AK Parti’den İzmir milletvekili aday adayı olan deneyimli gazeteci ve üç bakana basın danışmanlığı yapmış Kınıklı Bilal Çetin, Tire teşkilatından destek istedi.


Çetin, “Bu bölgenin bir evladı olarak; coğrafyası, üretimi şekli, insanı ve sorunları aynı olan Bakırçay ve Küçük Menderes havzalarını, bürokratik ve siyasi işleyiş anlamında çok iyi bildiğimi Ankara’da temsil etmek için yola çıktım” dedi.

Türkiye genelinde milletvekili aday adayı patlaması yaşayan AK Parti’nin İzmir’de de çok sayıda milletvekili aday adayı olacağı konuşulmakta. Tek tek meydanlara inen ve kendilerini tanıtmaya başlayan AK Partili milletvekili aday adaylarından biri dün Tire AK Parti Teşkilatına gelerek, buradaki partililerden destek istedi.

GENÇ BİR ADAY ADAYI
İzmir’in Kınık ilçesinden olan 41 yaşındaki Bilal Çetin, yıllarca Yeni Şafak, Vakit gibi büyük gazetelerde habercilik yapmış, mesleği sırasında gerek yurt içinde gerekse yurt dışında farklı noktalara gitmiş ve dünya deneyimine sahip olmuş bir isim. 

ANKARA HUKUK MEZUNU AMA GAZETECİLİK YAPIYOR
Evli ve 3 çocuk babası olan Çetin, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu, 18 yıl gazetecilik yapan Çetin; Bekir Bozdağ, Emrullah İşler ve Yalçın Akdoğan gibi bakanlara da basın danışmanlığı yapmış biri. Ankara’da yıllarca bulunmuş ve çalışmış bir olarak bürokrasiyi, siyasi ortamları ve Meclisi çok iyi bilen Çetin, bu deneyimleri memleketi İzmir’i Meclis’te temsil ederken de kullanmak istiyor.

ÇETİN, “BU BÖLGENİN İNSANIYIM, ANKARA’YI ÇOK İYİ BİLİYORUM”
AK Parti Tire İlçe Başkanı Mehmet Çeltikcoğlu’ndan ve Tireli partililerden adaylık noktasında destek isteyen Çetin, Bakırçay Havzası ile Küçük Menderes Havzası’nın coğrafya, iklim, üretim şekli ve ürünleri, insani özellikleri ve sorunları ve toplumsal beklentileri açısından birbirine çok benzediğini söyledi. Çetin, bu anlamda kendisinin sadece Bakırçay Havzası’nın değil Küçük Menderes Havzası’nın da sorunları ve isteklerini yakından bildiğini her iki havzadaki vatandaşları da en iyi şekilde temsil edeceğini ifade etti. Çetin, “Hem bölgeden çıkan, bölgeyi bilen buranın bir evladı olmanın verdiği avantaja sahibim. Hem de Ankara’da yıllarca gazetecilik yapmış, Meclis muhabiri olmuş, Bakanlara basın danışmanı olmuş biri olarak Meclisin ve bürokrasinin işleyişini iyi bilmenin avantajına sahibim. Her ikisini birleştirip bölgeme hizmet etmek en büyük gayem.” şeklinde konuştu.

ÇELTİKCOĞLU, “BÖLGEDEN ÇIKAN ADAY ADAYLARINA DESTEĞİMİZ TAM”
Öte yandan Bilal Çetin’e aday adaylığı kararında başarılar dileyen AK Parti Tire İlçe Başkanı Mehmet Çeltikcoğlu, “Kendisine hayırlı olur inşallah. Gerek Ankara’nın dilini bilen, gerek teşkilatların dilini bilen, gerekse bölgeden çıkan biri olarak aday adayı olduğu bölgenin sorun ve isteklerini bilen biri olarak avantajlara sahip biri. Bizler Küçük Menderes Havzası teşkilatları olarak bölgemizden, içimizden çıkacak adayları her zaman tercih ederiz. Kendisine başarılar dilerim.” 

Editör: Haber Merkezi