Ak Parti Tire İlçe Teşkilatı Ağustos Ayı İlçe Danışma Kurulu Toplantısı, İzmir Milletvekili Ali Aşlık’ın katılımları ile gerçekleşti.


Dilek KART / Yerel Güç Gazetesi



Toplantının açılış konuşmasını yapan Ak Parti Tire İlçe Başkanı Mehmet Çeltikcoğlu, konuşmasına başlamadan önce 14 yıl önce yaşanan Gölcük Depremi’nde hayatını kaybedenlere rahmet, yakınlarına ve ulusumuza bir kez daha geçmiş olsun temennisinde bulunarak, milletimizin böyle acıları tekrar yaşamamasını dilediğini söyledi.
Ak Parti’nin birkaç gün önce 14 Ağustos tarihinde kuruluşunun 12’inci yılını hep birlikte kutladıklarını ifade eden Başkan Çeltikcoğlu, “Basın ve sosyal medya aracılığı ile sevincimizi halkımızla paylaştık. Son 11 yılda Ak Parti iktidarında ülkemize ve halkımıza yaptığımız hizmetleri, halkımızın partimize, Başbakanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a olan teveccühü ile iftihar ettik. İnşallah daha nice 12 yıllar bu büyük ülkeye ve halkına hizmet etme onurunu yüce rabbim bizlere ihsan eyler. Ülkemiz üzerinde oynanan bütün oyunlara rağmen, iktidarımıza karşı düzenlenen tüm komplolara rağmen Ak Parti olarak hizmetkârlığına soyunduğumuz bu aziz millete hizmet etmek ve 2023 büyük Türkiye ideallerimize ulaşmak için daha çok çalışmalıyız. Son dönemde yaşanan olaylar bunu daha açık bir şekilde ortaya koymuştur” dedi.

ZARAFET İÇERİSİNDE YEREL SEÇİMLERE GİRECEĞİZ
Ak Parti Tire İlçe teşkilatı olarak kutsal ramazan ayında çalışmalarını ara vermeden sürdürdüklerine dikkat çeken Çeltikcoğlu, “Milletvekillerimizin katılımıyla 2 sokak iftarı,  ilçe genelinde 125 gönül sofrasına konuk olduk. En son geniş katılımlı STK ve vefa iftarımızı gerçekleştirdik. Teşkilat olarak sorumluluğumuzun bilincindeyiz. Bizler bu göreve mevki ve makam beklentisi olmaksızın büyük Türkiye idealimize ve Aziz Milletimize hizmet etmek için seçildik. Ben ve sen kavgası olmadan, büyük bir zarafet içerisinde, çok çalışarak yerel seçimlere gireceğiz ve bu çalışmanın sonucunda 2009 yılında emanet olarak verdiğimiz Tire Belediyesini tekrar kazanarak, Tire halkıyla, halkın özlediği Ak Partili belediyeciliği kavuşturacağız” diyerek konuşmasını sürdüren Çeltikcoğlu daha sonra Ak Parti Tire İlçe Teşkilatı’nın internet ve sosyal medya sayfaları hakkında bilgiler verdi. Çeltikcoğlu, “Özellikle sosyal medya kullanımı ile ilgili olarak www.aktire.org adresinde ve Facebook’ta Tire Ak Parti adıyla açmış olduğumuz profil sayfamızda hükümetimizin icraatlarının anlatıldığı paylaşımlarda bulunuyoruz. Salonda bulunan tüm Ak Parti ailesinin de bu paylaşımlara destek vermesini istiyorum. Ne kadar çok seçmene ulaşırsak o kadar başarılı olabileceğimizi ve bu çalışmayı da tüm arkadaşlarımın destekleyeceğini biliyorum” şeklinde konuştu. 

YEREL YÖNETİM İPE UN SERİYOR
Tire’ye hizmet etme noktasında milletvekillerinin ve İl Başkanlığının destekleri ile bir sıkıntı yaşamadıklarını ancak mevcut yerel yönetimle hizmet getirme noktasında sıkıntıları olduğunu kaydeden Başkan Çeltikcoğlu, “Mart ayında bu salonda yaptığımız toplantıda mevcut yerel yönetimi 300 kişilik öğrenci yurdu konusunda halka şikâyet etmiştik. Basında çıkan haber sonrası çalışma biraz hızlandı ancak ağustos ayı ortasına gelmemize rağmen hala imar plan tadilatını tamamlayamadık. Bir isteksizlik, bir ipe un serme ne yazık ki mevcut yerel yönetimce sergilenmektedir. Çalışma takvimine baktığımızda 2013 yılında bu projemizi hayata geçirme imkânı kalmamış durumdadır. Planların onaylanması, askı süreci ancak bu yılın sonunda tamamlanacak. İnşallah 2014 yılında Ak Partili belediye ile birlikte bu eserin temelini atıp açılışını yapmak bu ekibe nasip olur” ifadelerini kullandı.

HALKIN YORUMU; BATAKLIĞI TEMİZLİYOR, KENDİSİNE GÜL BAHÇESİ HAZIRLIYOR
Tire’deki yerel yönetimin Tire için önemli konuların takipçisi ve yardımcısı olmadığını vurgulayan İlçe Başkanı Çeltikcoğlu, “Tire’deki yerel yönetim, herhalde daha önemli olacak ki, tüm belediye imkânları ile CHP ilçe binasının temizliği ile uğraşmaktadır. Mesai saati içerisinde 6 belediye görevlisi ve temizlik aracı CHP ilçe binasının temizliği ile ilgilenmekte. Halkımızın yorumu, ‘Sayın belediye başkanı CHP’nin bataklığını temizliyor, kurutuyor ve kendisine dikensiz gül bahçesi hazırlıyor’ olmuştur. Tire’nin ve halkımızın acil ihtiyaçları dururken siyasi parti binası temizliği ile uğraşmak ancak bu basiretsiz yerel yönetim anlayışı ile uygun bir davranıştır. Seçimlerden sonra 2 yıl boyunca borçlu belediye devraldım edebiyatı yapanları, sonraki 2 yıl ‘Çok şeyler yapacağım ama engelleniyorum” edebiyatı yapanları, son yılı ise göstermelik çalışmalar, İzmir Büyükşehir Belediyesi sayesinde asfalt yapmalar ve aday olunacak parti arayışı içerisinde olanları, Tire halkı seçim günü unutmayacak, gerekli cevabı gayet güzel bir şekilde sandıkta verecektir” dedi.
FRENİ PATLAMIŞ KAMYON EDASIYLA YOL ALINMAKTA
Gelecek ilçe danışma toplantısında Tire Belediyesi’nin yıllar itibariyle borç durumunu paylaşacağını açıklayan Çeltikcoğlu sözlerine şöyle devam etti, “Bakalım kim kaç para borçla devralmış ve hiçbir çalışma yapmadan, borç kaç paraya gelmiştir hep birlikte göreceğiz. 2012 yılı sonu itibariyle borç rakamı 20 milyon lirayı aşmıştır. Sadece Toptepe Gazinosu’nun 2012 yılı zararı 985 bin lirayı bulmuştur. Bu yönetim anlayışı ile 2013 yılı sonunda bu rakamlar daha da yükselecektir. Çünkü freni patlamış kamyon edasıyla yol alınmakta, seçim telaşı içerisinde günü kurtaran ama belediyeyi borçlandıran çalışmalara imza atılmaktadır.

HATALI VE YANLIŞ BİR İŞLEM İÇİN HER HAKKIMIZI KULLANACAĞIZ
“İki yıl önce hiçbir proje olmaksızın yıkılan Perakendeci Hali’nde, seçim öncesi temel atabilmek için türlü türlü çalışmalar yapılmaktadır. Belediye Meclis grubumuzla çalışmaları yakından takip etmeye, Tire’nin zararına olacak kararlar alınmasına mani olmak için yaptığımız tüm girişimler sonuçsuz bırakılmış, muhalefete söz hakkı bile tanınmamış ve 2 ay önce aynı konuda hayır oyu kullanan meclis üyeleri bir iki saat içerisinde ikna edilerek evet oyu kullanmaları sonucu ulusal yarışma yapılmaksızın kimin hazırladığı belli olmayan proje üzerinden ihaleye çıkma hazırlıkları başlamıştır. Az önce dediğim gibi bu konuda Ak Parti grubu olarak konunun takipçisiyiz, hatalı ve yanlış yapılan bir işlem için her hakkımızı kullanacağımızın bilinmesini isterim”
Milletvekili Aşlık, “AK PARTİ TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK STK’SIDIR”
Çeltikcoğlu’nun konuşmasının ardından kürsüye konuşmalarını yapmak üzere davet edilen Ak Parti İzmir Milletvekili Ali Aşlık, Ak Parti Hükümeti’nin Türkiye’yi nereden nereye getirdiğini hatırlatarak başladığı konuşmasında, “Siz ne kadar güçlüyseniz sizinle o kadar fazla oynayacaklardır. Ak Parti aynı zamanda bir Sivil Toplum Kuruluşu’dur. Çünkü mahallelere kadar örgütlüyüz. Ak Parti kadar örgütlü bir sivil toplum kuruluşu daha yok. Çok daha kararlı ve bilinçli bir şekilde yolumuza devam etmeliyiz. Biz Türkiye’yi nerelerden nerelere getirdik. Eğer dış güçler başarılı olmadıysa bunun tek nedeni milletimizin sağduyulu olmasıdır. Millet seçtiklerine sahip çıktı. Millet seçtiklerine güveniyor ki sahip çıktı. Biz yargı reformu yapmamış olsaydık bugün Türkiye Mısır’dan daha kötü durumda olurdu” dedi.
GÜNDEMİ SİZ BELİRLEYECEKSİNİZ
Aşlık, gündem belirlemeye başkalarının gündemini değil kendi gündemlerini başkalarının konuşması gerektiğini vurgulayarak devam ettiği konuşmasını şöyle noktaladı, “Gündem belirleyen olacağız, gündemin peşinden giden değil. Tire’de gündemi siz belirleyeceksiniz arkadaşlar. Bunun lamı cimi yok.  Tire’de seçim almak istiyorsanız, Tire’de konuşulanlar sizin belirledikleriniz olacak. Siz bir konu belirleyeceksiniz, o konuşulacak ve o tartışılacak. O zaman seçim başarısı arkadan gelir. Nabzı doğru tutmak, doğru insanlarla oturup kalkmak ve toplumu yakalamak gerekiyor”


 
HALK GÜVEN İSTİYOR
“Tire’den umutluyum Tire’nin bunu başaracağına inanıyorum. Geçen sefer seçim kaybettik ama o öyle bir rüzgârdı ve geldi geçti. Yerel seçimlerde, seçim alıp kaybetmek kadar kötü bir şey yoktur. Yerel seçimlerde adayın tarzı önemlidir. Topluma güven veren, gülümseyen, kapısı çalındığında içeri girilip dert anlatılabilen insanları arar halk. Bir aday çıkıyor, partisi yüzde üçlerde ama aday seçimi kazanıyor. O zaman yerel seçimlerde tarz ve kitleleri yönetmek önemli. Adam Tayyip Bey’e güveniyor ama gösterdiği adaya güvenmiyor ise bu sıkıntılı bir durum. Topluma o güveni veren kazanıyor arkadaşlar”

Editör: Haber Merkezi