Büyük Birlik Partisi Tire İlçe Başkanı Erkan Etçi dün Tire Adliyesi’ne giderek, Kahramanmaraş nöbetçi sulh ceza hakimliğine gönderilmek üzere Tire Cumhuriyet Başsavcılığına 2014/5021karar sayılı kovuşturmaya yer olmadığı şeklindeki karar itirazın dile getirildiği dilekçeyi sundu.

“ASIL KARAR MİLLETİMİZİN VİCDANINDA VERİLMİŞTİR”
Dilekçesini Tire Adliyesi’nce Cumhuriyet Başsavcılığı’na sunmadan önce kısa bir basın açıklaması yapan Erkan Etçi, şunları söyledi: “Değerli basın mensupları Bizim özel bir gündemimiz var. Şehit liderimiz Muhsin Başkanımızın şahadet süreci. Biliyorsunuz geçtiğimiz hafta Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı şehit liderimizin davası ile ilgili takipsizlik kararı verdi. Savcı demiyorum, özellikle başsavcılık diyorum. Hatta HSYK ve Adalet Bakanlığı diyorum. Bu karar bir ya da iki savcının kararı değil. Bu kararı başsavcı, başsavcı vekili ve dosyaya bakan iki savcı birlikte verdiler.
Savcı bize dedi ki ‘Bu karar sadece benim kararım olmayacak. Biz başsavcının da, başsavcı vekilinin de ve diğer savcı ile birlikte oturup karar vereceğiz’.  Bu ne demek, bu toplu bir karar var. Bundan HSYK’nın bilgisi var mıydı? Vardı. Hiç kimse bundan bizim bilgimiz yoktu diyemez. Adalet Bakanının bilgisi var mıydı? Vardı. Başbakanlığın, Başbakan Yardımcılarının bilgisi var mıydı? Vardı. Onun için bu karar sadece bir iki savcının verdiği hukuki bir karar değil, tamamen sipariş edilmiş, siyasi bir karardır.
Biz bu kararı itiraz edeceğiz. Takipçisi olmaya devam edeceğiz. Onlar hangi kararı verirlerse versinler. Karar milletimizin vicdanında verilmiştir. Biz tamamen şüpheler giderilip, aydınlatılıncaya kadar  kamuoyu tatmin edilinceye kadar, hukuk gereğini yapana kadar bu işin peşini bırakmayacağız ve takipçisi olacağız. Biz bugün sadece Tire Adliyesi önünde değiliz. Bugün bütün il ve ilçe teşkilatlarımız ve bağlı kuruluşlarımız yine farklı bir eylem gerçekleştirerek tepkimizi göstereceğiz.”
DİLEKÇEDE ŞU İFADELER YER ALDI
“25 Mart 2009 Tarihinde Çağlayancerit’ten Yozgat Yerköy’e Seçim çalışmaları sebebiyle TC HECK Tescilli helikopterle gittiği sırada Kahramanmaraş Şahinkayası Mahallesi Sisne obası ile Göksun Kızılöz arasındaki Keş Dağı Karayakupücesi Kanlıçukur mevkiine Helikopterin düşürülmesi sonucu Liderimiz Eski Genel Başkanımız Merhum Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindeki 5 kişinin Ölümüyle sonuçlanan Suikast olayı meydana gelmiştir. Bu olay sebebiyle Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığının 2009/4822 sayılı soruşturma nosu ile Daha sonra Malatya Özel yetkili savcılığının 2011/79 soruşturma dosyasıyla ve özel yetkili mahkemeler katıldıktan sonra ise Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığının 2014/5021 sayısı ile yürütülmekte olan soruşturma da 20.06.2016 Tarihinde Kahramanmaraş Savcılığı Tüm şüpheliler hakkında Kovuşturmaya yer olmadığına dair karar vermiştir.
Verilen Kovuşturmaya yer olmadığına dair bu karar Partimizin Kurucu lideri ve nizamı alem Ülkücülerinin fikir ve dava önderi olan Muhsin Yazıcıoğlu olay anı ve olaydan sonrası son derece planlı bir şekilde Profesyonel bir tertip ile helikopterine yönelik yapılan müdahale ile düşürülmüş ve Liderimizin ve arkadaşlarının ölümüne neden olan olay meydana gelmiştir.
 Bizler Büyük Birlik Partisi İlçe Teşkilatı olarak, Camia olarak ve Merhum Muhsin Yazıcıoğlu’nun sevenleri olarak verilen bu takipsizlik kararının hukuksuz olduğunu, dosyada mevcut 100 den fazla davayı açmayı gerektirir somut delillerin varlığına rağmen bu takipsizliğin usulsüz olarak verildiği inancı ile itirazlarımızı bildirmek istiyoruz.”

Editör: Haber Merkezi