Ercan ÇELİK

Tire’nin bir türlü gündeminden düşmeyen Tire – Belevi yolu ile ilgili bu kez Ak Parti İlçe Başkan Yardımcısı Veysel Sağlam'dan, CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Yücel Özen'e yanıt geldi. Özen’in son yaptığı açıklamaya yazılı olarak yanıt veren Veysel Sağlam, yolun söz verilen tarihe yetişeceğini, yetişmezse kendisinin istifa edeceğini söyledi. 

İşte Veysel Sağlam’ın basın açıklaması;

“Sayın Yücel ÖZEN’in söylediklerini mi desem; yoksa sovunun sebebini mi desem  Tireli hemşerilerimize anlatmaya çalıştığım söylediği Tek doğrudur. 
Evet  gelelim CHP İl Başkan Yardımcısı Sayın Yücel ÖZEN ne diyor..!?
•    “…otoban bağlantılı Tire organize ve Ödemiş yolunu KIRAÇ DAĞ ETEKLERİNDEN GEÇİRİN  geçirerek yapın. Önerdiğim budur.”

•    “…"acele kamulaştırma" yasası ile itirazı bile olmayan zeytin, şeftali gibi güzelim meyve ağaçlarını 10 TL bedelle kamulaştırıp, hem köylümüzü yoksullaştırıp, hem de binlerce ağaç keseceğinize...” 

•    “Şuan kullanılan, geçmişte CHP iktidarında Alev Coşkun ve CHP İlçe Başkanımız rahmetli Nuri Petin'in çabalarıyla yapılan yol köylülerimizin kullanımında kalsın.”

•    “Güzelim Belevi Gölü’nün yarısı kayalarla kapatıldı.” 

Tireli Hemşerilerimize soruyorum ? CHP’li Sayın Yücel Bey Tire-Belevi Yolunun  bir an  önce yapılmasını istiyor ! Yoksa projesi bitmiş yolun projesinin iptal edilip tekrardan KIRAÇ DAĞ ETEKLERİNDEN GEÇEN yeni bir proje  talebi mi var !!! ? İstediğini ve söylediğini siz anlayabildiniz mi Tireli Hemşerilerim … Acaba  kendisi  ne  söylediğinin farkında mı? Vahim Trafik kazası sonrası bu teklif ile Tireli hemşerilerimizin gündemine  gelmesindeki amacı bir an önce  yol çalışmalarının başlamasını mı istemek yoksa  yolun projesinin değişmesini mi istemesi ?! 
Evet Sayın Yücel anlamaya çalışmaya çalışıyoruz sizi Ne  istediğinizi… Ve de anlatmaya çalışıyorum sayenizde  CHP yönetici zihniyetini … Ve  yine  sayenizde de Tireli Hemşerilerimiz  Tire-Belevi yolunun muhalefet kanadı tarafından proje aşamasında ne  şekilde müdahalelere ve itirazlara maruz kaldığını da öğrenmiş olduk. 
Benim rant ve ranttan geçinen siyaset türü ile hiçbir bağınızın olmayacağını tüm Tireliler bilir demişsiniz ya aklıma  yolun projesi ile  ilgili ANKET yapılmadığı için mi bu hazımsızlık diye  geldi… Malum ANKET işi sizin işiniz… Görülüyor ki ; İzmir Büyükşehir Belediyesi!nin BE-CE-RE-ME-ME-Sİ-NİN altında eminim sizin ANKET’lerinizin büyük emeği vardır…
8 seçim kaybetmiş SSK’yi tam olarak BE-CE-RE-ME-MİŞ bir genel başkan ile BE-CER-ME anlayışınızın bu şekilde olması normaldir. Geçmişi unutmuşsunuz herhâlde yolsuzluk rüşvet ve  rant sebebi ile hizmeti BE-CE-RE-ME-YEN belediyeleriniz sayesinde REFAH Partisi ile  başlayıp AK Parti ile devam eden hizmeti BE-CE-REN belediyecilik devri başladı. Yani Türk Milleti size BE-CE-RE-Mİ-YOR-SU-NUZ dedi… bilginize…
Ben Rahmetli Kamyoncu Hasan Hüseyin’in oğluyum. Baba tarafım Aksekili Anne tarafım Kabaoğlu’lardandır. Tire’de doğdum büyüdüm. Tire’ye yapılan her hizmeti parti ayırt etmeksizin alkışlarım elbette. ALLAH razı olsun demeyi bildiğimiz gibi ALLAH ıslah etsin deyip mücadele etmesini de  bilirim.
Şimdi  tekrar gelelim konumuza; Ben ne demişim 04.Eylül.2018 tarihine kadar Sayın Bakanımızın temel atmasını yaptığı projenin biteceğini, Firmaların  İhale Üst  kuruluna yaptığı itirazlar sebebi ile  bir  gecikmenin yaşandığını ve ilgili ihale firmasının değiştiğini fakat  bunun  yolun bitiş tarihini etkilemeyeceğini söyledim. Bunula da  kalmadım 04.Eylül.2018 tarihinde bitmezse istifa edeceğimi beyan ettim. Bu beyanım da ilgili Tire-Belevi yolunun yapımının takipçisi olduğumu da dile getirdim. Sizin Tabiriniz ile BE-CE-RE-CE-ĞİZ. BE-CE-RE-MEZ-SEK istifa edeceğimi söyledim. Siz BE-CE-RİR-SEK istifa edecek misiniz ?
Gelelim yukarıda sıraladığım 4  madde ile  sizin rahatsızlıklarınıza…
Yolun KIRAÇ DAĞ ETEKLERİNDEN geçmesi talebiniz , 
“Varolan yol köylerimize yeter. Hem köylülerimizin binlerce zeytin ve meyve ağaçları yok pahasına bedellerle kesilip yok edilmez” diyerek mevcut projeye karşı çıkarak  yolun biran önce  yapılmasına başlanması talebinizi sizi tanıyan  köylülerimiz bile anlamakta  güçlük çekmişlerdir herhalde.
“geçmişte CHP iktidarında Alev Coşkun ve CHP İlçe Başkanımız rahmetli Nuri Petin'in çabalarıyla yapılan yol köylülerimizin kullanımında kalsın.” Diyerek de olaya biraz duygusal  yaklaşıp ender çaktığınız çivinin sökülmesini istememişsiniz. Köy yollarımız köylülerimizin kullanımında  kalacak  merak etmeyin . O kadar Köy  yollarımızı düşünüyorsanız İzmir Büyükşehir Belediyesine söyleyin de BE-CE-Rİ-VER-SİN köylümüzün köyümüzün yollarını… Ha BE-CE-RE-Mİ-YOR-SA-NIZ yeni  kanun  ile DEVLET yapacak.
“Güzelim Belevi Gölü’nün yarısı kayalarla kapatıldı.” Sözünüz ile de Hizmete  CHP yönetici zihniyetinin nasıl engel olduğunu gözlerinin yarısı değil tamamının  kapalı olduğunu anladık. 
Ve bu analizden sonra Tire-Belevi yolu projesinin nasıl engellemelere maruz kalarak gecikmesine sebep olan CHP yönetici zihniyetini de anlamasına yardımcı olduğunuz içinde size teşekkür ederim.
Size tavsiyem; FETÖ terör örgütü ile ilgili teşkilatımda bağlantısı olduğunu düşündüğünüz kişiler varsa T.C. Adalet Saraylarına gidip savcılığa  ifade vermenizi temenni ederim. Allah Razı Olsun abicim derim bende. Genel Başkanınızın Avukatı FETÖ den 3 gün sorgu da  kaldığını da hatırlatıp HDPKK kardeşliğinizi de gözden geçirmenizi dilerim. Kirli pencerenizden bakıp komşunuzun camını kirli sanıyorsunuz…
Son olarak ta FETÖ ile hiç uğraşacağınızı  sanmam malum seçimlerde sizin için en garanti oy seçeneği… 
Tire CHP Teşkilatına; CHP Tire Belediye başkan adayı yada aday adayı hayırlı olsun… 
Saygılarımla…”
 

Editör: Haber Merkezi