Ergün ÇELİK

Tire başta olmak üzere Küçük Menderes Havzası İlçelerinin en büyük sorunlarından biri haline gelen ve duble yol çalışmaları bir türlü başlatılamayan Tire- Belevi Karayolu ile ilgili Tire Belediye Başkanı ile Karayolları Bölge Müdürü geçtiğimiz günlerde bir araya geldi. Görüşmenin ardından açıklamalarda bulunan Tayfur Çiçek, Tire Belediyesi olarak üstlerine düşeni yapacaklarını ifade etti. İşte Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek’in yaptığı o açıklama;

“Sayın Bakanımız, artık Sayın Başbakanımız da diyebiliriz Binali Bey’in direktifleri ile Karayolları Bölge Müdürümüzle tanıştık, konuştuk. İyi ki tanışıp görüşmüşüz. Sayın Bakanımıza da projeyi sunmuştum. Bizzat kendisi yönlendirmişti Karayolları Bölge Müdürünü. Çünkü projede Çayırlı Köyü’nden girip Boynuyoğun Köyü’nden çıkan bir tünel söz konusuydu. Bu hem çok büyük bir külfet, hem de devlet için gereksiz bir harcama. Ona alternatif olarak doğu çevreyolundan Ödemiş-Tire Karayolu’nun ve demiryolunun üstünden viyadük ile geçip İzmir Asfaltı üzerinden karşıya geçecek şekilde ve vadi arasından Çayırlı Köyü Karşıyaka Mevkii’ne bağlanacak bir yol projesi sunduk. Bu projeyi Karayolları Bölge Müdürümüz de çok beğendi. Keşke iki sene evvel bir araya gelebilseydik dedi.

Şimdi hemen revizyona başlıyoruz. Önce Belevi tarafından Çayırlı Köyü’ne kadar olan kısmı bitireceğiz. Bizden de beklentileri var tabii. Bizlerde onların önünü açacağız. Kamulaştırmaları minimize edeceğiz. O iş de bize düşüyor 18. Maddelerle orayı geçeceğiz. Ben Ak Parti Teşkilatı’ndan bir açıklama beklemiyorum. Bu bir hizmet yarışıdır. Ak Parti’den bir hükümetimiz var. Biz kimse ile kavgalı değiliz. Şehrimizin ihtiyaçları neyse, ilgili bakanlık ve müdürlüklerle belediye olarak her zaman işbirliği içine girmeye hazırız. Yeter ki bir an evvel Tiremizin arzu ettiği bu projeler hayata geçsin. Yani biz şunu yapmadılar, bu olmadı, şu iş gecikti derdinde değiliz. Tabii ki yapılmayan projelerin takipçisi olacağız ama onu da kavga ederek değil, diyalog ile önlerine proje sunaraktan bu engelleri hep beraber aşacağız. Kurdeleleri de beraber keseceğiz. 

Editör: Haber Merkezi