Ercan ÇELİK

Tire Belediyesi ilk meclis toplantısı Tire Belediyesi Kültür Salonu’nda gerçekleştirildi. Meclis sonrası açıklamalarda bulunan Tire Belediye Başkanı Atakan Duran, belediyenin mevcut durumundan bahsetti.

58 MİLYONA YENİ BORÇLAR EKLENEBİLİR

Başkan Duran,  “Belediyemizle ilgili birkaç bilgi paylaşmak istiyorum. İç yazışmayla Mali Hizmetler Müdürlüğü'nden aldığım mali bilgiler neticesinde belediyemizin yaklaşık olarak 58 milyon lira mevcutta borcu bulunmaktadır. Bu borç mahkemesi devam eden tazminat içerikli davalar dışındadır. Gölet muhitinde devam etmekte olan tazminat içerikli davalar da bunun dışındadır. Buralardan gelecek olan külfet bu 58 milyon liranın üzerine ilave edilecektir.” Dedi.

BELEDİYENİN TÜM TAŞINMAZLARINA HACİZ KONDU

Tire Belediyesi’nin sadece 1,7 milyon liralık vergi borcu olduğunu belirten Başkan Duran, “Şu anda Tire Belediyemiz 1,7 milyon liralık bir vergi borcu neticesi tüm taşınmazlarına haciz konmuş durumdadır.” Dedi.

PERSONEL MAAŞLARI YATIRILAMADI

Personel maaşlarının yatırılamadığını ifade eden Atakan Duran, “31 Mart 2019 tarihinde ödenmesi gereken personel maaşlarımız yatırılamamıştır. Bu bilgiyi şeffaf belediyecelik idealimiz noktasında sizlerle paylaşmak istedim. Ama hep birlikte bu zorlukları aşarız ve insanlarımıza güzel hizmetler sunarız düşüncesindeyim. Hayalimizi gerçekleştirmek için, mutlu insanların yaşadığı güzel bir Tire'yi ortaya koymak için gece gündüz çalışıyoruz ve çalışmaya devam edeceğiz.” Dedi.

Editör: Haber Merkezi