30 Martta yapılacak olan mahalli idareler seçimlerinde İpekçiler Mahallesi muhtarlığına ev hanımı Berna Kireşçi’de adayı oldu.



Ergün ÇELİK


Tire’nin en eski mahallelerinden biri olan İpekçiler Mahallesinde, ev hanımı Berna Kireşçi, muhtar adaylığı yarışında “ Ben de varım” dedi. Mahalle muhtarlığının ciddi bir iş olduğunu ve fedakarlık istediğini belirten Kireşçi gazetemize ziyarette bulunarak adaylığı ile ilgili projelerinden bahsetti. Kadınların yönetim ve kamu hizmetlerinde önemli bir yeri olduğunu belirten Kireşçi, “ Nasıl kurtuluş savaşında  cephede mühimmat taşıyan, evinde aşçı, tarlada ırgat, yeri geldiğinde ana, yeri geldiğinde işçi oluyorsa biz kadınlar da erkeklerle beraber güzel ve faydalı işler yaparak topluma bu alanda hizmet etmek istiyoruz.” Dedi. Mahalle sakini yaşlı, genç, dul, engelli, teyzelerin ve kızların söylemek isteyipte söyleyemediği birçok derdinin olduğunu belirten Kireşçi, “ Vatandaşların her türlü sorununu gönül rahatlığıyla anlatabileceği bir muhtar olacağını söyledi. Kireşçi gazetemize yaptığı açıklamada, “ Bu bir görev aşkıdır ve bu aşk bende vardır. Mahallemden bazı dostlarım bu mahalleye yıllardır sadece oy almak için gelindiğini ve beni de muhtar adayı olarak görmek istediklerini söylediler. Bu durum benim çok ilgimi çekti.  Ben İpekçiler Mahallesi halkını tanıyorum onlar da beni tanıyor. Ben bu mahalleye hizmet edip dost kazanmak istiyorum. Hedefim öncelikle seçmen kazanmak değil, dost, ağabey ve kardeş kazanmaktır. Dostlar dostlarını asla ihmal etmez. İyi çalışan bir muhtarın olduğu mahalle, yerel yönetimler kamu kurum ve kuruluşlarıyla da iyi çalışır.



SEÇİLSEM DE SEÇİLMESEM DE HİZMET EDECEĞİM

Muhtarlık seçimlerinde mahalle sakinleri tarafından muhtar olarak seçilsede seçilmesede hizmet etmeye devam edeceğini belirten Kireşçi,” Mahallem için elimden geleni yapacağım. Mahallelinin sorunlar va yaşamlarının takipçisi olacağım” dedi. “Tertemiz sokaklar, çocuk oyun alanları yetişkinlerin de vakit geçireceği parkların da projeleri arasında olduğunu belirten Kireşçi, “ Mahallemizde okuyan ihtiyaç sahibi öğrencilere çeşitli kaynaklardan burs yardımı temin ederek eğitime de katkı sağlamak istiyorum.” Dedi.



DESTEĞİNİZİ BEKLİYORUM

Muhtar adayı Berna Kireşçi muhtarlık seçimlerinde göreve gelmek için mahalleliye destek çağrısında bulundu. Kireşçi, mahalle sakinlerine, “ Biz koltuk için değil hizmet için adayız. 30 Mart seçimlerinde hizmet edebilmek için bütün mahallelinin desteklerini bekliyoruz. Oluşturduğumuz güzel ve sağlam kadro ile hepimiz göreve hazırız. Seçimlerde bizlere destek verecek olan tüm dostlarımıza şimdiden teşekkür ediyorum.” Dedi. 

Editör: Haber Merkezi