Geçtiğimiz günlerde, iki gün üst üste gerçekleşen, istifalarda toplam 6 kişi CHP ilçe yönetimindeki görevinden ayrıldığını açıklamıştı. İstifalar ile ilgili yapılan basın açıklamalarında İlçe Başkanı Hakan Şenoyar’ın hedef alınması üzerine, Tire İlçe Örgütü ilçe binasında geniş katılımlı bir basın açıklaması toplantısı yaptı.

İlçe Başkanı Hakan Şenoyar, mevcut ilçe yönetimi ve bazı parti delegelerinin de yer aldığı toplantıda yönetimde yaşanan istifaların farklı şekilde sunularak algı operasyonu yapılmaya çalışıldığını, yönetimin boşalan kadroların yerine yedek listedeki yöneticileri getirmesi ile aynı şekilde görevini sürdürdüğü şeklinde açıklamalarda bulundu. 

CUMHURİYET TE, CUMHURİYET HALK PARTİSİ DE 93 YAŞINDA
Toplantıda ilk sözü alan Tire İlçe Örgütü, Örgütlenmeden Sorumlu İlçe Başkan Yardımcısı Ramazan Tekin oldu. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutladıklarını Cumhuriyetin 93. yıl dönümünün aynı zamanda Cumhuriyet ile yaşıt olan ve cumhuriyetin en büyük savunucusu olan Cumhuriyet Halk Partisi’nin de 93. yaşı olduğunu belirten Tekin, basında yer alan istifa haberlerinin tam olarak gerçeği yansıtmadığını belirtti. İstifa eden arkadaşlarından Hatice Güzel’in bu grupla alakası olmadığını kendisinin 10 gün önce kişisel sebeplerinden dolayı parti yönetiminde yer alamayacağını belirtip istifasını verdiğini söyleyen Tekin, “Bugün böyle bir günde, ülkemizin çok sıkıntılı günlerden geçtiği şu dönemde daha önemli ve ciddi konuları konuşmayı, partimize ve ülkemize nasıl daha iyi hizmet edebileceğimizi konuşmamız gerekirken, burada böyle konuları konuşmak ve basın açıklaması yapmak zorunda bırakılmaktan dolayı üzüntülüyüz. Bu durum her şeyden önce partimize zarar vermektedir. Artık enerjimizi iç çekişmelerde kullanmaktan kurtulmalıyız” dedi.


“1992 YILINDAN BU YANA CHP’NİN İÇİNDE ÇALIŞIYORUM”
Daha sonra söz alan İlçe Başkanı Hakan Şenoyar, seçimle gelen bir ilçe yönetim olduklarını ve göreve geldikleri ilk günde olduğu gibi aynı hizmet anlayışı, aynı kucaklayıcı ve beraberlik vurgusu içinde parti çalışmalarını yürüttüklerini, yönetimdeki görevlerini sürdürdüklerini söyledi. 
1992 yılından bu yana CHP saflarında yer alan, gençlik yapılanmalarında başlayan ve günümüze kadar gelen bir hizmet hayatının olduğun söyleyen Şenoyar, CHP’nin iç çekişmelerden uzak halkla iç içe bir siyasi çizgide gitmesinin
gerektiğini, ilçe başkanı kim olursa olsun onun etrafından birleşip parti için çalışmak gerektiğini söyledi.


“BİR KİŞİ BİLMEDİĞİ KARARIN ALTINA İMZA ATMAZ !”
İlginç noktalara değinip dikkat çeken açıklamalarda da bulunan Şenoyar, “Bir kere parti yönetiminde alınan bir karara imza atılmışsa, imza attan kişilerden birileri sonradan kendisinin de imzası olan şeye kalkıp itiraz etmesi doğru değildir. Herkes iyi bilir. Bir konuda önce bir karar alınır. Sonra alınan bu karar kişiler tarafından bilinerek kabul edilir ve imzalanır. Hiç kimse olmayan kararların altına önceden imza atmaz.” dedi.
Partiyi yönetirken tüzük çerçevesinde hareket ettiklerin söyleyen Şenoyar, “Parti tüzüğümüzde ne deniyorsa o çerçevede hareket ediyoruz. Aykırı hareket ettiğimizi söyleyen İl merkezi ve Genel merkeze başvurabilir. 


“4 MİLYON SURİYELİ İŞSİZLİĞİ ARTTIRDI”
CHP’liler olarak her an uyanık ve dikkatli olmaları gerektiğini belirten Şenoyar, ülkenin zor günlerden geçtiğini belirtti ve herkesi bu süreçte partisine sahip çıkmaya davet etti. Türkiye’de 4 milyon civarında mülteci olduğunu, bu yüzden ekonomik dengelerin bozulduğunu söyleyen Şenoyar, “İşsizlik sorunu her geçen gün artıyor. Bunun en önemli sebebi ülkede bulunan 4 milyon Suriyelidir.” dedi.


KOMİSYONLAR İNADINA ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRECEK DUYURUSU
Kurdukları komisyonlara da laf edilmesi üzerine bun konuya da değinen Şenoyar, “Parti yönetimi olarak göreve geldiğimizde farklı komisyon kurduk. Bunlar partili partisi Tireli vatandaşlarımıza her alanda hizmet götürmek, sorunlarını çözmek, ihtiyaçlarını karşılamak amacıylaydı. Bu komisyonlardan sadece biri ‘Kültür, Sanat ve Sosyal Etkinlikler Komisyonu’ydu. Tüm komisyonlarımızdaki çalışmalarımızı bundan sonra da inadına sürdüreceğiz. Burada ihtiyaçlara ve isteklere göre çeşitli kursları vermeye de devam edeceğiz. Burada bunu duyuruyorum.” dedi. 


“FETÖ İLE AKP ARASINDA FARK YOK”
Yönetim Kurulu ‘karar defteri’nin partide asılı olduğunu, isteyen herkesin inceleyebileceğini belirten Şenoyar, sözlerinin sonunda AK Parti’ye yüklendi ve Parti olarak yaklaşmakta olan referandum seçimine hazırlanmaları gerektiğini, enerjilerini buna yönlendirmeleri gerektiğini söyledi. Şenoyar, 15 Temmuz darbe kalkışmasının ciddi bir tehlike olduğunu ve atlatıldığını belirten Şenoyar, Fetö’nün güçlenmesi noktasında AK Parti’nin suçlu olduğunu söyledi ve sözlerini; “Fetö ve AKP hiç fark etmiyor. İkisi de aynı. Tek yumurta ikizlerinin birer parçası” şeklinde sürdürdü.



Editör: Haber Merkezi