Ercan ÇELİK

Büyük Birlik Partisi Tire İlçe Teşkilatı, 4. Olağan Kongresi geçtiğimiz Pazar günü Hangar Çok Amaçlı Salonu’nda gerçekleştirildi. Partililerin yoğun ilgi gösterdiği kongrede seçim tek liste üzerinden yapılırken, mevcut başkan Erkan Etçi, delegelerin çoğunluğunun oyunu alarak güven tazeledi.

Kongreye, Büyük Birlik Partisi MKYK Üyesi Ali Apalı, İzmir İl Başkanı Erdem Öksüz, Alperen Ocakları Eski Genel Başkanı Ahmet Tarık Sarı, Alperen Ocakları İzmir İl Başkanı Eyüp Kuzucu, Torbalı İlçe Başkanı Zülküf Güldoğan, Tire Eski İlçe Başkanı Zihni Pırılsu, Ak Parti Tire İlçe Başkan Yardımcısı Ali Kurtça, MHP Tire İlçe Başkanı Bilal Kıvrak ve Eğitim Bir Sen İlçe Temsilcisi Levent Çiftgümüş katıldı.

“BBP’NİN BAŞKA ÖRNEĞİ YOKTUR”

Saygı duruşu ve istiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan kongrede konuşma yapan Erkan Etçi, şu ifadelerde bulundu;  “Büyük birlik partisi bizlere şehit liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu’nun emanet ettiği Türkiye sevdalılarının Türkiye aşıklarının bir hareketidir. Büyük Birlik Partisi Türkiye’nin ve Türk İslam coğrafyasının temel harcıdır. Büyük Birlik Partisi’nin bir örneğini bize kimse gösteremez. Geçmişe baktığımızda 25 senelik bir siyasi partiyiz ve bu güne kadar, devlet yardımı almadan 25 sene ayakta duran bir parti göstermeniz mümkün değildir çünkü bizler şehit liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu’nun dediği gibi çoluk çocuğumuzun süt paralarından keserek siyaset yapıyoruz. Bu güne kadar doğru kimden gelirse yanında durmayı  yanlış da kimden gelirse gelsin karşısında durmayı bilmişizdir.Şehit liderimiz Muhsin Yazcıoğlunu  şehadetinin 9 yılında özlemle yad ediyoruz.

MUHSİN YAZICIOĞLU’NU ANDI

9 senedir süren bir dava ve soruşturma süreci var. Bugüne kadar zerre kadar taviz verilmedi ve hiçbir noktayı eksik bırakmadan bu sürecin takipçisi olduk. 4 soruşturma dosyası ve 2 mahkeme devam etmekte, ve biz de bütün bu şüpheler ortadan kaldırılıncaya kadar ve süreç aydınlatılıncaya kadar davaların takipçisi olmaya devam edeceğiz. Muhsin başkanımız 10 yıla yakın  hapis hayatı yaşadı bunun 5,5 yılını hücrede geçirdi ama o ne devletine küstü ne milletine küstü ya rabbi kahrın da hoş lütfunda hoş dedi ne de birileri gibi gidip Avrupa kapılarında ülkesini şikayet etti o kendini vatanına milletine dinine ve devletine adamış büyük bir devlet adamıdır Muhsin başkanımızın bütün sevdası Türk milletiydi vatanıydı Türk İslam coğrafyasında yaşayan kardeşleriydi Allaha şükürler olsun ki onun dava arkadaşı bizler Şehadetinden bu güne kadar onun yürüdüğü yoldan ayrılmadan büyük birlik hayaliyle milletin muktedir iktidarını gerçekleştirme  mücadelemize devam ediyoruz. Allahın izniyle de milletin muktedir iktidarına gerçekleştirene kadar büyük birlik bayrağınI dikene kadar ilayıkelimetullah için nizam ı alem davasında hep birlikte yürümeye devam edeceğiz.

“GÜÇLÜ BİR TÜRKİYE İÇİN BİR OLMA ZAMANIDIR”

Arkadaşlar  ve değerli basın mensupları Türkiyemiz zor bir süreçten geçmektedir hem içeriden hem dışarıdan ülkemiz üzerine türlü oyunlar oynanmaktadır 15 temmuz Feto darbe girişimiyle ülkemize bölmeye yeltenen hainler başta Amerika olmak üzere bugün baktığımızda siyasi yollarla bu kirli emellerine ulaşmaya çalışmaktadırlar ama Türk milleti her şeyin farkındadır bunların oyunlarına asla gelmeyecektir. Güçlü bir Türkiye için Bir olma zamanıdır büyük birlik partisi her zaman olduğu gibi ülkesinin milletinin devletinin daimayanındadır .

Afrin'de başlatılan Zeytin Dalı Harekatı'nı engellemek isteyen güçlerin "savaşa hayır barış, demokrasi, insan hakları yalanı uydurduklarına Yıllardır barış, demokrasi, insan hakları diyerek bu ülkenin Mehmetçiğini, askerini, polisini, öğretmenini, imamını, kundaktaki bebeğini şehit ettiler. Artık devletimiz de milletimiz de bunların barış, demokrasi, insan hakları yalanlarına inanmıyor ve bundan sonra da inanmayacak. tek bir terörist kalmayıncaya kadar Allah'ın izniyle bu mücadele devam edecektir.

“MAĞDURİYETLER GİDERİLMELİDİR”

Türkiye de yıllarca problem haline gelen taşeron işçi meselesi en nihayetinde hepimizin arzu ettiği bir şekilde kadro verilerek çözümlendi. Yaklaşık 900 bin taşeron işçi sözleşmeli olarak kadroya geçti. Hepsine bu kadro hayırlı olsun. Taşeron işçilerimizin mağduriyetini gideren hükümete de teşekkür ediyoruz.  900 bin kişi kadroya geçerken sayıları 10 binlerle ifade edilecek bir mağdur kesim var. Bu mağdur kesimin de mağduriyetlerinin giderilmesi gerekir. Aynı iş yerinde çalışan kişilerin birisine kadro veriliyor ama diğer kişiye kadro verilmiyor. Yaklaşık 80 bin taşeron işçi kadro alamadı. Bu çalışanlarımızın  mağduriyetlerinin giderilmesini bekliyoruz. Devletimiz bu kadar büyüklük yapmıştır. 900 bin kişiyi kadroya almıştır. Geriye kalan 80 ila 100 bin kişinin de mağduriyetini de gidermelidir.900 bin kişinin duasını alırken 80 bin kişinin bedduası ile karşı karşıya kalmamalıdır. Onların da duasını almanın yolu onlara da kadroya geçirmekten geçiyor.”

Erkan Etçi’nin konuşması partililer tarafından büyük alkış alırken, daha sonra divan oluşturuldu ve seçime geçildi. Delegeler oylarını kullandılar.

İlçe Başkanı Erkan Etçi

ASİL YÖNETİM KURULU

Hasan Artuk, Sezai Özcan, Ferhat Ekçi, Enver Etçi, Murşit Kantaşlı, Muharrem Demirtaş, Hüseyin Yıldız

İL DELEGELERİ

Erkan Etçi, Hasan Artuk, Sezai Özcan, Murşit Kantaşlı, Hüseyin Yıldız, Enver Etçi, Ferhat Ekşi, Muharrem Demirtaş, Halil İbrahim Şenki, Süleyman Küpeli.

YEDEK ÜYELER

İzzet Ekşi, Tuna Bıçar, Gökhan Değde.

Editör: Haber Merkezi