Ak Parti Tire İlçe Başkanı Mehmet Çeltikcoğlu, geçtiğimiz pazartesi akşamı gerçekleştirilen, Tire Belediye Meclisi 2. Seçim devresi Mayıs 2015 tarihli belediye meclisi toplantısında yaşanan diyaloglar neticesinde Belediye Başkanı Tayfur Çiçek’in, alevi vatandaşlarımız, Bayındır ve Ödemiş Belediye Başkanları ve Ak Parti Tire Belediye Meclis Üyesi Fatoş Banu Yıldırır Şen hakkında haddini aşan ifadeler kullandığını söyleyerek Başkan Çiçek’in özür dilemesini istedi.

 

Ak Parti Belediye Meclis Grubu olarak diğer siyasi partilerin aksine toplantıya eksiksiz bir katılım sağladıklarını ve kendilerine tebliğ edilen gündem maddeleri ile ilgili olarak gerekli çalışmaları ve hazırlıkları yaptıklarını kaydeden Ak Parti Tire İlçe Başkanı Mehmet Çeltikcoğlu, “Belediye Kanununun Sayın Belediye Başkanlarına verdiği gündem maddelerini belirleme yetkisi görevi kötüye kullanma boyutunda olacak bir şekilde Tire’mizi ve halkımızı ilgilendiren, hukuki boyutları olan konular ne yazık ki Belediye Başkanımız tarafından toplantı başlamak üzere iken Belediye Meclis üyelerimize Ek Gündem maddesi adı altında toplantı gündemine alınmıştır. Örneğin bu ay Tarafımıza gönderilen gündem içerisinde 16 adet madde var iken, son dakikada ek gündem başlığı altında 8 maddenin görüşülüp karara varılması istenmiştir” dedi.

 

ALEVİ VATANDAŞLARIMIZLA ALAY EDİLMİŞTİR

Toplantıda Ak Parti Grubu olarak Ek Gündem maddeleri ile ilgili olarak Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek’ten ek gündem konularının ikinci bir oturumda görüşülmesini, konular hakkında sağlıklı ve nitelikli bilgiye ulaşabilmek adına rica ettiklerini belirten Çeltikcoğlu, “Tire Belediye Meclisinde her meclis toplantısında meclis gündemi kadar da ek gündem maddesi geliyor ve Belediye Meclis üyelerinden bilgi sahibi olmadıkları konular hakkında karar vermeleri istenmiştir.  Belediye Yönetimi ciddiyetsiz bir şekilde hazırladığı gündem maddelerini de son anda fark ettiği hatalar yüzünden bazı maddeleri de geri çekmek zorunda kalmıştır. Ana gündem maddelerinden tamamen siyasi bir konu olan ve seçim öncesi bilinçli olarak Tire Belediyesi Meclis gündemine getirilen “Cemevleri” konusu bile, Komisyon raporu olmasına rağmen gündemden çekilmiş, adeta meclis üyeleri ve alevi vatandaşlarımızla alay edilmiştir. Belediyemize ait iş makinelerinin Küçük Sanayi Sitesine devri Konusu gündem maddesine yazılmış ancak konu yine gündemden çekilmiştir” dedi.

 

“OYUNUZ KADAR KONUŞUN”, “ÇIK DIŞARI” İFADELERİ TEPKİYE YOL AÇTI

Ak Parti grubunun ek gündem maddelerinin Cuma akşamı ikinci oturumda görüşülmesi talebini Tayfur Çiçek’in önce kabul ettiğini daha sonra CHP’li bir meclis üyesinin yoğun baskısı nedeniyle de aynı akşam görüşülmesine devam etmek istediğini belirten Çeltikcoğlu, “Buna tepki göstermemiz neticesinde Sayın Çiçek bir Belediye Başkanına yakışmayacak şekilde halkımızın oyları ile seçilmiş hem de bir Bayan Belediye Meclis Üyesine hakarete varacak sözler sarf etti. Çiçek, meclis üyemiz Fatoş Banu Yıldırır Şen’e “oyunuz kadar konuşun”, “çık dışarı” diyerek toplantı salonundan ayrılmasını istemiştir. Bu yaklaşım üzerinde Ak Parti Meclis grubumuz tüm üyeleri ile birlikte salonu ve oturumu terk etmişledir” dedi.

 

“BADEM FES TAKMIŞ, BAYINDIR ZAVALLI”

Tayfur Çiçek’in komşu ilçelerin başkanlarına ve etkinliklerine de hakarete varan sözler sarf ettiğini vurgulayan Çeltikcoğlu, “Toplantı içerisinde komşu ilçemiz Ödemiş Belediye Başkanı’nın hafta sonu ilçede gerçekleşen yüzlerce insanın katıldığı uçurtma şenliği hakkında, “Badem, kafasına fes takmış, uçurtma uçuracağım diye uğraşıyor” demek suretiyle halkın oyları ile seçilmiş bir belediye başkanına ve ona oy vermiş Ödemiş halkına hakaret etmiş, küçük görmüştür. Yine geçtiğimiz hafta gerçekleşen Bayındır Çiçek festivalinin İlçe tanıtımına ve ekonomisine olan katkıları ile ilgili olarak CHP’li meclis üyesi Nazmi Bezci’nin, buna benzer çalışmaların İlçemizde de yapılmasını talep etmesi üzerine de, Belediye Başkanı Çiçek “Zavallı Bayındır’ın bir tek çiçeği var” diyerek bu İlçede yaşayan insanları küçük gören bir konuşma yapmıştır” dedi.

 

DEMOKRATİK BİR YÖNETİM İSTİYORUZ

Ak Parti Belediye Meclis Grubu olarak, İlçemizin seçilmiş Belediye Başkanı olan ve sadece gazeteler de uçakta koltuk kavgası yaparak İlçemizi tanıtan Sayın Tayfur Çiçek’ten Cuma günü yapılacak toplantı öncesinde, Ödemiş ve Bayındır Belediye Başkanları ve halkından, antidemokratik uygulamalarına tepki gösteren Ak Parti Tire Belediye Meclis grubumuzdan ve yakışıksız bir şekilde toplantı salonunu terk etmesini istediği seçilmiş bayan meclis üyemiz Sayın Fatoş Banu Yıldırır Şen hanımefendiden özür dilemesini istiyoruz. Sayın belediye Başkanının kanunun kendisine verdiği yetkileri sadece muhalefet meclis üyeleri üzerinde değil, Belediye meclis gündeminin hazırlanması konusunda da gerekli gayreti göstermesini ayrıca Belediye Meclis Çalışma Yönetmeliğinin Belediye Başkanına ve Belediye Meclis Üyelerine tanıdığı haklar doğrultusunda daha demokratik bir yönetimi Tiremiz ve Tire Halkı adına temenni eder, konuyu tüm açıklığı ile kamuoyu ile paylaşırız” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi