Büyük Birlik Partisi, Son zamanlarda fazlaca yaşanan ölümlü ve yaralanmalı trafik kazalarından sonra bölge halkı arasında adı “Ölüm Yolu”na çıkarılan Tire-Belevi Yolu için büyük bir imza kampanyası başlattı.

Ergün ÇELİK

Tire Kent Müzesi önünde imza masası kuran Büyük Birlik Partisi, en az 5 bin imza toplamayı hedefliyor. Büyük Birlik Partisi Tire İlçe Başkanı Erkan Etçi ve Milli İttifak İzmir Milletvekili Adayı Sezai Özcan’ın da katıldığı kampanyaya yoldan geçen vatandaşlar da destek verdi. İmza Kampanyası sırasında basın açıklaması yapan BBP Tire İlçe Başkanı Erkan Etçi açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

Değerli basın mensupları biz bugün burada ismi ölüm yolu diye anılmaya başlayan Belevi -Tire yolunu yaşam yoluna çevirmek için toplanmış bulunmaktayız. Yıllarca sırf siyasi rant için kaderine terk edilmiş olan bu yolda bu güne kadar çok sayıda trafik kazaları meydana gelmiş ve çok sayıda canlar yanmıştır. Bu gün geldiğimiz noktaya bakacak olursak, Sayın Başbakan çıkıyor tv ekranlarında şu ifadeleri kullanıyor;  ‘Şu kadar kilometre duble yol yaptık, şu kadar kilometre bölünmüş yol yaptık’ Tamam yaptınız çok teşekkür ediyoruz. Peki siz bunları yaparken babanızın parasıyla mı yaptınız Sayın Başbakanım? Bu ülkenin vergi gelirlerinin büyük çoğunluğunu bu bölgelerden almanıza rağmen maalesef bölgemiz yeteri kadar hizmet alamamaktadır. Biz artık bu yolda böyle üzücü ölümlü kazaların yaşanmasını istemiyoruz. Derhal gerekli çalışmaların başlatılmasını istiyoruz.

Değerli basın mensupları benim buradan çağrım şudur ki ilçemizde bulunan tüm siyasi parti temsilciliklerinin ve sivil toplum kuruluşlarının bu gün burada Belevi-Tire yolunun genişletilmesi için başlatmış olduğumuz imza kampanyamıza destek vermeleridir.

Bu imza kampanyası sadece Tire ile sınırlı kalmayacaktır. Bu yolu bizim kadar kullanan Ödemiş, Kiraz, Beydağ, Bayındır ilçelerimize de gönderilip destekleri istenecektir. İmza kampanyamız 5 gün sürecek olup 5 günün sonunda tüm imzalar toplanıp sadece Ulaştırma Bakanlığımıza değil tüm siyasi parti genel merkezlerine Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne Cumhurbaşkanımıza kadar gönderilecektir. Bu konuda Tireli vatandaşlarımızdan imza kampanyamıza destek vermelerini rica ediyorum.

Unutmayalım bu yolda yaşanan ölümler yarın bizim de başımıza gelebilir. Hepinize çok teşekkür ederim saygılarımla”

 

                                                                                         

Editör: Haber Merkezi