Son olarak ilçe örgütüne ait olan minibüsün vize, sigorta borçları ile ilgili olarak ortaya atılan iddia ve polemik konusunun gündem oluşturduğu partide, ilçe yönetimi tarafından bu konuyu da ele alan oldukça uzun bir basın açıklaması yapıldı.

Dün parti binasında yapılan, İlçe Örgütü Bilişimden Sorumlu Başkan Yardımcısı olan Ramazan Tekin’in okuduğu basın açıklamasında çarpıcı iddia ve ithamlar yer almakta. Tekin, parti yöneticisi arkadaşları ile birlikte basın önüne çıkarak açıklamasını yaptı. Açıklamada şunlar dile getirildi:
“OLUŞTURULMAYA ÇALIŞILAN ALGI DOĞRU DEĞİLDİR, BU YÜZDEN AÇIKLAMA YAPIYORUZ”
“Gündemimiz bellidir. Şikayet konusu olan aracımız ve olağanüstü kongrenin toplanması için yapılan imza toplama çalışmalarıdır. 
Bizler 1 Aralık 2015 tarihinde olağan ilçe kongresinde delegelerimizin teveccühü ile Sayın Hakan Şenoyar başkanlığında göreve geldik. Kongrede bizlere ibraz edilen partimizin borcunun 1700 TL olduğudur. Bu buz dağının görünen kısmıdır. Birde görünmeyen kısımları vardır. Bunlardan biride parti aracımıza ait borçlardır.
Bir süredir gündemi meşgul eden araç polemiğinde aracımıza ait borçların bizler tarafından yapıldığı ve bizler tarafından ödenmediği algısı oluşturulmaya çalışılmaktadır. Bu doğru değildir ve bu yüzden açıklama yapma zorunluluğu doğmuştur.
Arkadaşlar aracımızın bizlerden önceki başkan Şenol Sardoğan ve yönetim kurulunca 2013 yılı sonlarından bu güne yani yaklaşık 3 yıla yakın bir süredir ne sigortası yaptırılmış, ne vizesi yaptırılmış nede vergisi ödenmiştir.” 


“BU GÜN BU MEBLAĞ 6750TL YAKIN BİR RAKAMDIR”
“Bizler Yönetim kurulu olarak Aracımıza ait olan geçmişten gelen sigorta ve vergi borçlarını ödemiş bulunmaktayız. Sadece vizemiz yaptırılmamıştır. Vize sorununda önümüzdeki günlerde çözerek aracımızı tam ve eksiksiz hale getireceğiz.
Partimizin şu an itibari ile borcu bulunmamaktadır. Bize ibraz edilen ve edilmeyen diğer borçları kapatarak sorunsuz bir örgüt haline gelmiş durumdayız.
Yine aracımızla ilgili geçtiğimiz günlerde basına yansıyan haberlere istinaden bizler trafik şube müdürlüğüne şikayet edildiğimizi öğrenmiştik ancak kim yada kimler tarafından trafik şubeye ihbar edildik bilmiyorduk. Sadece Yönetim kurulundan iki arkadaşımız sorumluluk kabul etmiyoruz diyerek bizlere dilekçe ile müracaat ettiler.
Parti büyüğümüz sayın Mustafa Güngör Trafik şubeye ihbarda bulunan kişiler hakkında gecen hafta gazetelere demeç vererek isimleri açıklamıştır. Sayın Mustafa Güngör abimize bu duyarlılığından dolayı teşekkür ediyorum.”

“YÖNETİM HİÇE SAYILIYOR”
“Gelelim diğer gündem maddesine. Noter kanalı ile delegelerden imza toplamak sureti ile olağanüstü kongreye gidilmek istenmektedir. Ancak birazdan açıklayacağım nedenlerden dolayı bu bir darbedir. Ayrıştırmaktır. Ötekileştirmektir. Partiyi bölmeye çalışmaktır. Yönetimi hiçe saymaktır.
Bilmenizi isterim ki ! 1 Aralık 2015 tarihinden bu güne kadar yönetim kurulumuz partimizin tüzük ve yönetmelikleri doğrultusunda çalışmalarını sürdürmektedir. Ve yine bu doğrultuda sürdürecektir.
Görevi devraldıktan sonra yönetimin çalışmaları engellenmek istenmiş, CHP Tire ilçe örgütünde bir yönetim zafiyeti varmış gibi kamuoyunda bir algı oluşturulmak istenmiştir. Hatta yönetimi düşürmek için çeşitli girişimlerde bulunulmuştur.”


“7 AYDIR RAHAT ÇALIŞMAMIZI ENGELLEMEK ADINA HERŞEYİ YAPTILAR!”
“Öncelikle bu günlere nasıl geldik kamuoyunun anlayabilmesi açısından bunları açıklamak istiyorum. Muhalif arkadaşlar 7 aydır bizlerin rahat çalışmasını engellemek adına hiç rahat bırakmamışlardır.
Göreve geldiğimiz günden bu güne kadar, halkla iç içe olup; ev ev, kapı kapı, köy köy çalışma yaparak halkla bire bir temas sağlamamız birilerini rahatsız etmiş olacak ki il örgütümüze sürekli şikayet edilerek görevden alınmamız için baskı kurmaya çalışmışlardır.
Bunda başarılı olamayan arkadaşlar başka bir planı uygulamaya çalışmışlardır. Yönetimi içten parçalamak istemişlerdir.
Tüzüğümüzün 42 maddesi ‘d’ bendine göre yönetim kurulunun salt çoğunluğunun bir fazlası (bu sayı 9’dur) aynı gün istifa ederse yönetim düşer düşüncesinden hareketle yönetim kurulumuza yani örgütümüze müdahale edilmiştir.
Yönetim kurulundaki bazı arkadaşlarımıza ulaşılarak bu gün istifa ediyoruz sende istifa edersen düşecekler son kişi sen kaldın denmiştir. Ne hikmetse ulaştıkları her yönetici arkadaşlarımıza aynı cümleler sarf edilmiştir.
Bunda da başarılı olamayan muhalif arkadaşlar son olarak delegelerimizden noter kanalı ile imza toplama sürecini hayata geçirmeye çalışmaktadırlar.
İmzalar nasıl toplanmıştır, birçok dedikodu dolaşmaktadır. Bu dedikodulara girmek istemiyorum. Örgütümüz konuyu yakından takip etmektedir.
Bu süreç içerisinde bir delegemize bizzat ziyaret ettim. Ve bu delegemizi ziyaret ettiğim gün içerisinde muhalif kanat önderlerinden iki ismin 5 kez aramış olduklarını bizzat tanıklık ettim. Delegemizin sonraki ifadesine göre bu bir kaç gün daha sürmüş. Şimdi imza vermeyeceğini söyleyen delegeye bu baskı neden, nedir bu baskının sebebi.”


“SOKAKTAKİ İNSANLARA CHP’NİN POLİTİKALARINI ANLATAMIYORUZ”
“Delegelerimizden 3 kişi bu süreci kabul etmediklerini edemeyeceklerini sokakta insanlara CHP politikalarını anlatamadıklarını siz kendi içinizde sorunlarınızı çözemiyorsunuz vatandaşın sorunlarını nasıl çözeceksiniz şeklinde tepki gördüklerini dile getirerek partiden istifa etmek istediklerini beyan etmişlerdir. Kendileriyle konuşularak istifadan vaz geçirilmişlerdir.
CHP li vatandaşlarımız duruma tepkilidir, bu ve buna benzer süreçler partimizin ivme kazanmasını engellemektedir, partimize zarar vermektedir. Partimizde yönetim sorunu yoktur, kişisel iktidar savaşları vardır. Bu kişisel iktidar savaşlarından bir an önce kurtulup enerjimizi hep beraber CHP’yi nasıl yukarılara taşıyabileceğimize dair çalışmalar yapmamız gerekmektedir.
Mevcut yönetim 2 yıllığına seçilmiştir.2 yıl çalışırsınız, delegenin takdirini kazanırsınız ve olağan kongrede seçimde aday olursunuz seçimi kazanabilirseniz sevdalısı olduğunuz koltuğa gönül rahatlığı ile oturursunuz.
“BAŞARIYA GİDEN HER YOL MÜBAH DEĞİLDİR!”
“Demokrasiye inandığını söyleyenler için olması gereken bu değil midir? Yine muhalif arkadaşlarımızın önderlerinden Sayın Şenol Sardoğan tarafından imza toplama sürecinde, imzalar İl Yönetimimize teslim edilmeden bir gün önce gazetelere imzalar tamamlanmıştır, bu gün il başkanlığına teslim ediyoruz diyerek demeç vermek manipulasyondur, delegeyi yönlendirmektir kısacası kandırmaktır. Parti içi barışı sağlamak amacı ile imza topladıklarını iddia eden arkadaşlarımızın başarıya giden her yol mübahtır söylemini ne kadar çok sevdiklerinin yegane göstergesidir. Bu konuda adli süreç başlatılacaktır.
Tire Belediye Başkanımız sayın Tayfur Çiçek ve belediyemiz ile sorunlarımız olduğu konuşulmaktadır. Böyle bir şey söz konusu olamaz Sayın Tayfur Çiçek Partimizin başarılı bir belediye başkanıdır. Hata yapmak insanlara vergidir. Bunu başkalarının üstüne atmak politikadır. Böyle politika olmaz aramızda sorunlar olduğunu çıkaranlar imza kampanyasını başlatan arkadaşların ta kendileridir. Sayın Tayfur Çiçek uzun yıllardır ilçemize eserler bırakmış, partimizin tüzük ve yönetmelikleri doğrultusunda çalışmalarını sürdüren deneyimli bir siyasetçidir.”


“BELEDİYEMİZLE İLE ARAMIZDA SORUN YOK”
“Partimiz grup toplantıları ilçe başkanlığımızda yapılmakta iken Belediye Başkanımız Sayın Tayfur Çiçek’in ricası doğrultusunda ilçe Başkanımız Sayın Hakan Şenoyar grup toplantılarının Belediyemizde yapılmasını karar vermiştir. Buda gösteriyor ki İlçe Örgütü ile Belediyemiz Arasında bir sorun bulunmamaktadır.
Yine bu konu ile ilgili diğer bir büyüğümüz olan sayın Yücel Özenden bahsetmek istiyorum. Sayın Yücel Özen Tire ilçe kongresinden mevcut yönetimin listesinden çıkarak il delegesi olmuş ve il kongresi sonrasında il yöneticisi olmuştur.
Bu bize onur vermiştir. Sayın Yücel Özen benim ilgiyle takip ettiğim renkli bir kişiliktir. Ancak bizler kendisinden tarafsız bir il yöneticisi olmasını beklerdik. Bu gün imza toplamaya çalışan muhalif arkadaşların arasında tarafsız bir il yöneticisi olarak olmaması gerekirdi.”


“O GÜNÜN RAKİPLERİ, BU GÜN BERABERLER”
“2014 yılının Kasım ayı ilçemizde yine imza toplama süreci başlatılmıştı. İlçe başkanı sayın Şenol Sardoğan imza toplamaya çalışan kişilerden biri yine sayın Yücel Özen’dir. O gün rakipler bu gün beraberdirler. O günlerde yanıltıcı beyanlarla noterden imzalar toplanmış ve bir grup delegemiz Anayasal hakları olan imzalarını geri çekerek olağan üstü kongre için gerekli yeter sayı ve geçerli imza toplanamamış, olağan üstü kongre yeter sayısına ulaşılamamıştır.
Sayın Yücel Özen o süreçte açıklama yapan il başkan yardımcısı sayın Barış Erel’e ithafen aynen şu cümleleri kuruyordu; ’Bu tür açıklamalar tarafsızlığına inandığımız il örgütümüzün tarafsızlığına gölge düşürmektedir.” 


“BAKIŞ AÇILARI, ‘DÜN DÜNDÜR, BUGÜN BUGÜNDÜR’ MÜ?”
“Yine Sayın Yücel Özen geçtiğimiz haftalarda eski İzmir il başkanımız sayın Kemal Karataş’la girdiği polemikten sonra sosyal paylaşım sitesi facebook’ta kendi hesabından şu açıklamayı yapıyordu; ‘Bir eski il başkanından il başkanımıza ve yönetimine partimiz etkinliklerine katkı, en azından saygı beklemek hakkımızdır diye düşünüyorum. Gazete ve internet portallarından sevmeyi alkışı değil ama türlü güçlüklerle mücadele eden yoldaşlarına omuz verilmeyi hak ediyoruz. Eleştiriler parti kurallarında yapılmalı, hele birlik olmamız gereken bu en zor dönemlerde’ diyordu.
 Sayın Yücel Özene soruyorum;21.06.2016 tarihli Ege Tv ana habere verdiğiniz demeçte kısa sürede bu imzaları toplayacağımızı düşünüyorum derken sizin değiminizle saygı bekleyen ilçe örgütünüze saygınız yok muydu, kongresinden beraber çıktığınız ilçe örgütünüze omuz vermeniz gerekmez miydi, tarafsız bir il yöneticisi değil misiniz? Ya da bizim haberimiz olmadan bulunduğunuz makamdan istifa ederek taraf mı oldunuz?
farklı bir değimle 19.11.2014 tarihindeki tarafsız il yönetimi demeciniz  21.06.2016 tarihindeki taraflı il yöneticisi kimliğiniz ile aynı olay ama iki farklı demecinizden yola çıkarak Türk siyasi tarihine Merhum Cumhurbaşkanımız Sayın Süleyman Demirel’in armağanı olan, ‘Dün dündür bu gün bugündür mü’ diyeceksiniz. Tarafsızlığını yitirmiş bir il yöneticisi olarak bulunduğunuz makamın önemi doğrultusunda bir açıklama yapacak mısınız?
Bu günlere nasıl geldik yönetici arkadaşlarımızın bilgisi ve onayı dahilinde en ince ayrıntısına kadar anlattım. Bu süreçle ilgili her türlü itiraz ve adli süreç ivedilikle başlatılacaktır.
Kaldı ki toplanan imzalar sonuç itibari ile yeter sayıya ulaşmamıştır. Örgütümüz yönetimin devamından yana tavır koymuştur. Bizler Yönetim kurulu olarak Tüzük ve Yönetmeliklerimiz dahilinde çalışmalarımızı sürdürmekteyiz ve sürdüreceğiz.
 Gene Fowler şöyle diyor, ‘İnsanların size karşı olmaları diye bir şey yoktur, onlar kendilerinden yanadırlar o kadar’. Bu deyişten de algılanacağı üzere bir tarafta kendinden yana olanlar diğer tarafta örgütümüz.”


“TAKDİR ÖRGÜTÜMÜZÜNDÜR”
“Ülkede bombalar patlıyor, terör almış başını gidiyor ekonomik olarak çökmüş bulunuyoruz ama bizler nelerle uğraşıyoruz. Bizler parti büyüklerimizin bu polemiklerle değil yönetimin yanında; güçlü bir CHP için hep birlikte mücadele ederek partimizin iktidar yolundaki en büyük yapı taşı olmak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.7 aydır partinin kapısından içeri girmeyen arkadaşlar en azından engel olmasınlar başka ihsan istemeyiz. Yönetimi çalıştırmamak size bir şey kazandırmaz aksine beraber yaptık beraber yapıyoruz diyebileceğiniz gün sizi de aramızda görmek istiyoruz.”



Editör: Haber Merkezi