Hükümetin aile tanımı, kadının aile ve toplum içindeki yerini belirleme noktasında, 17 Şubat 1926 yılında kabul edilen ‘Medeni Kanun’ ortadan kaldıracak hamlelerde bulunduğunu iddia eden İstanbul Kadın Kuruluşları Birliği, bir süre önce İstanbul’da “Medeni Kanunuma Sahip Çıkıyorum” isimli bir imza kampanyası başlatmıştı. 

Ergün ÇELİK

Kampanyayı uygulama kararı alan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Teşkilatı Kadın Kolları Başkanlığı, önceki gün, 13 Ocak Çarşamba günü İzmir’in 30 ilçesinde eş zamanlı olarak aynı isimle ve amaçla imza kampanyası başlatarak İstanbul Kadın Kuruluşları Birliği’ne destek olma kararı almıştı.


İlk günü sokakta yapılacak olan ve sonrasında 3 Şubat tarihine kadar ev ev dolaşarak devam ettirilecek olan imza kampanyası Tire’de başlatılarak gerçekleştirildi. Cumhuriyet Meydanı Kent Müzesi önünde, önceki gün masa oluşturan ve başta bayanlar olmak üzere sokaktan gelip geçen Tirelilerden imzalı destek isteyen Tireli kadın CHP’liler çok sayıda imza toplamayı amaçladıklarını belirtti.
Tire’de yürütülen imza toplama kampanyasını gerçekleştiren isimler; CHP Tire Kadın Kolları Başkanı Nihal Gülüm, Kadın Kolları üyeleri; Emel Şen, Gülgün Beygo, Gülten Şen, Aynur Sertkaya, Nurdan Karaoğlanoğlu oldu. 

Editör: Haber Merkezi