Cumhuriyet Halk Partisi Tire İlçe Başkanlığı, Türkiye’yi ayağa kaldıran Özgecan cinayetini protesto etmek amacıyla Cumhuriyet Meydanı’nda toplanarak basın açıklaması yaptı.

Ergün ÇELİK

CHP Tire İlçe Başkanı Şenol Sardoğan, Kadın Kolları Başkanı Nihal Gülüm ve Gençlik Kolları Başkanı Lütfü Yalvaç’ın da katıldığı eyleme çevreden de birçok vatandaş eşlik etti.  Cumhuriyet Meydanı’nı dolduran kalabalık Özgecan cinayeti ile ilgili çeşitli pankartlar açarken aynı zamanda sloganlar eşliğinde büyük bir eylem yaptı. Düzenlenen eylemde CHP Tire Kadın Kolları Başkanı Nihal Gülüm konuyla ilgili basın açıklaması yaptı. Gülüm açıklamasında şu ifadelere yer verdi;    

 

Bu toplumda kadın olmanın acısını bir kez daha yaşadık.

Bir can, bir cana nasıl kıyar?

İnsan mıdır İnsana kıyan?

Kadın olmak her geçen yıl daha değersiz bu ülkede. Neredeyse hergün bir kadının öldürüldüğü günümüzde en temel hakkımız olan yaşam hakkı elimizden alınıyor. Erkeklerin taşıyamayacağı kadar ağırdır Özgecan’ın cenazesi. Öldürülen binlerce kadının cenazesi artık erkeklerin kaldıramayacağı kadar ağır, çok ağır. Özgecan’ı kurtaramadık. Özgecan ve niceleri bugün aramızda yok. Biz insan insanın şifasıdır deriz onlar Özgecan’ın celladı oldu. Kadına yönelik her türlü şiddete dur diyoruz. Artık meydanlardayız. Suskunluğumuzu bozduk. Sessiz çığlıkların arkasında değiliz. Karanlık kirli oyunlarınıza dur diyoruz. Biz, kadına şiddet erkeğin hakkı diyenlerden değiliz. İnsanız ama bugün insanlığımızdan utanıyoruz. İstenildiğinde bir gecede torba yasayla her türlü düzenlemeyi yapan Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki vekillere sormak istiyoruz. Bizim sabrımız taştı. Siz neredesiniz?

Yüreğimizde unutulmaz yara açan, geleceğe umutla bakan, masum gözleriyle hafızamıza yerleşen Özgecan’ımızı vahşice katleden canileri yaratan ve çocuklarınıza çığlık atmayı öğretin diyerek dalga geçen anlayışla, bu katliamları  önlemeyen sistemle kadın cinayetlerine karşı kör olan adalet sistemi ile mücadelemiz devam edecektir.

Bugün kadınların yaşam haklarını ellerinden alanlar şimdi o yetkililer açsın kulaklarını iyi dinlesinler; Kadınları kadın düşmanlığıyla attığınız her adımın karşısında biz kadınlar olacağız. Buradan bir kez daha duyuralım, Özgecan öldürülen ilk kadın değildir. Ama son olması için var gücümüzle mücadele edeceğiz. Özgecan’ın hesabını kadınlar sokaklarda soracaklardır.

Biz Cumhuriyet Halk Partili kadınlar erkekle kadının eşit tanımlandığı, yan yana olduğu bir Türkiye için mücadele ediyoruz.  Bu nedenle Özgecan için yasta değil, isyandayız. “ 




Editör: Haber Merkezi