Ercan ÇELİK

Geçtiğimiz Pazar günü Tire Gölet Restoran'daki kahvaltıda bir araya gelen Cumhuriyet Halk Partili 30 genç delegeye, İlçe Başkanı İsmail Güleç, İZELMAN Genel Müdürü Burak Alp Ersen, Tire Gençlik Kolları Başkanı Görkem Çolak ve çok sayıda gençlik kolları üyesi eşlik etti. 
Kahvaltıya, gençlerin ilçe başkanı olarak görmek istedikleri Eski İlçe Başkanı Hakan Şenoyar da katıldı. Toplantı boyunca fikir alışverişinde bulunan gençler, parti yetkilileriyle de görüştüler. 

ÇOLAK: "ADAYIMIZ HAKAN ŞENOYAR"
Kahvaltı programında basın açıklaması yapan Gençlik Kolları Başkanı Görkem Çolak, "Her mahalleye sandık koyarak bir seçim yaptık. Biz gençlik olarak çok sorun yaşadık. Yeri geldi işimizle tehdit edildik ama biz dik durduk. Bu ülkede birleştirici gücün CHP olduğuna inandık. Delege seçimlerinin ardından gençlerle toplandık. Barışçıl, kardeşçe herkesi kucaklayan bir yönetim anlayışı istediğimiz konusunda birleştik. Mevcut ilçe başkanımız İsmail Güleç’e teşekkür ediyoruz. Kendisi bize başkanlıktan öte abilik yaptı. Kendisi kongrede aday olmayacağını, kendisinin de başkan olmasını istediği kişinin bizimki ile aynı olduğunu söyledi. Hakan Şenoyar abimizi ilçe başkanı olarak görmek istediğimiz kararını verdik. Hakan abimiz gençlik kollarından gelmiş bir kişidir. Hakan Şenoyar’ı aday olduğunda birleştiriciliğin ve sevginin adayı olarak tanıtacağız." dedi.

GÜLEÇ: "YÜREĞİNİZ, SAMİMİYETİNİZ ÖNEMLİDİR"
CHP Tire İlçe Başkanı İsmail Güleç ise, "Sizlerle aynı çatı altında olmaktan gurur duyuyorum. Bugün bu toplantının gerçekleşmesini sağlayan kardeşlerimize teşekkür ediyoruz. Ülkemiz zor bir dönemden geçiyor. Bu dönemde umut Cumhuriyet Halk Partisi’dir. Partimiz, bu yerel seçimlerde, son İstanbul seçimlerinden sonra yakaladığı ivme ile iktidar yoluna büyük adımlar atmakta. Önümüzde kongre var. Kongre öncesi delege seçimi gerçekleştirdik. Hepiniz koştunuz emek verdiniz. Birlikte delege seçimlerini olması gerektiği gibi gerçekleştirdik. 24 Aralık’ta kongremiz var. Ben aktif siyasete Hakan Şenoyar ile girdim. Daha sonra ilçe sekreterliği ve Hakan Şenoyar’ın istifası ile ilçe başkanlığına seçildim. Bu süreçte hep birlikte yol aldık. Hiçbir zaman birbirimizi yarı yolda bırakmadık. Partinin geleceğidir önemli olan dedik. CHP’nin iktidar olması için çalışmalarımızı sürdürdük. Kongre süreçleri tazelenme tekrar filizlenme süredir. Bu kongrenin bizim için hayırlı olmasını diliyorum. CHP, cebi dolu olanların değil yüreği dolu olanların kazandığı partidir. Yüreğiniz samimiyetiniz önemlidir. Örgütün bir kantarı vardır. Bu kantar doğru tartar. Bu kantarın 24 Aralık’ta seçimini doğru yapacağına inanıyorum."

ERSEN: "ÖNCELİĞİMİZ, DURUŞ VE İDEOLOJİ OLMALI"
Kahvaltıya katılan isimlerden biri olan ve CHP'de uzun yıllardır siyaset yapan İZELMAN Genel Müdürü Burak Alp Ersen, "Gençlik kollarından yetişen bir abiniz olarak, İZELMAN Genel Müdürü olarak İsmail Başkan ve Görkem Başkan’ın daveti ile geldim. 18 yaşından beri bu partinin üyesiyim. Siyasette başarı, durduğu yeri değiştirmeyenlerle oluyor. Bunu özellikle söylemek istiyorum. Sizden talebim hepinizin yaşı genç, partimiz 99 yılında aday gösterdiğinde 570 oy almıştı. Oy verenlerden biri bendim. Biliyorsunuz ben delege dahi olmadım. Ben hayatım boyunca 2 defa delege oldum. Bundan 10 yıl öncede delege oldum. Hakan Başkan sayesinde 2 dönemdir burada delege seçimi yapılıyorsa bu demokratik bir kazanımdır. Önceliğimiz duruş ideoloji olmalı."

ŞENOYAR: "DEMOKRATİK SEÇİM MÜCADELESİ VERDİM"
Gençlerin başkan olarak görmek istediği Hakan Şenoyar da yaptığı konuşmada, "Ben uzun yıllar partide demokratik seçim mücadelesi verdim. 1992’den 2016 yılına kadar, tüm yönetim kurulu üyelerini sayın 11 kişiden, 2011’den sonra 15’e çıktı yönetim kurulu üye sayısı. 1992’den 2016 ya kadar 9 yönetim geçti, 15 kişiden en az 300-400 kişi olması lazım. Hayır, arkadaşlar 40 kişiyi geçmedi. Sağdan sola say aynı, soldan sağa say aynı. Bende 8 dönemin delege listeleri var. Bornova’da oturuyor, Tire’ nin Dallık Mahallesinden delege olmuş. Delege seçimi şöyle oluyordu, üye listesi alınıyor eve gidiliyor, kendisine oy verecek olan delege yapılıyor. Bizi AKP, MHP, İYİ Parti ilgilendirmiyor. CHP’de en demokratik nasıl hizmet ederiz, yaşanabilir Türkiye nasıl olur onun hesabını yapmalıyız. CHP’li siyaset yapacaksa CHP’yi rantının üzerinde tutacak. Bugünkü Türkiye’de baktığınız zaman kapitalist sistem oturdu, oturacak." dedi. 

"HENÜZ ADAYLIĞIMI AÇIKLAMADIM"
İlçe başkanlığı için henüz adaylık açıklaması yapmadığını hatırlatan Şenoyar, "Ben daha CHP ilçe başkanlığı adaylığımı açıklamadım. Bir anlayışın bu partiyi terk etmemesi lazım. Bu partide yer bulamadık diye gidip başka partilerin bayrağı altında rozet takmamak lazım. Örgütsel bağlamda çalışırsak kazanırız. Ben daha adaylığımı açıklamadım, Görkem Başkan davet etti geldim. Salı akşamı net bir karar vereceğiz. İnsanlar kavgadan bıkmış, şahsi meziyetleri ön planda olanlar, toplumda sosyal olamayanlar, sosyal medyada yazarak hiçbir halt olamazlar. Önce biz birbirimize sahip çıkacağız." dedi.


 

Editör: Haber Merkezi