Ercan ÇELİK

Amerika’da devam eden Reza Zarrab davasıyla ilgili açıklama yapan BBP Tire İlçe Başkanı Erkan Etçi, açıklamasında ana muhalefeti eleştirirken, davayı, planlı bir taarruz olarak gördüklerini belirtti. 
Etçi’nin açıklamasında şu ifadeler yer aldı;
“Büyük Birlik Partisi (BBP)  olarak kurulduğumuz günden bu yana sorumluluk bilinciyle yapıcı  yol gösterici bir muhalefet anlayışı ile hareket ettik. Devletimiz, ülkemiz, milletimiz ve inancımız söz konusu olduğunda siyasi menfaatleri, çıkarları elimizin tersiyle ittik.
Parti menfaatini ülke ve millet menfaatinin önüne koymadık. Bunun tersini yapanlar belki siyaseten geçici başarılar elde ettiler. Lakin gayesi "Rıza-i İlahi" ve "Nizam-ı Âlem" olan Büyük Birlik kadroları asla bu tür kazanımlar peşinde koşmadı ve bundan sonrada koşmayacak.

 15 Temmuz  Fetö darbesiyle amaçlarına ulaşamayanlar bu sefer ABD'ye götürdükleri İran asıllı sözde işadamı kılıklı Reza Sarraf adındaki işbirlikçi ajanları marifetiyle bunu yapmaya çalışıyorlar. 
Hedefte; Türkiye'nin ve Türk Milleti'nin olduğu su götürmez bir gerçektir. Lakin, Büyük Birlik Partisi olarak Surda gedik açılmasına ve Türkiye’nin diz çöktürülmesine müsaade etmeyeceğiz.

Bu hadise bu kadar apaçık iken Anamuhalefet partisinin ABD'deki kurmaca mahkeme süreciyle eş zamanlı olarak aynı günlerde Cumhurbaşkanı'nın yakın çevresi ile ilgili bir takım para transferlerini gösteren, lakin içeriği henüz ispatlanmayan dekontları, önce meclis kürsüsünde sonra da kamuoyuyla paylaşması en hafifi ile insanın aklına 'acaba ABD'deki mahkeme sürecinin bir uzantısı mıdır ' sorusunu getirmektedir. CHP'nin bu tavrı bize , Üstad Necip Fazıl'ın 1956'da yine CHP için söylediği; "Bugün bizdeki muhalefet, iktidarı düşürmek kaydıyla vatanı düşürmeye bile razıdır" sözünü hatırlatmıştır.

Siyasetteki iç çekişmelerin gün geçtikçe düzeysiz bir şekilde cereyan etmesi ne yazık ki dışardaki bu planlı taarruzu güçlendirmektedir.
Bugün karşılaştığımız bu çirkin tezgah; iktidarı- muhalefeti, iç çekişmeleri bir kenara bırakarak ABD'nin tilki kurnazlığı ve sahte oyunu karşısında birlikte hareket etmeyi zorunlu kılmaktadır.
Zarrab'ın pisliklerini tanıklık sıfatıyla takas eden Haç'lı zihniyetin Türkiyeye yönelik planlarına karşı gelmek, her Türkiye Cumhuriyeti Devleti vatandaşının görevi olmalıdır.
Büyük Birlik Partisi (BBP) olarak, Türkiye'nin zor şartlardan geçtiği bu kritik süreçte; bütün itirazları, geçmişte yaşanan hadiseleri bir kenara ve hukuka bırakarak ABD'nin  başını çektiği emperyalist, siyonist, terörist hain ve işbirlikçi çevrelerin planlı  taarruzuna karşı devletimizin ülkemizin ve milletin iradesi ile seçilmişlerin yanındayız. 

Tüm siyasi partileri, sivil toplum örgütlerini, medya mensuplarını  Türk milletini topyekün birlikte olmaya ve ülkemize karşı kurulan bu sinsi planları ve tezgahları bozmak için birlikte hareket etmeye davet ediyoruz.
GÜN; MALAZGİRT  RUHUYLA, ÇANAKKALE RUHUYLA, KUT'ÜL AMARE RUHUYLA, KUVAYI MİLLİYE  RUHUYLA, BİRLİK OLMA  VE BİRLİKTE HAREKET  ETME GÜNÜDÜR..!
 

Editör: Haber Merkezi