2019 yılı öncesi il ve ilçe örgütlerinde yenilenme ve kongre sürecine giden Cumhuriyet Halk Partisi’nin Tire İlçe Örgütünde de kongre süreci yaşandı. Mevcut İlçe Başkanı Hakan Şenoyar ile eski İlçe Başkanı Mustafa Güngör’ün yarıştığı kongrede zaman zaman gergin anlar yaşandı. Mevcut 321 delegenin 308’inin oy kullandığı ilçe kongresinde geçersiz oy çıkmadı. Kullanılan oyların 204’ü Hakan Şenoyar’a ve listesine oldu. 104 oy ise rakibi Mustafa Güngör ve listesine oldu. 100 oy farkla yeniden ilçe başkanı seçilen Hakan Şenoyar, kongrenin sonunda birlik ve beraberlik ifadelerinin yer aldığı kısa bir konuşma yaptı.

HANGAR SALONUNDA YAPILAN KONGREYE İLGİ YÜKSEK OLDU
Çok sayıda parti üyesi, delege ve konuğun katıldığı Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tire İlçe Kongresi, yeterli kalabalık oluştuktan sonra saat 13:00 civarında başladı. İstasyon Mevkiinde bulunan Belediye Hangar Çok Amaçlı Salonu’nda gerçekleşen kongreyi takip eden isimler arasında; CHP Milletvekili ve Parti Meclisi üyesi Mustafa Moroğlu, İzmir İl Başkan Yardımcıları Okan Karlıdağ ve Alper Yücel, Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek, eski bakanlardan Halil Çulhaoğlu, Bayındır, Menderes, Ödemiş, Beydağ, Kiraz ve Selçuk CHP ilçe başkanları, eski ve yeni İl yöneticileri, Tire CHP Örgütü eski ilçe başkanları da yer aldı.

TARTIŞMALI DİVAN KURULU SEÇİMİ, MUSTAFA MOROĞLU İSMİ ALTINDA OLDU
Kongrede Partinin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başta olmak üzere parti yöneticileri ve milletvekillerinden gelen telgraf mesajları alkışlar arasında okundu. Daha sonra kongrenin ‘Divan Kurulu’nun Oluşturulması’ aşamasında geçildiğinde salonda gerginlikler yaşandı. Divan Kurulunu oluşturacak isimlerin kim olacağı üzerinden giden tartışma ve gerginlikle kimi zaman iyice hararetlendi. Her iki taraftan bazı isimlerin araya girmesi ile yatışan tarafların divan kurulu başkanlığı için ileri sürdüğü iki isim de; Halil Çulhaoğlu (Mustafa Güngör tarafından) ve Okan Karlıdağ (Hakan Şenoyar tarafından) bu görevi almaktan çekildikten sonra, yapılan ortak istişareler sonrasında Mustafa Moroğlu’nun Divan Kurulu Başkanı olması her iki tarafından oyları ile kabul edildi. Divan Kurulu; Mustafa Moroğlu, Ali Gemici ve Sezer Konursay isimlerinden oluştu.

KARLIDAĞ’DAN SALONDA GERGİNLİK ÇIKARANLARA SİTEM
Divanın oluşturulmasından önce kürsüye gelen Okan Karlıdağ, bu yaşananların çok üzüntü verici olduğunu söyledi ve devamında, “Burada yoldaşça bir şekilde kongre yapamayacaksak, kendi aramızda birlikteliğimizi sağlayamayacaksak, bizim 2019 seçimlerinde halkı kendi safımıza çekmemiz mümkün olmaz. Kendimizi ikna edemezken, halkı nasıl ikna edeceğiz” diyerek salonda bulunan ve gerginlik çıkaran partililere sitem etti.

MOROĞLU’NDAN PARTİLİLERE ‘ARANIZDAKİ GERGİNLİKLERİ BİR KENARA BIRAKIN’ ÖĞÜDÜ
Divan Kurulunun seçilmesinin ve kürsüde yerini almasından sonra söz alan Mustafa Moroğlu, kongredeki gergin anların CHP’ye hiç yakışmadığını ifade etti. Moroğlu, Erdoğan iktidarına karşı mücadele içinde olmaları gerektiğini belirtti ve tüm CHP’lilerin her türlü anlaşmazlığı bir kenara bırakıp, 2019’a hazırlanması gerektiğini söyledi.

TEKİN, “FAALİYET” VE “MALİ HESAP” RAPORLARINI OKUDU
Divan Başkanı Moroğlu’nun partililere öğüt veren konuşmasının ardından, Mevcut İlçe yönetimi adına Ramazan Tekin tarafından, “Faaliyet” ve “Mali Hesap/ Gelir-Gider” raporları sıra ile madde madde okundu.
Faaliyet Raporunda, Tire Örgütünün geride kalan süreçte yaptığı tüm siyasi çalışmalar, özet bir ifade ile madde madde okundu. Aynı şekilde Mali Hesap Raporunda da gelir ve gider kalemleri tek tek rakamlar verilerek okundu.Raporların okunmasının ardından, salondakiler tarafından oy birliği ile ibra edildi.

“BİZİM TEK DÜŞMANIMIZ TEK ADAM ZİHNİYETİNE SAHİP AKP’DİR”
Kongrede kimse söz alıp önerilerini ifade etmek için kürsüye gitmeyince, aday olan iki ismin konuşmalarına geçildi. Çekilen kura sonrası ilk sözü, mevcut ilçe başkanı Hakan Şenoyar aldı. Şenoyar konuşmasında, şunları söyledi: “Cumhuriyet Halk Partisi demokrat kimliği ile boy gösteren bir siyasi partidir. Hiç kimse CHP’de parti içi demokrasi sebebiyle karşı karşıya gelmez. CHP bir ailedir. Bizlerin düşmanı bizler değiliz. Bizlerin düşmanı bellidir. Bizim tek düşmanımız, ‘tek adam’ zihniyetini ülkemizde hakim kılmaya çalışan AKP zihniyetidir.
Ben Hakan Şenoyar olarak kimsenin adamı değilim. Ben halkın ve partililerimin adamıyım. Biz İlçe Örgütü olarak geçen referandumda İzmir’deki en yüksek ‘hayır’ oyu oranını yakalayan ilçe olduk. Bu rastgele, kendiliğinden olan bir şey değildir. Çalışmak ve çabayla olan bir ilerlemedir.
Bizler tek adam diktatörlüğüne karşı olarak, halkın adamı olarak görevimizi sürdüreceğiz. Bugün ülkemizde ‘tek adam’ rejimi var. Tek adam; ‘Kaç çocuk yapacağınıza’, ‘Araçların camlarına film takılıp takılmayacağına’, ‘KHK’larla kimlerin görevlerinden alınacağına’, ‘Yolun sağından mı yoksa solundan mı geçileceğine’ karar vermektedir.”

“ÇANAKKALE’Yİ CÜZDANI DOLU OLANLAR DEĞİL, YÜREĞİ DOLU OLANLAR KAZANDI”
Şenoyar, sözlerinin devamını şu şekilde getirdi: “İki yıl önce burada göreve geldikten sonra birçok şey yaşadık. Tabi üzüldüğüm birçok konu da oldu maalesef. Fakat bunların hepsi geride kaldı. Bizler çalışmak ve parti içi demokrasiyi çalıştırmak zorundayız. Bizler, partili olarak nasıl geçmişimize sahip çıkıyorsak. Bugünümüze de yarınımıza da sahip çıkmalıyız. Hepinizin demokrasi aşığı olduğunu biliyorum. Sizden tek istediğim, bu partinin ve ülkenin ilerlemesi için, idealleriniz için karar verip oyunuzu kullanın. Unutmayın, bu ülkeyi Çanakkale’de cüzdanı dolu olanlar değil, yüreği dolu olanlar kurtardı. Diğer ilçe başkanı adayı Mustafa Güngör ağabeyi de adaylığından dolayı tebrik ediyorum.”

“BENİM İÇİN ‘MEYHANEDE ADAYLIĞINI İLAN ETTİ’ ŞEKİLDEN SEVİYESİZCE KONUŞTULAR”
Daha sonra kürsüye gelen eski İlçe Başkanı ve mevcut Tire Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi meclisleri üyesi Mustafa Güngör söz aldı. Güngör, “Bugün çok özel bir gün. Ülkemizin kurucusu ve büyük önderimiz Atatürk’ün Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı verdiği gün.
Bundan iki gün önce partili arkadaşlarım ve dostlarımla birlikte buluştuğumuz yemekli bir toplantıda adaylığımı değerlendirdik ve nihayetinde adaylığımı orada ilan ettim. Maalesef bu özel toplantı, bazıları tarafından sosyal medya üzerinden, ‘Meyhanede adaylığını ilan etti’ şeklinde çok seviyesiz ifadelerle dile getirildi. Bu bizleri çok üzdü. CHP’lilere yakışmadı.
Bizler CHP’liler olarak Atatürk düzenini yok etmek için mücadele eden tek adam düzenine karşı mücadele etmeliyiz. Bunun için benimle birlikte çabalamaya var mısınız? Partili büyüklerimiz ve dostlarımızın ısrarı ile AKP’nin yürüttüğü zulme karşı görev almak üzere aday oldum” dedi.

“BENİM İÇİN PARTİ HERŞEYİN ÖNÜNDEDİR”                               
Güngör, sözlerinin devamında şu ifadelerde bulundu: “Benim doğdum yer, köyüm bellidir. Kızılcaavlu köyünde doğdum ve büyüdüm. Kızılcaavlu’da son referandumda % 91 civarında ‘hayır’ çıktı. Şuan yaşadığım Çayırlı köyünde ise % 95 civarında ‘hayır’ çıktı. Bizim olduğumuz yerde bir tek CHP olur. Benim için önce CHP gelir. Parti herşeyin önündedir.”

“CHP’DE ÖTELEME VE AYRIŞTIRMA OLMAYACAK”
Şenoyar, kongre sonunda kısa bir konuşma yaptı ve kendisiyle birlikte emek veren herkese teşekkür etti. Şenoyar, kongrede kazananın CHP olduğunu, tüm partililer olduğun söyledi. Şenoyar, herkesin bu partinin bir parçası olduğunu, kimsenin ötelenmeyeceğini, ötekileştirilmeyeceğini ve ayrıştırılmayacağını ifade etti.

PARTİ YÖNETİMİNİ OLUŞTURAN İSİMLER :                            
Hakan Şenoyar’ın seçim listesinde yer alan isimler şöyle oldu. Yönetim Kurulu Asil Listesi: Müberra Özge Cilasun Zerey, Serpil Daşdöven, İsmail Güleç, Hasan Güler, Emel Koç, Nejat Kulp, Onur Otar, Süheyla Ödek, İbrahim Öztürk, Selda Şeker, Ramazan Tekin, Şenol Uçar, Mahmut Yavaşer, Emre Yılmaz isimlerinden oluştu.
Yönetim Kurulu Yedek Listesi ise; Recep Özen, Ahmet Barış Kırlı, Efendi Sevinç, Ahmet Kula, Şengül Savaş, Ferhat Erçoban, İsmail Koyuncu, Tülin İçen, Hatice Canoğlu, Sedat Martoğlu, İsmetullah Uca, Taylan Koçhisarlı, Neslihan Yılmaz, Sezgin Uysal isimlerinden oluştu.

İL DELEGELERİNİN İSİMLERİ :
Şenoyar’ın İl Delegeleri Listesinde ise şu isimler yer aldı: Mehmet Aydın, Arzu Başargan Kasap, Nejat Bozkurt, Nejla Kasapoğlu, Nihat Koç, Mehmet Soylu, MestanSulukoğlu, Hakan Şenoyar, Elvan Tetik, Bekir Tuzgu, Aysun Yağcıoğlu.

Editör: Haber Merkezi