Nefes nefese geçen genel kurulda Hakan Şenoyar 6 oy farkla yeni ilçe başkanı oldu.
Ergün ÇELİK

CHP Tire’de nefes kesen kongre.  Mevcut İlçe Başkanı Şenol Sardoğan ile İlçe Sekreteri Hakan Şenoyar’ın yarıştığı CHP İlçe Kongresi’nde kazanan 6 oy farkla Hakan Şenoyar oldu. Kayıtlı toplam 312 delegeden 298 gelegenin oy kullandığı genel kurulda, Şenol Sardoğan’ın listesi 145, rakibi Hakan Şenoyar ise 151oy aldı. Toplam 2 oy geçersiz sayıldı. Belediyeye ait İstasyon Salonu’nda yapılan kongrenin Divan Başkanlığını eski İl Sekreteri Sevda Erden üstlendi. Kongreye, İl Başkanı Bedri Serter, Belediye Başkanı Tayfur Çiçek, eski bakanlardan Halil Çulhaoğlu, bazı çevre ilçe başkanları ile delegeler katıldı. 

İKTİDAR ODAKLI ÖRGÜT YAPISI
İlçe Başkanı Şenol Sardoğan, 2013 yılının temmuz ayından bu^yana ilçe başkanı olarak görev yaptığını ve Tire’de girdikleri 5 seçimden de başarıyla çıktıklarını ifade etti. Sardoğan, “Kongremizi başarı ve barış içinde gerçekleştirdiğimiz için mutluyum. Doğru ve gerçekçi politikalar izleyecek kadrolar yönetime gelmelidir. İktidar odaklı bir örgüt yapısı oluşturacağız. Birlik ve beraberlik içinde, politikalarımızı ve parti projelerimizi halkımıza en iyi şekilde anlatacağız” dedi. 
Hakan Şenoyar, Tire’de, CHP Gençlik Kollarının kurucu başkanı olduğunu hatırlatarak, “ kadın ve gençlik kollarıyla uyum içinde çalışıp, CHP’lilerin özlük haklarını koruyacağım. Benim kavgam demokrasi kavgası, hiç kimseyle şahsi kavgam yok. Kazanan CHP oldu.” diye konuştu. 
İl Başkanı Bedri Serter ise partisinin yürüttüğü kongre sürecini demokrasi şöleni şeklinde tanımladı. Serter, “Her iki seçimde de İzmir’de oyumuzu arttırdık. Bu başarı asla tesadüfi değildir. Burası İzmir, nasıl olsa kazanırız rehavetine kapılmadık” dedi.








Editör: Haber Merkezi