Tire CHP İlçe Başkanlığı geçtiğimiz günlerde CHP Parti okulu tarafından başlatılan eğitimlerin ikincisi parti binasında düzenlendi.

 

Serkan ÇİÇEK

 

Cumhuriyet Halk Partisi genel merkezi tarafından başlatılan parti içi eğitim çalışması projesi ‘CHP Parti Okulu’ eğitimine İl Eğitim Sekreteri Abdullah Aydemir,  CHP Tire İlçe Başkanı Şenol Sardoğan, CHP İl Eğitim Merkezinden Eğitmenler,  CHP İlçe Eğitim Sekreteri İbrahim Koç katıldı. İlçe Eğitim Sekreteri İbrahim Koç ;CHP parti okulu tarafından başlatılan eğitimlere ikincisini yapmaktayız. Daha önce yaptığımız eğitimde oluşturulan proje gruplarından dört projeyi uygulayarak hayata geçirdik. Bu eğitimlerde, parti tüzük ve programında belirtilen amaç ve hedeflerini ,partinin değerlerini, ideolojisini, tarihini,politika ve projelerini paylaşmak; parti kararlarını benimsemek ,parti üyelerinin kişesel gelişimlerine katkı sunmak ,parti üyelerini teorik bilgiyle donatmak, deneyim ,beceri ve yeteneklerini artırmak amaçlanmaktadır. Ayrıca eğitim alan gruplar içinde dört kişiden oluşan alt proje grupları oluşturulup bunların birer projeyi yaşama geçirmesi hedeflenmektedir. Bu projelerin gerek halkla temasta, gerekse bir projeyi uygulama pratiğinde parti ve üyemize katkısı olmaktır” dedi.


İki gün sürecek olan ‘CHP Parti Okulu’ eğitim programı, iki gün boyunca parti binasında üyelerin katılımıyla sürdü. Program, genel merkezin belirttiği şekilde, Program  sabah saat 09:00’da başlayarak  ve akşam saatlerine kadar süren eğitim  İlk  gün, üyelerin temel siyasi eğitimine yönelik teorik dersler verildi. İl merkezinden gelen, alanında uzman eğitimcilerin verdiği dersler arasında; ‘Halkla ilişkiler ve iletişim’, ‘CHP tarihi’, ‘CHP programı’, ‘CHP tüzüğü’, ‘Sosyal demokrasi’, ‘ ‘Sosyal proje yönetimi’ yer aldı. Parti Okulu programının  ilk  günü tamamlanmış oldu.  Son gününde ise ‘sanal’ ve ‘gerçek’ proje çalışmaları ve sonrasındaysa ‘sosyal proje sunumu’ ve ‘gerçek proje sunumu’ yapıldı. İkinci günün sonunda katılımcılar sanal bir proje üzerinde çalışmak üzere dört gruba ayrıldı. Programın ikinci günü gruplar sanal sosyal projelerini hazırlar ve hazırladıkları projenin aşamalarını aralarında paylaşarak, bilgisayar ve projeksiyon cihazları aracılığı ile tüm sınıfa sunuldu. Sosyal bir projenin yönetimi hakkındaki bu çalışma tamamlandıktan sonra, eğitim programının devamı niteliğindeki projeleri uygulayacak ve danışmanlar tarafından izlenecek olan gruplar oluşturacak. Uygulama grupları alan çalışması olarak uygulayacakları gerçek projelerini hazırlayarak sunumunu yaptılar. 
Editör: Haber Merkezi