15 Temmuz darbe girişimi sonrasında darbe karşıtı duruş gösteren Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezinin de istek ve talimatları ile illerde de CHP’lilerin organize ettiği ‘cumhuriyet’ ve ‘demokrasi’ değerlerine sahip çıkan mitingler düzenlenmeye başlandı.

Taksim mitingi ile başlayan bu sürecin devamı İzmir Gündoğdu Meydanı’nda yapılacak olan ‘Cumhuriyet ve Demokrasi’ konulu miting ile sürecek. 4 Ağustos Perşembe günü gerçekleşecek olan mitingin başlama saati 19:00 olacak. CHP İzmir İl Başkanlığı’nın organize ettiği mitinge CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katılması bekleniyor.

BELEDİYEDE AYRINTILAR KONUŞULDU
Bu önemli mitingle ilgili bilgi vermek ve katılımın büyük olması için ilçelerde çağrıda bulunmak adına İl Başkanlığının talimatı ile Tire’de bir toplantı yapıldı. Önceki gün Tire Belediyesi Konferans Salonu ve Gösteri Merkezi’nde yapılan toplantıya; Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek, eski Bakan Halil Çulhaoğlu, CHP Genel Merkez Yüksek Disiplin Kurulu Üyeleri Şehrazat Mercan, İzmir İl Örgütü yöneticileri Alper Yücel ve Yücel Özen, CHP Tire İlçe Başkanı Hakan Şenoyar, İzmir eski milletvekili adayı Ülkümen Rodoplu katılan isimler arasındaydı.

SAAT 16:00’DA SPOR SALONU’NDA HAREKETE GEÇİLECEK
Toplantıda yapılacak olan miting hakkında görüşler dile getirildi, Tire’den gerçekleşecek katılım ve bu katılımın ne şekilde gerçekleşeceği konuşuldu. Alınan kararla 4 Ağustos Perşembe günü saat 16:00’da Kapalı Spor Salonu önünden kaldırılacak otobüs ve minibüslerle ücretsiz olarak vatandaşların ve partililerin İzmir Gündoğdu Meydanı’nda götürülüp getirilmesi kararlaştırıldı.

“KENDİ KENDİMİZE MUHALEFET OLMAYALIM”
Toplantıda bir konuşma yapan Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek, şunları söyledi: “Öncelikle böylesine önemli bir toplantıyı Tire’de yaptığınız için teşekkür ederim, bu toplantının amacı birlik ve beraberliğimizi arttırmak, genel olarak partimiz muhalefette olabilir ama kendi kendimize muhalefet olamayız, birbirimize sahip çıkmalıyız, basın önünde ya da farklı alanlarda kendimizi eleştirmemeli eğer varsa problemler bir araya gelerek birbirimize sahip çıkarak çözmeliyiz. Biz Tire’de ve İzmir’de iktidarız, ilçe teşkilatımız ve il teşkilatımız için ne gerekiyorsa her türlü yardım ve desteği vermeye hazırız.” 

Editör: Haber Merkezi