaması şahsen beni üzmüştür. Bugünkü ilçe teşkilatı bu anlamda eleştirilecek bir noktadır. Amaç Cumhuriyet Halk Partisi’ni iktidar yapmak ise daha farklı şeyler düşünülebilir diye düşünüyorum. Burada toplanan arkadaşlarımızın da sadece CHP’ye değil bu kente vereceği şeyler var, görüşleri ve düşünceleri var. Amacımız içinde yaşadığımız bu kente yararlı hemşeriler olabilmek. Aramızda ilçe başkanlığı, yönetim kurulu üyeliği yapmış arkadaşlarımız var. Bu arkadaşa gerekli saygının, gerekli değerin verilmesiyle ancak seçim kazanılabilir diye düşünüyorum.” şeklinde konuştu.

 

 

ÇULHAOĞLU: “AMACIMIZ PARTİNİN BAŞARILI OLMASI”

Toplantıda bulunan diğer CHP’lilere göre konuya biraz daha ılımlı yaklaşan Eski Bakan Halil Çulhaoğlu, ülkenin içinde bulunduğu durumda, CHP’nin iktidar olmasının son derece önemli olduğunu vurgulayarak, “Amacımız parti olarak daha başarılı olmak. Belirli endişeler var. O endişelerimizi süreç içerisinde dile getirdik. Partinin kurumsal kimliğinin hataları var. En azından söz verildiği daha önceden aktarılabilirdi. Bu sayede diğer insanların çabaları boşa gitmezdi, insanlar kendilerini kullanılmış hissetmezlerdi. Kurumsal kimlikle ilgili mücadelemiz devam edecek. Ama gelinen yapıda netleşen bir adaylık var. Ülkenin içinde bulunduğu koşullara baktığımızda, Cumhuriyet Halk Partisi’nin öneminin daha arttığını düşünüyorum. Özellikle bir borcumuz da büyükşehir belediye başkanımıza. Yolların yapılmasında büyük katkısı var. Hakikaten kentin yüzü değişti. Tarım ve hayvancılığa verdiği destekler de var. Gelecekte de birçok projede beraber olacağız. Biz de bu potansiyelin var olmasına destek vermek zorundayız. Ana amacımız partinin başarılı olması. Partinin başarılı olması için herkesin farklı düşünceleri olabilir.” şeklinde konuştu.

 

ÇULHAOĞLU: “TİRE’DE CHP İKTİDAR OLMALI”

Toplantıda bir parti büyüğü olarak yer alan Çulhaoğlu, Tire’de ne olursa olsun CHP’nin kazanması gerektiğini tekrar tekrar vurgulayarak, “İzmir Büyükşehiri aldığımızda, Tire Belediyesi’nin başka ellerde olması da doğru olmayacaktır. Tire’de hayata geçirilebilecek birçok proje var. Bu projelerin devam edebilmesi adına Tire’de CHP’nin iktidar olması lazım.” Dedi.

 

 

GÜNGÖR: “GENEL MERKEZDE BİR YANLIŞLIK VAR”

Toplantıya katılan davetliler arasında en sert konuşan isim ise CHP Tire İlçe Eski Başkanı Mustafa Güngör oldu. Güngör genel merkezinde aday belirleme sürecinde kurumsal kimliğine uygun davranmadığını belirterek, “Genel merkezde bir yanlışlık var. Ya görevini yapamıyor ya da bu işi bilmiyor. Önce 15 Temmuz’da istifa etmezsen aday olamazsın, herkes parti tüzüğüne uyacak diyorsun, sonra bunu 1 ay uzatıyorsun. Ben 40 yıllık Cumhuriyet Halk Partiliyim. 63 günlük değil. Yaşım da 59. CHP’ye kaydım 28 Mart 1973. Üç buçuk yıl ilçe başkanlığı yaptım. Bu partiyi teslim aldığımda bu partinin 67 bin 300 lira borcu vardı. Siyaset omurga ister, dik duruş ister. 41 yıldır nasıl dik durduysam CHP’nin arkasında; bundan sonra da gerçek CHP’lilerin arkasında dik durmaya devam edeceğim. Ama 65 yıldır CHP’ye emek vermeyenlerin arkasında dün durmadığım gibi bundan sonra da durmayacağım. Ben ilçe başkanı olduğumda belediye başkanına gittim. ‘Gelin 2011 seçimlerinde CHP’den belediye başkanı olun’ dedim. Ben kazandıran ilçe başkanı olayım. 3 defa gittim kapısına. Tabi ki genel merkezin her sözünün altında bizim imzamız olacak ama ‘Sen ilçe başkanlığından istifa etme, biz belediye başkanına söz verdik. Diğer arkadaşlara da söyle aday adayı olmasınlar. Hep beraber birlik içinde Tayfur Çiçek’i destekleyeceğiz.’ diyebilirlerdi.” Şeklinde konuştu.

 

“TAYFUR ÇİÇEK’E OY VERMEYECEĞİM, VERDİRMEYECEĞİM”

Sözlerini sert söylemlerle sürdüren Güngör, “Mustafa Kemal’in kurduğu Cumhuriyet Halk Partisi’ne kırgın, küskün falan değilim. CHP’yi iktidara taşıyıncaya kadar çalışmaya devam edeceğim ama ben Tayfur Çiçek’e oy vermeyeceğim, verenlerle de birlikte olmayacağım. Kimseye de oy verdirmeyeceğim. Ben Tire’nin 64 köyünü defalarca gittiysem, köylerin yolunu bilmeyen insanları da belediye başkanı yaptırmayacağım.” dedi.

 

 

 

BOZDAĞ: “TİRE, DOĞUNUN BİR İLÇESİ GİBİ KALACAKTI”

Toplantıda söz alan bir diğer isim ise CHP’den Belediye Meclis üyesi iken partiden ihraç edilen İsmet Bozdağ oldu. Bozdağ, “Ben 5 yıllık belediye meclis üyeliği yapmış bir arkadaşınız olarak şu anda belediye başkanlığını yürütmekte olan belediye başkanının gerek partiye, gerekse belediye meclisindeki partililere takındığı tavır, yaptığı kötülükler ile ilgili konuşmak istiyorum. Şehir belediye faaliyetleri açısında hiç hak etmediği bir 5 yıl geçirdi. Son 3 buçuk ayda büyük şehirin Tire’ye olan katkıları olmasaydı, Tire, doğunun bir ilçesi gibi kalacaktı.” Dedi.

Aday adaylığı sürecinde CHP’nin adil davranmadığını dile getiren Bozdağ, “Diğer aday adayı arkadaşların aday adaylığı sürecinde yaşadığı haksızlığa katılıyorum ve eğer aynı durumda ben aday adayı olsaydım benim tepkim bu kadar sakin olmazdı. Ben çünkü bu kadar sakin olamam.” dedi.

 

Katılan diğer katılımcıların da tek tek söz alarak konuştuğu toplantıda genel olarak CHP Tire İlçe Yönetimi ile ilgili şikayetler dile getirildi. Toplantı sonunda konuşan Nihat Koç, bu gibi toplantıların tekrarlanabileceğini belirterek, katılan herkese teşekkür etti.

 

HABER VİDEOSU


Editör: Haber Merkezi