Ercan ÇELİK

CHP Tire Kadın Kolları’nın Otel Tirem’de düzenlediği toplantıda 600 kişilik salon hemen hemen doldu. Etkinliğe Tire İlçe Başkanı Hakan Şenoyar, Tire’den sorumlu il yöneticileri Azmi Kumova, Cüneyt Oğuz, Kadın Kolları MYK üyeleri Perihan Yardımcı ve Aysel Aksoy, Ödemiş Eski İlçe Başkanı Nazan Dönmez, CHP Gönüllü Saha Çalışma Grubu Üyeleri, Bayındır, Ödemiş, Kiraz, Beydağ, Torbalı ve Buca Kadın Kolları Başkanları, Tire Giritliler Derneği Başkanı Serhan Aydın, CHP Kadın Kolları üyesi kadınlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

GÖZEGER: “ARTIK BİRLİK İÇİNDE YOL ALMALIYIZ”

Etkinlik, CHP Tire Kadın Kolları Başkanı Gülgün Gözeger’in açılış konuşmasıyla başladı. Parti içi seçimlerden ortaya konan mücadelenin, kongrelerle birlikte son bulduğunu ve bundan sonra birlik beraberlik içinde yol alınması, tek adam sisteminin karşısında bir duruş sergilenmesinin gerektiğini ifade etti. Gözeger, partililerin enerjisini parti içi mücadele yerine parti içi eğitim seferberliği ve insanlarla iyi iletişim kurarark, diyalogların artırılmasına harcamalarının daha doğru olacağını belirtti. Bunun için de ilçe yönetiminin onayıyla bir eğitim komisyonu kurup, herkesi bu eğitime davet etmek istediklerini söyledi.

KARAOĞLANOĞLU: “BU DAVA HEPİMİZİN”

Etkinlikte konuşan bir diğer isim ise Tire Belediyesi’nin CHP’li meclis üyelerinden olan Nurdan Karaoğlanoğlu oldu. Karaoğlanoğlu, “Bu güzel etkinlik için kadın kolları başkanımızı ve yönetimi tebrik ediyorum. Anadolu ve Rumeli Müdafa-i Hukuk Cemiyeti’nin devam olan CHP, Anadolu halkının yeniden küllerinden doğabileceğinin göstergesidir. Mücadeleye tüm gövdemizle katılmamız ve ilçeyle her çalışmaya hazır olmamız gerekiyor. Bu dava tüm demokrasi ve Atatürk Cumhuriyeti isteyenlerin davasıdır ve sahip çıkacağız.” Şeklinde konuştu.

YARDIMCI: “DİNLENECEK VAKTİMİZ YOK”

Tire’deki toplantıya katılan Kadın Kolları MYK üyesi Perihan Yardımcı, Tire’yi çok donanımlı ve sıcak bulduğunu belirterek, “Uzun yıllardır vermiş olduğumuz mücadelenin hep birlikte devam etmesi gerekli. Ülkenin bugünkü gidişatına örgütlenerek dur diyebiliriz. Bunun için de parti disiplini ve saygısını yitirmeden, topyekün, tek vücut mücadele etmemiz gerekir. Dinlenecek vaktimiz bile yok. Herkes, hiç kimseden görev beklemeden ben ne yapabilirim diye düşünmelidir.” Dedi.

ŞENOYAR: “AKP ZİHNİYETİ ÜLKEYİ UÇURUMUN KENARINA GETİRDİ”

CHP Tire İlçe Başkanı Hakan Şenoyar konuşma için kürsüye geldiğinde partililerden uzun süre alkış ve tezahürat aldı. Salondaki partililerin son derece heyecanlı olduğu gözlendi. Partide kadınların yeri ve önemi ile ilgili görüşlerini aktaran Şenoyar, daha sonra FETÖ konusunda iktidara yüklendi. Devleti FETÖ’ye teslim edenlerin sonradan çıkıp ağlayarak “kandırıldık” demelerine dikkat çeken Şenoyar, “Bunlar 15 Temmuz kalkışmasından sonra 20 Temmuz’da kalkıştılar ve gerçek darbeyi yaptılar. OHAL adı altında KHK’lar ile ülke yönetmeye çalışarak halkın iradesi dediğimi meclisi yok sayıyorlar. Sonra da çıkıp milli iradeden bahsediyorlar. Şeker fabrikalarının satılması demek, bu ülkenin tarım ve pancar ekicisi köylüsünün, milletin bağrından kalbini söküp, yerine pil takmak demektir. Şeker pancarıyla şeker hastalığını iliştirenler, insanlarla dalga geçme hadsizliğine düşmektedir. Asıl amaç, Cumhuriyet ve Atatürk ile mücadele. Bunlar iktidara geldiği günden beri cumhuriyetin kazanımlarını yok etmek için savaşıyorlar. AKP zihniyeti bu ülkeyi uçurumun kenarına getirmiştir.” Dedi.

Konuşması zaman zaman alkışlarla kesilen Şenoyar, etkinliğe katılan herkese teşekkür etti.

Etkinlikte Turgutlu Köyü Halk Oyunları Ekibi’nin gösterisi damga vurdu ve ekip, izleyenlerden büyük alkış aldı. CHP Tire İlçe Sekreteri Berrin Büyükdereli’nin okuduğu şiir ise programa renk kattı.

Editör: Haber Merkezi