Düzenlenen basın açıklamasını CHP Tire Kadın Kolları Başkanı Gülgün Gözeger yaptı. Gözeger şu ifadeleri kullandı, “Hepimiz aileyiz, Toplum olarak Yasam standartlarımızın en iyi, en özgür ve hiç kimsenin bir başkasının özgürlük haklarına ve kişiliğine saldırısı olmasın diye mücadele ediyoruz. Bugün burada CHP Tire Kadın Kolları olarak Türkiye’nin kanayan en büyük yarasını konuşuyoruz. İstismar. Her yerde, herkese, lafla, fiziki olarak, şiddetle ve dedikodu ve iftirayla, bu istismarcıların görüşü yok. Bunların göstermelik siyasi çizgileri olsa da, insan ya da değil olmak üzere iki kısımdır.

İstismar her yerde ve herkese olabilir. Bizim CHP Tire Kadın Kolları olarak en yakınımızdan, en uzağımıza kadar bu istismar ve tacizlere isyanımız var. Önce kızlarımızın eteklerine değil, oğlanlarımızın aklına dikkat edelim. Eğitimse eğitim, bilinçse bilinç.

Bir yılda bu ülkede, evlerimizde, sokaklarımızda, okullarımızda, yurtlarımızda, yüzbinlerce çocuk cinsel istismara uğruyor? Bunların kaç tanesi sesini çıkartsa da duymazdan geliniyor, susturuluyor, korkutuluyor, hatta evlendiriliyor? Kaç tanesi suç duyurusunda bulunabiliyor? Kaç tanesinin suç duyurusunu bir savcı dava açmak için gerekçe sayıyor? Kaçının faili ceza alıyor? Kaçı faillerine ‘aile’ demek zorunda bırakılıyor?

ÇOCUKLUK, BİZİM GELECEĞİMİZ, ONURUMUZ VE NAMUSUMUZDUR

Kanarya mahallesinde 4 yaşında bir çocuğa tecavüz edilmesiyle çocuk istismarı yeniden gündemde. Çocuklar, insanların en masum halidir; çocuklar, yaşadıkları müddetçe iyilikler, güzellikler hiç bitmeyecek demektir. Onlar kendilerine ait masum ışıkla kötülükler üzerini örtme gibi önemli bir etkiye sahiptir. En mutlu zamanlarımız, en huzurlu anlarımız ve arzularımızın en saf olduğu dönemlerimiz olan çocukluk bizim geleceğimiz, onurumuz ve namusumuzdur. Korumak en temel ilkemiz olmalıdır. Bu bağlamda CHP Tire Kadın kolları ve her CHP ailesi olarak, her yerde isyanımız yükseliyor! Yükselmeli de ama biz, ne yazık ki, çok iyi biliyoruz: Bu münferit değil, erkek şiddeti; hatta münferit değil, adeta devlet politikası! Çocukları istismar edenlerin evlilik yoluyla aklanmasının önerilmesi bile istismarı meşrulaştırır dediğimizde bunu demek istemiştik. 15 yaş altında ‘Rıza’yı tartıştırmayın dediğimizde tam da bunu önlemeye çalışmıştık.

CHP’Lİ KADINLAR SUSMAYACAĞIZ, ONLAR UTANACAKLAR

Ama çocuk hamileliklerinin etkin soruşturulmaması, çoğunlukla istismarı açığa çıkaran rehber öğretmenlerin kısıtlanması, “bir kereden bir şey olmaz” denebilmesi, mevcut cezalar dahi çok ağır diye uygulanmazken ‘daha ağır ceza’ diyerek toplumun gözünü boyama ve cezasızlığı artırma çabası, fail yerine taciz/cinsel saldırı mağdurunu suçlamaya yönelik yaklaşımlar… Tüm bunlar ve dahası bu şiddeti hayatlarımıza egemen kılıyor. Bu yüzden birkaç gün sonra İkitelli’de benzer bir istismar girişimi olduğunu duyunca isyan ediyoruz, ama şaşırmıyoruz. Aynı gün bir kadının metrobüste yaşadığı cinsel saldırıya cevaben, erkeklerin şiddet uygulamamayı becermesi yerine kadınlara ayrı vagon konusunun gündeme getirilmesine de şaşırmıyoruz, ama isyan ediyoruz. CHP Tire Kadın Kolları olarak; soruyoruz: Tacizin, tecavüzün, çocuk istismarının olmadan önlenmesi için daha kaç çocuğun bunu yaşaması, ölmesi ve kaç kadına ‘sen tahrik etmişsindir’ imasında bulunulması gerek? Çocuğa, kadına, mağdura şiddete hayır diyoruz. Ama biz CHP’li kadınlar susmayacağız, onlar utanacaklar.”

Editör: Haber Merkezi