Tire’nin tanınmış İşadamı Cengiz Ülgüdür, Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Birinci Bölge’den Milletvekili Aday Adayı oldu.  Önceki gün aday adaylığı dosyasını Genel Merkez’e ulaştıran Ülgüdür, ilk açıklamasını HaberTire Gazetesi’ne yaptı.

1965 yılında Tire’nin Kahrat Köyü’nde temizlik işçisi bir babanın oğlu olarak dünyaya gelen ve maddi imkânsızlıklar nedeniyle çocuk yaşta çalışma hayatına atılan Ülgüdür, bugünün temellerini o zamanki azimli çalışmaları sayesinde atmıştı. Bugün İzmir genelinde onlarca zincir mağazası bulunan Cengiz Ülgüdür, yaşadığı kent olan İzmir için Milletvekili Aday Adaylığını açıkladı.

“Lafla peynir gemisi yürümez” sözünden yola çıkan Ülgüdür’ün seçim vaatleri ise oldukça anlamlı. Ülgüdür, Milletvekili olması durumunda maaşını dar gelirli öğrencilerin eğitiminde ve toplu sünnet şölenlerinde değerlendireceğinin sözünü verdi. Cengiz Ülgüdür, maddi imkansızlıklar nedeniyle eğitim hayatını ortaokulda sonlandırmış,  sünneti ise yine maddi imkansızlıklar nedeniyle başka bir çocuğun sünnet töreni ile birlikte geçiştirilmişti.

“ELİMİ TAŞIN ALTINA KOYMA ZAMANI GELDİ”

Aday Adaylığı ile ilgili HaberTire Gazetesi’ne konuşan Tireli İşadamı Cengiz Ülgüdür, yaptığı açıklamada şu ifadeler yer verdi;

“Bu güne kadar hep kendim ve şirketim için çalıştım. Bundan sonra doğup büyüdüğüm, ekmeğini yediğim kent olan İzmir için çalışacağım. Elimi taşın altına koyma zamanı geldi. Bundan sonraki tüm enerjimi İzmir için harcayacağım. Daha önce aktif olarak siyaset yapmadım. Bu benim için bir ilk oluyor. Önceki gün birinci bölgeden aday adaylığı müracaatımı resmi olarak genel merkezimize ulaştırdım. Doğduğumuz yer ikinci bölge, doyduğumuz yer birinci bölge. Sonuç itibariyle bu memleket hepimizin. Birinci bölgeden de seçilsem İzmir’e hizmet edeceğim ikinci bölgeden de seçilsem İzmir’e hizmet edeceğim.  Bu süreçte şahsımı destekleyen herkese sonsuz şükranlarımı sunuyorum”

Editör: Haber Merkezi